אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוד שלושה בנקים נסגרו בארה"ב; שילה בייר: "קצב הקריסות יישאר גבוה גם ב-2010" צילום: בלומברג

עוד שלושה בנקים נסגרו בארה"ב; שילה בייר: "קצב הקריסות יישאר גבוה גם ב-2010"

לדברי יו"ר הקרן לביטוח הפקדונות הקריסות יימשכו על אף השיפור בתעשיית הבנקאות; בסך הכל קרסו השנה 133 בנקים בארה"ב

12.12.2009, 11:55 | סוכנויות הידיעות

רשויות הפיקוח בארה"ב סגרו אתמול (ו') שלושה בנקים נוספים: רפבליק פדרל בנק, סולושנס בנק ו-ואלי קפיטל בנק. מספר קריסות הבנקים השנה הגיע ל-133, כך הודיעה החברה הפדרלית לביטוח פיקדונות.

קצב קריסות בנקים מקומיים ואזוריים הוא הגבוה ביותר מאז 1992. הקריסות צפויות להגיע לשיא בשנה הבאה, לדברי פקידי הממשל. התאוששות תעשיית הבנקאות לרוב מאוחרת מזו של הכלכלה בכללותה.

לרפבליק פדרל בנק מפלורידה היו נכסים בשווי כ-433 מיליון דולר ופקדונות בשווי 352.7 מיליון דולר. פירסט יוניידט בנק בבוקה רטון ייקח על עצמו את פקדונות רפבליק. לסולושנס בנק מקנזס היו נכסים בשווי כ-511.1 מיליון דולר ופיקדונות בשווי כ-421.3 מיליון דולר נכון ל-30 בספטמבר. ארבסט בנק מארקנסו ייקח על עצמו את פקדונות הבנק. לוואלי קפיטל בנק היו נכסים בשווי 40.3 מיליון דולר בלבד ופקדונות בשווי 41.3 מיליון דולר. אנטרפרייז בנק אנד טראסט ממיזורי ייקח על עצמו את הפיקדונות.

הקרן לביטוח פקדונות מעריכה כי העלות לקרן הביטוח תהיה 122.6 מיליון דולר במקרה של רפבליק פדרל בנק, 122.1 מיליון דולר בעסקת סולושנס בנק ו-7.4 מיליון דולר בלבד לואלי קפיטל.

לקרן מאזן שלילי עקב עלויות הצלת הבנקים הקורסים, ועל כן היא מבקשת מהבנקים לשלם את דמי הביטוח שלוש שנים מראש. הקרן גם עשויה לקבל קו אשראי של 500 מיליארד דולר ממשרד האוצר האמריקאי. יו"ר החברה לביטוח פקדונות, שילה בייר, אמרה כי התנאים בתעשיית הבנקאות מתחילים להשתפר לאט, אך קצב הקריסות יישאר גבוה ב-2010.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
ל-1: זה לא מדוייק
נכון שיש בארה"ב הרבה יותר בנקים, אבל 80% משוק האשראי לצרכנים ולעסקים קטנים מנוהל שם ע"י חמשת הבנקים הגדולים, שכמעט כולם קיימים כרגע רק בזכות תוכנית ההצלה של הממשל. אגב, זה שחלקם החזיר את הכסף מאז לא אומר דבר. מדובר בתעלולים חשבונאיים שאיפשרו להם להעביר נכסים רעילים מחוץ למאזן שלהם, ולשערך נכסים מעבר לכל ערך שוק שאפשר להשיג עבורם.
אסי  |  13.12.09
1.
פרופורציות - 135 בנקים מתוך כ - 17,000
בארצות הברית מערכת הבנקאות שונה. חשוב להבין זאת. הבנקים שקרסו רובם ככולם בנקים קטנים ופרט למספר שמפתיע אותנו, אין בכך השפעה של ממש. תארו לעצמכם 17 אלף בנקים על כחמשים ומשהו מדינות. כלומר מעל 100 בנקים למדינה. אילו בישראל היו מאה בנקים, מצבנו היה טוב בהרבה שכן הפיזור עושה רק טוב לכלכלה ולאזרחים. תארו לכם ששרי אריסון היתה הבעלים של בנק שגודלו פחות מחצי אחוז ממה שהוא היום. הכח הזה שיילקח מידיה יפוזר בין עשרות בנקים ששיקוליהם יהיו עניניים ולא שיקולים כגון לתת הטבות מופלגות ביותר לעשירים כמותה, על גבם שלנו, האזרחים הפשוטים... נכון שעכשיו הכל מתקבל שונה?
כלכליסטן , תל הביב  |  12.12.09