שר התמ"ת: במאי הקרוב תצטרף ישראל ל-OECD ויש בתמ"ת שאומרים בציניות - יצטרף ה-OECD לישראל
לדברי נשיא התאחדות התעשיינים "ההצטרפות תגרום לשקיפות, פתיחות, האחדת סטנדרטים. ההצטרפות תאפשר לנו להגביר את הסחר, להוזיל את מחיר ההון וללא ספק לעלות כיתה"
"מכת האבטלה לא פסחה על ישראל, אולם מצבנו טוב יחסית, בעוד שבארה"ב ובאירופה מתמודדים עם שיעור אבטלה של כ-10%, שיעור אבטלה בישראל הינו 7.8% ואני מקווה שמגמת הירידה שחזינו בה בתקופה האחרונה תמשיך ותתחזק" אמר הערב (א') שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, בנימין (פואד) בן אליעזר, בוועידת ישראל לעסקים, בפאנל שעסק בהצטרפות הצפויה של ישראל ל-OECD.
לדבריו, "במאי 2010, אמורה ישראל להתקבל כחברה מלאה בארגון ה- OECD. על פי כל האינדיקאטורים הכלכליים המקובלים היינו צריכים להיות שם כבר מזמן. אבל על זה נאמר טוב מאוחר מאשר אף פעם".
"בשנים האחרונות הציגה המדינה התפתחות כלכלית מרשימה וגם את המשבר העולמי צלחנו עם פגיעה מינימאלית יחסית לשאר המדינות המפותחות. אמנם הצמיחה בישראל השנה תהיה סביב האפס, אבל נתון זה טוב לאין שיעור מממוצע הצמיחה השלילי ב-OECD ובארה"ב. ישראל יכולה להיות גאה גם בשיעור ההשקעה במו"פ, אשר גבוה פי שתיים ושלוש מהמקובל באירופה. נתונים מעודדים נוספים נוכל למצוא בנושאים חשובים כמו השקעות הון סיכון, חדשנות או מספר הפטנטים לנפש. במלים אחרות מצבנו כלל וכלל לא רע, עד שיש כמה ציניקנים במשרדי הטוענים כי במאי הקרוב ה-OECD צריך להצטרף לישראל"
לדברי בן אליעזר לההצטרפות ל-OECD יש גם משמעויות פרקטיות וגם חינוכיות. "אנו גם צופים כי עשרות כלכלנים, סטטיסטיקאים ומומחים שונים מישראל יצטרפו לשורותיו כעובדים מן המניין, דבר אשר יחזק את השפעתנו ויגביר את יוקרתנו. חשוב לזכור כי הצטרפותנו לארגון משליכה על מעמדה של ישראל במשפחת העמים. עם ההתחזקות במעמדנו מגיעה גם מחויבות ואחריות".
"כל פעם שאנחנו עושים משהו בדומה למה שנעשה בעולם, יש לזה השלכה על מה שאנחנו עושים פה בארץ. המצאנו פה מדינה בתנאים לא פשוטים תוך זמן קצר אבל ההצטרפות ל-OECD תאפשר לנו להשלים את מה שחסר לנו כי לבד לא תמיד אפשר לעשות הכל" אמר עמי אראל, יו"ר מכון הייצוא ויו"ר דסק"ש, בהתייחס לשאלה מה תתרום לישראל ההצטרפות ל-OECD.
"יש להניח שבסוף היום יהיו גופים שחברות ב-OECD תהיה מבחינתם קריטריון השקעה. קשה לי לשים את האצבע מה יביא כל דולר אבל אם 70% משוק היעד שלך מצוי במדינות ה-OECD אז כמו שאנחנו צריכים לדבר את אותה השפה אנחנו צריכים גם להיות חברים בארגון".
לדברי שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים "ההצטרפות תגרום למה שכבר קרה בתעשייה ולא קרה בשירות הציבורי - שקיפות, פתיחות, האחדת סטנדרטים, היכולת לדרוש דברים שמקובלים בעולם ואתה חלק מזה. ההצטרפות תאפשר לנו להגביר את הסחר, להוזיל את מחיר ההון וללא ספק לעלות כיתה".
ברוש הדף את הטענה כאילו החוק לעידוד השקעות הון יצטרך להשתנות על מנת להיכנס ל-OECD "היום התחרות היא לא בין ישראל לקריית שמונה או דימונה, אלא בין ישראל לבין כל מדינה אחרת בעולם. כשיזם צריך להחליט איפה להקים מפעל אז כאיש עסקים הוא עושה את החישוב שלו. מדינת ישראל מתחרה על משקיעים כמו כל אחד אחר ואם רוצים להביא לכאן את אינטל למשל אז צריך לתת תנאים מתאימים ואת זה עושה חוק עידוד השקעות הון".
לדברי שרון קדמי מנכ"ל משרד התמ"ת "ישראל כבר הוכיחה מבחינה מאקרו כלכלית שהיה ראוייה ויכולה להיות חלק מה-OECD. ברוב ועדות העבודה אנחנו במצב טוב למרות שעדיין לא קיבלנו תשובות פורמליות. לדברי קדמי "המשרד מנסה להגיע להבנות עם ארה"ב בנושא קניין רוחני שאיתן נבוא גם לאיחוד האירופאי וננסה להגיע להבנות גם בסוגיות הקשות של קניין רוחני"
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה