אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הערכה: נוחי דנקנר ייסוג מעסקת הנסון צילום: סיון פרג'

הערכה: נוחי דנקנר ייסוג מעסקת הנסון

היידלברג, בעליה של חברת מוצרי הבנייה הנסון, מעריכה כי דנקנר ייסוג מחשש שהממונה על ההגבלים לא תאשר העסקה. באי.די.בי מכחישים

16.12.2009, 07:03 | שי פאוזנר

בחברת היידלברג הגרמנית, בעליה של חברת חומרי הבניין והמחצבות הנסון, מעריכים כי נוחי דנקנר, בעלי מונופול המלט נשר, לא ישלים את העסקה לרכישת הנסון. כך נודע ל"כלכליסט". לפי ההערכות דנקנר חושש כי העסקה לא תאושר על ידי הממונה על ההגבלים העסקיים רונית קן ומעוניין בשל כך לסגת מהעסקה. ל"כלכליסט" נודע כי היידלברג אף החלה לנהל מגעים עם מועמדים אחרים לרכישת הנסון.

ביו המתעניינים בהנסון איש העסקים יעקב שחר - מבעלי יבואנית הרכב מאיר וקבוצת הכדורגל מכבי חיפה, חברת שפיר הנמצאת בבעלות משפחת שפירא, חברת ישרא־בטון מקבוצת אשטרום תעשיות וחברת אנגלאינווסט, שבשליטת איש העסקים יעקב אנגל. לחלקם פנתה היידלברג בימים האחרונים.

ביולי האחרון כבר נחתמה העסקה בה אמורה משאב שמחזיקה בנשר שבבעלות קונצרן אי.די.בי של נוחי דנקנר, לרכוש את הנסון ישראל, ספקית חומרי הבנייה השנייה בגודלה בארץ. דנקנר הציע 450 מיליון שקל עבור הנסון, פי שלוש משתי הצעות אחרות שקיבלה החברה, על פי הערכות.

בסוף שנות השמונים הוכרזה נשר כמונופול בענף המלט בישראל, ולכן מחיר המלט מפוקח על ידי משרד התמ"ת ואין לנשר אפשרות לשנותו מבלי לקבל אישור. עסקה מסוג זה, שבה מונופול רוכש את אחת החברות המובילות בתחום פעילות משלים, עשויה להשפיע באופן דרמטי על הגורמים שפועלים בענף הבנייה והתשתיות. גורמים בענף אמרו על העסקה בעבר: "זה אסון גדול לענף. עד היום היה לדנקנר מונופול על המלט, על ההובלה ועל חומרי הנפץ למחצבות. עכשיו הוא רוצה מונופול גם על חומרי הגלם".

בחברת אי.די.בי הכחישו את הדברים. נציגיהן של היידלברג והנסון בחרו שלא להגיב.

תגיות