אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כבוד השופט, אתה בטוח? צילום: מיכאל קרמר

כבוד השופט, אתה בטוח?

מפרשת הנשיקה של חיים רמון ועד הפיצויים שנגזרו על אילנה דיין והתוכנית "עובדה". עשרת פסקי הדין מעוררי המחלוקת של העשור

24.12.2009, 11:33 | מארק שון

פברואר 2006 - כלל פיננסים ואלי ארוך

95 מיליון שקל תחת איומים

דורי קלגסבלד, צילום: עמית שעל דורי קלגסבלד | צילום: עמית שעל דורי קלגסבלד, צילום: עמית שעל

שופט בית המשפט העליון בדימוס יעקב מלץ נתן פסק בורר קצר ולא מנומק שבו קבע שכלל פיננסים תשלם לאלי ארוך כ־95 מיליון שקל פיצוי על השקעות שהפסיד בגלל התערבות בית ההשקעות לרעתו. לאחר מכן התברר שמלץ היה נתון לאיומים מצד ארוך, שנהג להגיע במפתיע לביתו של מלץ ולאיים עליו.

אפריל 2006 - התאונה של קלגסבלד

פרקליט הצמרת נשפט לחומרה

דורי קלגסבלד גרם לתאונת דרכים שבה נהרגו אשה בת 23 ובנה בן ה־6. בספטמבר באותה שנה הועמד קלגסבלד לדין באשמת גרימת מוות ברשלנות. הוא הורשע ונגזר עליו עונש חמור של 15 חודשי מאסר בפועל ועוד 15 חודשים על תנאי. קלגסבלד הוצג בתקשורת כפרקליט עשיר שפגע באנשים קשי יום. בית המשפט קיבל את הטענה שעונשו של קלגסבלד הושפע מהמתקפה הציבורית, והוא קוצץ בחודשיים.

אוגוסט 2006 - הנשיקה של רמון

ההליך הפלילי גרם ויכוח ציבורי

היועמ"ש מני מזוז החליט להגיש כתב אישום נגד השר חיים רמון בחשד למעשה מגונה שלא בהסכמה, בעקבות נשיקה שכפה על חיילת בלשכת ראש הממשלה. חיים רמון הורשע ונדון ל־120 שעות עבודות שירות ופיצוי כספי של 15 אלף שקל למתלוננת. כתב האישום וההרשעה עוררו ויכוח ציבורי, ויש משפטנים בכירים הטוענים כי לא היה מקום להליך פלילי נגד רמון.

קובי מימון, צילום: ישראל הדרי קובי מימון | צילום: ישראל הדרי קובי מימון, צילום: ישראל הדרי
דצמבר 2006 - מכירת נצבא

האישור שהגיע באיחור

בית המשפט העליון אפשר לקבוצת ברגרזון לרכוש את השליטה בחברת האחזקות נצבא. הבעיה - ההחלטה התקבלה מאוחר מדי, שלושה חודשים לאחר שמכירת החברה לאיש העסקים קובי מימון כבר הושלמה. מימון רכש את נצבא באמצעות חברת איירפורט סיטי, ומפסק הדין עלה שהשופטים לא קיבלו הודעה על כך שהשליטה בחברה כבר נמכרה.

ינואר 2007 - חוק דרומי

הוויכוח על זכות ההתגוננות

בינואר 2007 ירה החוואי שי דרומי לעבר צעירים שפרצו לביתו והרג אחד מהם. האירוע גרם לפולמוס ציבורי סביב השאלה עד כמה רחוק יכול להגיע בעל שטח בהגנה על ביתו. נגד דרומי הוגש כתב אישום על הריגה, אך לבסוף הוא זוכה ממרבית האישומים. בעקבות המקרה נחקק ביוני 2008 "חוק דרומי" שמעניק פטור מאחריות פלילית למי שפועל נגד פורץ שחדר לביתו.

נובמבר 2007 - ביטול פסק בורר של לויט

הקשר הסודי של השופט לפז

בית המשפט המחוזי בחיפה ביטל פסק בורר של השופט בדימוס ישי לויט, בנימוק שהסתיר עניין אישי שהיה לו בתיק. פסק הבורר ניתן ב־2005 וקבע שנציגי קבוצת ליברמן (ובהם צדיק בינו ועו"ד רם כספי) רימו מפרק של חברה פולנית בכך שהסתירו ממנו העברת 17 מיליון דולר לחברה. זאת כדי שהפולנים יסכימו למכור להם 50% ממניות פז. בדיעבד התברר כי השופט עצמו ניהל משא ומתן להקמת תחנת דלק של פז על מגרש שבבעלותו.

ספטמבר 2008 - האברך הדורס

השופט שנמנע מלהרשיע

בספטמבר 2008 פסק השופט משה דרורי בתיקו של אברך ירושלמי שדרס קופאית ממוצא אתיופי בחניון בעקבות ויכוח שהתעורר בין השניים. דרורי נמנע מלהרשיע את האברך, כדי שלא לפגוע בסיכוייו להתמנות לדיין בבית הדין הרבני.

 , צילום: טל כהן צילום: טל כהן  , צילום: טל כהן
אוקטובר 2008 - הסיליקון בחלב תנובה

הסכום הגבוה ביותר בייצוגית

בתום תביעה ייצוגית שהתנהלה במשך 13 שנה, פסק בית המשפט המחוזי בתל אביב סכום אסטרונומי של 55 מיליון שקל נגד תנובה בעקבות פרשיית הסיליקון בחלב. הפרשייה התפוצצה בספטמבר 1995 כשהתגלה כי תנובה הוסיפה בניגוד לחוק סיליקון לחלב העמיד. הפרשה עדיין נמצאת בהליכי ערעור בבית המשפט העליון.

דצמבר 2009 - סולברג נגד דיין

הקצין, הילדה והכתבה המגמתית

השופט נועם סולברג חייב את אילנה דיין ואת התוכנית "עובדה" לשלם 300 אלף שקל פיצויים על לשון הרע לסרן ר', בעקבות כתבה שהציגה אותו כמעורב במותה של ילדה פלסטינית במוצב גירית. פסק הדין עורר מחלוקת בין תומכי חופש הביטוי לאלו שצידדו בעמדת השופט. על דבר אחד כולם הסכימו: סולברג רוצה להיות עורך כשהוא יהיה גדול.

דצמבר 2009 - איקאה והכלא הפרטי

המכרזים הפרטיים שעלו ביוקר

 

בחודש שבו בית המשפט העליון מנע את הקמת בית הכלא הפרטי וחשף את המדינה לתביעה של בעליו לבייב וקוזניצקי בגובה 1.6 מיליארד שקל, הודיע מתיו ברונפמן, בעלי איקאה ישראל, על פתיחת סניף איקאה בראשון לציון במרץ הקרוב. עד לאחרונה נראה היה כי גורל הסניף כגורל בית הכלא - בית המשפט ביטל את זכייתה של אירוס הגלבוע במתחם, וביולי 2008 הודיעה החברה למינהל מקרקעי ישראל שהיא תתבע 400 מיליון שקל מהמדינה. במרץ השנה אישר ביהמ"ש פשרה בין איקאה למתנגדים, אך לולא זאת היה הציבור הישראלי משלם גם על טעות זאת.

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
כתבה ששמה במחלוקת מה שאינו במחלוקת ומה שבמחלוקת אינה מציינת
כלכליסט פוגע בתדמית שלו כאתר רציני כששם פיסקי דין מצויינים - משפטית וציבורים כאילו הם במחלוקת כמו פסק דין דרומי , אילנה דיין וחיים רמון ואינו מציין פסקי נוראיים שניתנו ושהם שיא המחלוקת הישראלית, מחלוקת שתפצל ומפצלת את המדינה בכלח העוצמה וגם אם בזרמים תת קרקעיים. למשל, בג"צ הגירוש, למשל - חוק איסור חמץ, למשל ההחלטה על דלתיים סגורות בתיק קצב ועוד .. חבל - חייבים להפסיק את ההטייה המעוותת של התקשורת בישראל.
אייל  |  24.12.09
21.
אני המום שאתם מציגים את מקרה קלגסבלד כחריג כי הוא נשפט לחומרה
עד היום לא באמת ברור כמה יין הוא אכן שתה בארוחה לפני כן, מדוע התעכבו שעות רבות בבדיקת האלכוהול, האם באמת הוא "לא זכר דבר" (טיעון מקובל אצל פושעים דרך אגב), מדוע אחרים לפניו ואחריו נשפטו (ובצדק!) לעונשים חמורים בהרבה, ואיך אימצו אותו לליבם חזרה כל יקירי מערכת המשפט בעוד הגוויות של אמא צעירה וילדה בקושי נקברו. להזכירכם, מעולם לא התנצל בפני קרובי הקורבנות בפניהם ואף טען במהלך המשפט שהם מאיימים עליו (אמא רוסיה זקנה - אכן גורם מאיים ומסוכן). מדהים אותי איך אתם מציגים אותו כקורבן לשופט שנוי במחלוקת שלכאורה החמיר עימו. להזכירכם - האינתיפאדה הראשונה פרצה בעקבות תאונת דרכים. האינתיפאדה הבאה עלולה לפרוץ כאשר איזה עשיר/מקושר ידרוס משפחה יהודית, והיא תהיה בלב ת"א, בכפר שמריהו ובהרצליה פיתוח. המתקוממים לא יהיו ערבים, ואני לא חושב שהם יזרקו אבנים- המתקוממים יהיו יהודים מתוך עמנו ומתוך צבאנו, אנשים שמסרבים להפוך למגזר העבדים במדינה שדוהרת לכיוון העולם השלישי.
הציבור חושב אחרת  |  25.12.09
לכל התגובות