אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סקירה - הטאבלט של קומפאל: המקלדת (עדיין) לא מתה

לידי "כלכליסט" הגיע אב־טיפוס של אחד הטאבלטים הראשונים המריץ את מערכת ההפעלה מובלין של אינטל. המכשיר הקליל מציג ביצועים מפתיעים

11.01.2010, 18:20 | גילעד נס

בין המכשירים שנחשפו ב־CES אמנם בלטו הטאבלטים המציגים ממשק של מסך מגע בלבד, אולם מקומה של המקלדת המוכרת לא נפקד. לידי "כלכליסט" הגיע אב־טיפוס של מכשיר מתוצרת החברה הטייוואנית Compal, שעתיד להיות אחד מהראשונים מסוג זה שיריצו את מערכת ההפעלה מבוססת הלינוקס שפיתחה אינטל, Moblin.

מבחינת קומפאל המכשיר אינו טאבלט, אלא עונה על ההגדרה של MID – Mobile Internet Device. אך בסופו של דבר, ההגדרות אינן חשובות, אלא השימוש שעושה הצרכן בפועל במכשירים. את המכשיר חשפה לראשונה אינטל בכנס המפתחים שלה, שנערך בשלהי ספטמבר 2009.

זה אינו המכשיר הראשון בסגנון זה שמוציאה קומפל. החברה תומכת כמעט בכל קונספט שאינטל דוגלת בו והתייצבה לפני כמה שנים מאחורי ה־Ultra Mobile PC, ניסיון המיתוג הראשון של מכשירים קטנים וניידים, אך שמצוידים בכוח מחשוב חזק יחסית. קומפל היתה אמורה להשיק מכשיר דומה לזה הנחשף כאן היום כבר באמצע 2008, אולם עיכוב בהשלמת פיתוח מעבד האטום הספציפי של אינטל דחה את התהליך. ייתכן שקומפל עצמה לא תשווק בסופו של דבר את המכשיר אלא תפעל כ־ODM (יצרן ציוד עבור אחרים), והוא ימותג בידי חברה אחרת.

המכשיר עצמו נראה כמו אחיו הגדול של נוקיה N900. הוא מצויד במסך מגע בגודל אלכסוני של 4.8 אינץ' (למשל לעומת ה־3.7 אינץ' של האייפון), אך גם במקלדת מלאה, המופיעה באמצעות החלקה לכיוון המשתמש במודל המוכר של הסליידר הטלפוני. בתוכו מצויים רכיב GPS, רכיבי Wi-Fi ובלוטות', כמו גם חיבור לרשתות סלולריות (HSPA).

עוד משולבות במכשיר מצלמה אחורית באיכות 3 מגה־פיקסל, כמו גם מצלמה קדמית באיכות 1.3 מגה־פיקסל לצורך שיחות וידיאו. את מסך המגע אפשר לתפעל הן באמצעות האצבע (בגרסה שבדקנו לא היתה אפשרות לבצע Multi-touch), והן באמצעות עט סטיילוס המאוחסן בצדו האחורי של המחשב. למכשיר שתי כניסות USB לצורך חיבור דיסק און קי או דיסק קשיח חיצוני, והוא גם מצויד בתוכנה המאפשרת לו להתחבר למחשב אחר ולחלוק עמו קבצים.

בדגם שהגיע לידי "כלכליסט" הוטמע מעבד אטום של אינטל במהירות 800 מגה־הרץ ובעל גיגה של זיכרון. אחד האלמנטים החשובים בסגנון מחשבים זה הוא מהירות האתחול והכיבוי, וזו הפתיעה לטובה — מכיבוי מוחלט עד זמינות לעבודה עברו כ־10–15 שניות, ואם בחרתם להשאיר את המחשב במצב "השהיה" (כיבוי רוב פעולותיו, כולל המסך, והמתנה להפעלה מהירה מחדש) תוכלו לחזור לעבודה בתוך פחות מ־5 שניות.

העובדה שהמחשב שוקל 350 גרם ועוביו 2 ס"מ מאפשרת להתנייד איתו בקלות מפתיעה. מבחינת ביצועים מדובר במכשיר הנופל בחוזקו מהנטבוקים הנמכרים כיום, אולם הוא מיועד לשימוש בעיקר כמכשיר לגלישה מזדמנת (המכשיר מצויד בגרסה מיוחדת של פיירפוקס), עיון במסמכים קצרים (הדגם שבחנו היה מצויד באופן אופיס 3), צפייה והאזנה למולטימדיה ובעיקר אביזר תקשורת. המקלדת והעיצוב של המחשב מאפשרים לקיים צ'אטים, שיחות וידיאו ורביצה בעולם הפייסבוק בנוחות רבה. עם זאת, ספק אם הדור הבא של הסמארטפונים לא יצליח להציע תכונות דומות בעלות נמוכה יותר.

תגיות