אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות החשמל והחשב הכללי בדרך לפשרה בנוגע לתנאי מכרז אשלים צילום: בלומברג

רשות החשמל והחשב הכללי בדרך לפשרה בנוגע לתנאי מכרז אשלים

רשות החשמל פנתה ליועץ המשפטי לממשלה ולמרות ההסכמה בין הרשות לבין האוצר, שני הצדדים מחכים להכרעה שתשליך במידה רבה על מכרזים דומים בתחום האנרגיה המתחדשת שצפויים בעתיד

12.01.2010, 20:26 | רויטל חובל וליאור גוטמן

אחרי התקפות הדדיות, רשות החשמל ואגף החשב הכללי במשרד האוצר נמצאים על סך הסכמה לגבי תנאי מכרז אשלים. מדובר במכרז להקמת תחנות כוח תרמו סולאריות שיספקו 250 מגה ואט בסך הכל. ההיקף הכספי הכולל של המכרזים באשלים מוערך ב־800-700 מיליון דולר.

לפני כחודש פורסם ב"כלכליסט" אודות מכתב ששלחה רשות החשמל לאגף החשב הכללי בו טענה רשות החשמל כי "ההוראות במכרז אינן חוקיות ויש בהן כדי לחשוף את המדינה לתביעות משפטיות" ו"עמדת החשב הכללי אינה מבוססת על היגיון תכליתי כלל משקי".

רשות החשמל פנתה ליועץ המשפטי לממשלה ולמרות ההסכמה בין הרשות לבין האוצר, שני הצדדים מחכים להכרעה שתשליך במידה רבה על מכרזים דומים בתחום האנרגיה המתחדשת שצפויים בעתיד.

המחלוקת בין הצדדים נסבה סביב תנאים במכרז אותם כלל האוצר לפיהם במקרה של תקלות במתקנים התרמו־סולאריים או במערכת ההולכה שהתחברה אליו, יהיו פטור הזכיין מאחריות כלשהי או מתן פיצויים. רשות החשמל טענה שמדובר בתנאים שונים לרישיונות שניתנים למשל ליצרני חשמל פרטיים.

החברות המתחרות במכרז אשלים הן ברייטסורס תעשיות (לוז 2 לשעבר) בשיתוף חברת דלקיה מקבוצת ואוליה העולמית, שיכון ובינוי בשיתוף חברת סולל, אורמת, ICG של החברה לישראל בשיתוף סקיי פאוור האמריקאית, כלל אנרגיה של אי.די.בי עם אבנגואה הספרדית, שפיר הנדסה עם EDF הצרפתית, וכן קונסרציום שבו שותפות מנרב, דור אלון וסולאר מילניום.

מרשות החשמל נמסר בתגובה: "בין הצדדים מתקיימת הידברות חיובית על מנת להתקדם במכרז החשוב".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
המשרדים ממשיכים לריב המכרז תקוע
מאז 2002 מדברים על הקמת תחנות כוח סולאריות באשלים, מדברים ומדברים ודוחים ודוחים ודוחים שוב.... בחרו בקבוצה לש חסרי הבנה מינימלית לכתיבת המכרז - כנראה כי הגישו הצעה זולה, המשמעות עשרות תיקונים למכרז שיצא ונראה כמו מהתלה עצובה. מאות עובדים בישראל ובעולם מנסים לפענח את הפארסה. כרגע החברות זועמות על משרד התהתיות בגין הדחיות הבלתי פוסקות. אז מה אם הזיהום במדינה עולה, אז מה עם רזרבות החשמל שואפות לאפס, אז מה אם הקרדביליות של המכרזים של המדינה הגיעה לשפל חסר תקדים. הפקידים ימשיכו לריב ולהתחרות מי גורם יותר נזק לתשתיות מדינת ישראל, תשתיות המתאימות יותר למדינה באפריקה מאשר לOECD. אז אחר כך יקימו עוד ועדת חקירה כמו למשק המים? זה באמת יעזור למי שישב בלי חשמל בענני הזיהום?
אריק  |  15.01.10