אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיזור עולמי

פיזור עולמי

בתיק ההשקעות כדאי להגדיל את החשיפה לשווקים מתפתחים על המפותחים

20.01.2010, 11:39 | דן הלמן

המשבר הנוכחי המחיש כי שווקים הוניים נופלים בשיעורים שונים ואינם מתאוששים באופן זהה. לפיכך, פיזור השקעות עולמי מסייע לייצוב התיק בכללותו. אין ספק כי כאזרחי ישראל, החלק הארי של תיק החסכונות שלנו צריך להיות מוטה לישראל - קל וחומר כשמצבה הכלכלי של ישראל טוב יחסית למרבית מדינות העולם.

לדאבוני נוכחתי לדעת, כי בישראל אין התייחסות מספקת לאופן פיזור ההשקעות בחו"ל. כאשר הציבור משקיע בחו"ל הוא נוטה לרכוש נקודתית קרן נאמנות או תעודת סל (אחת או שתיים) ובכך ממצה את פיזור תיק השקעות לחו"ל. לפיכך הציבור לא באמת מבצע פיזור השקעות גיאוגרפי אשר נותן מענה להקטנת סיכון התיק.

בטווח הקצר השווקים בעולם ימשיכו לקבל תנופה מהריבית האפסית בשל היעדר אלטרנטיבה והמשך היחלשות הדולר בעולם. מנגד, יעיבו החששות לגבי צמיחת הכלכלה, ועליית שנאת הסיכון עקב המשבר בדובאי. לפיכך, המשקיעים ינהגו במשנה זהירות בטווח הקצר במיוחד בשווקים המתעוררים.

כמו כן, ייתכן וזחילת התשואות בארה"ב מסמנת את קץ סבלנות המשקיעים לגירעון הענק של כלכלת ארה"ב. בארה"ב ובעולם המערבי נראה כי עונת הקניות עונה על הציפיות ותסייע במקצת לאושש את הכלכלה. במידה ובסיכום העונה יתקבלו נתוני מכירות נמוכים מהצפי, השווקים עשויים להגיב בחריפות ואולי שם נמצאת ההזדמנות לרכישה.

איפה כדאי להשקיע?

בעדיפות גבוהה יש להשקיע במדינות באזור הפסיפי - אוסטרליה, ניו זילנד, הונג קונג וסינגפור - דגש על אוסטרליה שבה המערכת הפיננסית איתנה ותמשיך ליהנות מביקושים מסין בתחום הסחורות.

עוד מומלצים הם השווקים מתפתחים בהובלת סין, קנדה ושווקים בתוליים (FRONTIER MARKETS). כלכלת סין נתמכת על ידי אשראי בנקאי זמין וחבילת תמריצים בגובה 4 טריליון יואן, או 585 מיליארד דולר. כתוצאה מכך, הכלכלה צומחת בצורה חזקה משמעותית ממדינות גדולות אחרות. ברזיל תמשיך ליהנות מהביקוש העולמי לסחורות ומביקוש מקומי חזק שצפוי להתרחב בתחום התשתיות על רקע אירוח המונדיאל והאולימפיאדה.

וייטנאם גם אטרקטיבית על רקע צמיחה מואצת בשנים האחרונות ואנליסטים צופים צמיחה של כ-7% בשנת 2010. בנוסף, המדינה זוכה להתעניינות מתמשכת וקבלת תמיכה ממדינות המערב. 

קנדה אטרקטיבית מכיוון שהמערכת הפיננסית המקומית חזקה וצפויה להמשיך ליהנות מהביקוש העולמי לסחורות (בהיותה יצואנית של נפט וזהב)

איפה לא להשקיע?

בראש ובראשונה - ארצות הברית. שילוב של שיעור אבטלה מעל 10% ושוק נדל"ן שמתקשה להתאושש, מורידים מהאטרקטיביות של ארה"ב. כמו כן, הפסקת תמריצי הממשלה יכולה להביא למכה נוספת שתעכב התאוששות.

.

גם אירופה לא משתלמת להשקעה מכיוון שהאבטלה אינה צפויה להיבלם לפני סוף 2010 או תחילת 2011 , כך שהלך הרוח של משקי הבית יישאר מדוכדך ויקשה על התאוששות הכלכלה. החשש ממדינות נוספות שיקלעו לבעיית אי יכולת פירעון ממשיכה להעיב על היבשת.

יפן אמנם תהנה מההתרחבות המהירה בשאר חלקי אסיה, אך ללא התחדשות הביקושים המקומיים, האבטלה תיוותר ברמות הגבוהות ותהליך ירידת המחירים במדינה יתרחש לאורך זמן רב. בנוסף, יפן כיצואנית, תמשיך לסבול מהתחזקות היין.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
עשו בדיוק ההיפך!..להשקיע רק בארה"ב!!
בדיוק ההיפך ממה שהוא אומר...השווקים המתפתחים הפכו למסוכנים הרבה יותר!..דווקא ארה"ב חטפה את המכה הכי גדולה,והיא על קו התאוששות. אבל מה זה חשוב בעצם היכן להשקיע?!?...ארה"ב תעלה,כל העולם ייעלה...היא תירד כל העולם יירד יחד איתה... אז מה זה חשוב בעצם?!?..הכל שטויות..
שחקן  |  20.01.10