אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוביני: סין לא יכולה להיות המנוע לצמיחה העולמית צילום: אוראל כהן

רוביני: סין לא יכולה להיות המנוע לצמיחה העולמית

הכלכלן שחזה את משבר האשראי מעריך שהציפיות לפיהן סין יכולה לתמוך בכלכלה העולמית לא יתממשו. להערכתו עודף תפוקה תעשייתית מאיימת על ההתאוששות הכלכלית

22.01.2010, 08:30 | סוכנויות הידיעות

נוריאל רוביני מעריך שהציפיות לפיהן סין יכולה לתמוך בכלכלה העולמית לא יתממשו. להערכתו עודף תפוקה תעשייתית מאיימת על ההתאוששות הכלכלית.

רוביני, שזכה לתהילה לאחר שחזה במדויק את המיתון הכלכלי העולמי, אמר בכנס בהונג קונג כי ייקח "עשור אם לא דור שלם" לפני שהצרכנים הסינים יהיו בעמדה שתעניק להם השפעה משמעותית. "סין לא יכולה להיות המנוע היחיד לצמיחה כלכלית עולמית", הוא הוסיף, אף שלדבריו קצב ההתפתחות המהיר של המדינה מעניק תמיכה מסוימת לכלכלות המקומיות ולשוק הסחורות.

רוביני ציין כי סין עומדת בפני מירוץ נגד השעון במאמציה להפוך את הכלכלה שלה מדגם הנשען על ייצוא לכזה שמסתמך יותר על ביקוש מבית כדי להניע את הצמיחה. "לשם כך סין זקוקה לשינוי מדיניות מתוכנן שיהיה רדיקלי וככל הנראה לא יקרה מהר מספיק".

הצריכה בסין מהווה 36% מהתמ"ג, בעוד שבארצות הברית הצריכהה לרוב מהווה כ-70% מהפעילות הכלכלית. על מנת לגרום לאוכלוסייה הגדולה של סין להוציא יותר, יש להציג הטבות חברותיות כגון דמי אבטלה ועוד ערובות נגד איבוד הכנסה שיכולים לסייע לשנות את הגישה לגבי חסכונות לתקופות קשות, הדגיש יו"ר RGE.

סין הצליחה להגן על הכלכלה שלה מהמשבר במסחר העולמי על ידי כך שהגבירה את חלוקת התמריצים הממשלתיים, בצורת פרויקטי תשתית במימון ממשלתי והלוואות בנקאיות. על פי נתונים ראשוניים שפורסמו ביום חמישי עולה שהכלכלה הסינית חזרה לצמיחה דו ספרתית בברבעון הרביעי. התמ"ג עלה ב-10.7%.

תגיות