אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": אשטרום זכתה במכרז ביהמ"ש בלוד למרות הצעתה היקרה צילום: הרצל שפירא

בלעדי ל"כלכליסט": אשטרום זכתה במכרז ביהמ"ש בלוד למרות הצעתה היקרה

דניה סיבוס ושיכון ובינוי הציעו הצעות נמוכות יותר במכרז וכללו בהן אף הקמת חניון. האוצר: "למחיר יש משקל של 60% במכרז, ולאיכות 40%"

26.01.2010, 09:02 | גולן חזני

חברת אשטרום נבחרה להקים את בית המשפט המחוזי בעיר לוד. זאת, אף שההצעה שלה היתה גבוהה משתי הצעות אחרות במכרז, ולא כללה הקמת חניון לבניין, בניגוד להצעות אחרות - כך נודע ל"כלכליסט".

מינהלת הקמת קריות הממשלה ובתי המשפט, הגוף שקיים את המכרז, קיבלה חמש הצעות שונות. מדובר במכרז DBOT שבו מקבלת עליה הזוכה במכרז את התכנון, הביצוע, ההקמה והתפעול של המבנה למשך 20 שנה. ההצעות הן בנוגע לסכום הרבעוני שכל מתמודדת מבקשת לקבל מהמדינה עבור תפעול המבנה. סכום זה אמור לכסות גם את הוצאות ההקמה, שמוערכות ב־90 מיליון שקל.

ההצעה של אשטרום היתה 1.82 מיליון שקל ברבעון, והיתה גבוהה בכ־13% מההצעה של דניה סיבוס שבשליטת אפריקה ישראל, שהצעתה הגיעה ל־1.62 מיליון שקל ברבעון. עוד הצעה שהיתה נמוכה יותר מזו של אשטרום היתה של שיכון ובינוי שבשליטת שרי אריסון, שהוגשה עם אלקטרה שבשליטת גרשון זלקינד; קבוצה זו הציעה 1.74 מיליון שקל ברבעון. דורי הנדסה הגישה הצעה של 2.13 מיליון שקל ושפיר הנדסה 3.48 מיליון שקל.

ההחלטה על הקמת בית משפט מחוזי לאזור המרכז התקבלה על ידי שר המשפטים דניאל פרידמן ב־2005, אולם ביצועה נדחה מאז כמה פעמים. המטרה של פרידמן היתה לחזק את האוכלוסייה בעיר לוד.

דובר האוצר מסר בתגובה על הידיעה: "המכרז מורכב משני מרכיבים: מחיר, שהוא בעל משקל של 60%, ואיכות, שהוא בעל משקל של 40%. מכאן, אין הכרח שהצעת המחיר הנמוך ביותר היא שתזכה במכרז. קבוצת אשטרום זכתה במכרז מכיוון שקיבלה את התוצאה המשוקללת הגבוהה ביותר".

תגיות