אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דליה אנרגיות מכחישה הפרסומים: "החברה לא מנהלת כרגע מו"מ עם אף גורם" צילום: בלומברג

דליה אנרגיות מכחישה הפרסומים: "החברה לא מנהלת כרגע מו"מ עם אף גורם"

הכחישה פרסומים בתקשורת לפיהם דלק של יצחק תשובה מנהלת מו"מ לרכישת חלק מהחברה

27.01.2010, 20:48 | ליאור גוטמן
"היו וישנם כיום מספר פניות לחברה מגורמים שונים בשוק, אולם החברה לא מנהלת כרגע מו"מ עם אף אחד", כך אמרו ל"כלכליסט" גורמים בכירים בחברת דליה אנרגיות, זאת בעקבות הפרסומים השונים בתקשורת לפיהם חברת דלק, בבעלות איש העסקים יצחק תשובה, מנהלת מו"מ לרכישת חלק מהחברה. חלק מהפרסומים בתקשורת טענו לרכישה אופציונאלית של 20% וחלקם ל-50%, אולם כאמור דליה אנרגיות מכחישה כל מו"מ שמתקיים כרגע. מדלק טרם נמסרה תגובה.

דליה אנרגיות נמצאת בבעלות משותפת של חברת חירם אפסילון, חברת משקי אנרגיה וקרן תשתיות ישראל. ב־2007 רכשה דליה אנרגיות 64 דונם באזור תל צפית, שממוקם בסמוך לשטחי החקלאות של מושב מבוא בית"ר שבמבואות ירושלים, ובצמוד לתחנת מיתוג קיימת של חברת החשמל. המטרה: הקמת תחנת כוח פרטית שמוזנת בגז טבעי. בהמשך קיבלה החברה אישור עקרוני מחברת החשמל לחיבור למערכת ההולכה הארצית. התחנה כבר הוכרה על ידי משרד התשתיות כפרויקט לאומי, נוכח המחסור הצפוי במקורות חשמל בשנים הקרובות.

תחנת צפית תהיה אחת מתחנות הכוח הפרטיות הראשונות בישראל, ואמורה לפעול כבר ב־2013. על פי התכנון, בשלב הראשון תפיק התחנה 560 מגה־ואט, ובשלב השני יוגדל כושר הייצור ל־840 מגה־ואט – כ-8% מכושר הייצור הנוכחי של חברת החשמל. על פי ההערכות, כל שלב בבנית התחנה צפוי לעלות כ־450 מיליון דולר, כאשר הקמת התחנה תימשך כ־34 חודשים. החשמל שיופק בתחנה ימכר ללקוחות פרטיים תוך מתן הנחה ביחס לתעריף העומס והזמן (תעו"ז) הנהוג במשק. יצוין שדליה אנרגיות חתמה לפני מספר שבועות על הסכם הבנות בין בעלי קידוחי "תמר" ו"דלית" כל רכישה של גז בהיקף של כמיליארד דולר. היקף הגז נאמד ב-5.6 BCM (מיליארד מ"ק) גז לתקופה של כ17 שנה, כמות שמהווה כ-2.5% מכלל ההיקף של מאגרי הגז מול חופי חדרה וחיפה.

מוקדם יותר היום (ד') פורסם שאיש העסקים יוסי מימן מתעניין ברכישת חלק מיצרני החשמל הפרטיים שקמים כיום בישראל. פרט לדליה אנרגיות ניתן לציין את OPC של האחים עופר, שמתכננת להקים תחנת כוח בהספק של כ-400 מגה וואט במישור רותם שבנגב, ואת חברת דוראד, שמקימה תחנה בהספק משוער של כ-800 מגה וואט באזור אשקלון. נכון להיום, כל שלוש התחנות אמורות לפעול עד אמצע העשור הקרוב. "משק האנרגיה יכול להיקלע למצב בו ספק האנרגיה אחראי גם על מערכת ההולכה, על ייצור החשמל ועל מכירתו לצרכן הסופי. פטנט כזה כבר יש לנו היום – קוראים לו חברת החשמל", מסביר בכיר בשוק האנרגיה.

תגיות