אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית המשפט הכלכלי: עימות בין שר המשפטים ונשיאת ביהמ"ש המחוזי בחיפה צילום: יריב כץ

בית המשפט הכלכלי: עימות בין שר המשפטים ונשיאת ביהמ"ש המחוזי בחיפה

במהלך כנס רואי חשבון הביע נאמן שביעות רצון מהתקדמות בהקמת בית המשפט הכלכלי. השופטת בלהה גילאור עם זאת הביעה הסתייגות ואמרה: "לא יכול להיות שהתוצאה של חוסר שביעות רצון של גורם במשק תביא לטלטלה של הקמת בית משפט כלכלי"

09.02.2010, 17:44 | הדר קנה

"הצעת חוק בתי המשפט הכלכליים עברה אתמול קריאה ראשונה בכנסת פה אחד ואני שמח על כך. ההצעה היא ניסיון ראשון להביא להתמקצעות של שופטים בנושאים כלכליים שדורשים ידע מקצועי. אני מאמין בהתמקצעות וכך גם האמנתי במשרד עורכי הדין שלי (הרצוג פוקס נאמן-ה.ק) שם היו מחלקות נפרדות לנושאים כלכליים", כך אמר היום (ג') שר המשפטים יעקב נאמן במסגרת כנס לשכת רואי החשבון בים המלח.

נאמן השתתף בפאנל שעסק בהצעת החוק בית המשפט הכלכלי בו גם השתתפו נשיאת בית המשפט המחוזי בחיפה בלהה גילאור, מנהל בתי המשפט לשעבר בעז אוקון ונשיא לשכת רואי החשבון יגאל גוזמן.

נאמן הודיע כי הוא תומך בהצעת החוק למרות שהיא אינה עוסקת בבית משפט נפרד, אלא על מחלקה כלכלית שנמצאת בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

נאמן הודיע כי למרות שבית המשפט יטפל בנושאים כלכליים עדיין לא כל הנושאים ידונו בו. הוא נתן כדוגמא את נושא המס :" העירו לי בצדק מדוע נושא המסים לא נמצא בהצעת החוק- ראוי שנדון גם בנושא זה".

"מורי ורבי, השופט ויתקון ז"ל, יסד את העקרונות המנחים בנושא מסים - בפסקי דין קצרים בני 2-4 עמודים. אנו זקוקים לשופטים שיתמקצעו בנושאים הללו", אמר נאמן.

לבסוף הצר נאמן על הזמן הרב שלקח להצעת החוק להיווסד ואמר: "ועדת גושן שבחנה את הנושא העבירה את המלצותיה לפני 4 שנים ואני מצטער שלקח כל כך הרבה זמן עד שהמלצות הועדה יהפכו למציאות."

לא כל מגזר יכול להחליט שהוא לא מרוצה ולרצות בית משפט מיוחד

נשיאת בית המשפט המחוזי בחיפה בלהה גילאור התנגדה לדבריו של השר ואמרה :"אני מתנגדת להצעת החוק. אני לא מזלזלת בהתמקצעות אני מאמינה בה ונותנת לה חשיבות רבה כשאני מכינה תוכניות עבודה. אני חושבת שלא כל מגזר לא מרוצה, במיוחד מגזר שיש לו כוח והשפעה - יכול להחליט שהוא לא מרוצה ממספר הזיכויים וההרשעות הוא חושב שיהיו שופטים שיחשבו כמוהו וידונו בעניינו".

השופטת גילאור אמרה כי "באותה מידה יבואו הרופאים ויגידו שהם רוצים בית משפט לרפואה- היום יש המון תביעות רשלנות רפואית ואלו תביעות סבוכות, אחריהם יבואו המהנדסים ויגידו מה השופט מבין בשיטת הפל קל וכך הלאה. לא יכול להיות שהתוצאה של חוסר שביעות רצון של גורם במשק תביא לטלטלה של הקמת בית משפט כלכלי".

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
השופטת בלהה גילאור רוצה התמקצעות אבל מתנגדת מוזר
העולם הולך ומשתכלל והכלים הפיננסים הולכים ומתעצמים במורכבות שלהם שופט עם כל העומס שלו לא יכול להדביק את הקידמה בכלים הפיננסים . לכן החוק שהוביל פרופסור גושן הוא גאוני ומתאים לתקופתינו .בואו ניקח שופטים שכבר קימים במערכת שהם מוכשרים בנושא כלכלה לאורך זמן יצברו עוד ועוד נסיון והכשרה וכך נוכל בסופו של דבר להתמודד מול הצד השני שהם למעשה גאונים פיננסים שניווטו את דרכם לא בדרך הישר והם היום עושים בית ספר לשופטים שנעזרים במומחים במרכאות ..אני לא מבין למה בדיוק היא מתנגדת מה כיום אין חלוקה של שופטי תעבורה . מישפחה .וכו"ל לכן אם היא דואגת שתיקי הכלכלה ירוכזו במקום אחד אד רבה שופטים שירצו לעבור לתחום הכלכלי יצטרכו להשקיע וללמוד והוכיח שהם ראויים להיות שם ואז המערכת תמיין אותם לפי כישורים ..
אילן , ת"א  |  10.02.10
6.
אלוהים ישמור
השופטת גילאור צודקת בדבריה. אבל זה שם אותה במסלול התנגשות ישיר עם השופטת ורדה אלשיך המיועדת לעמוד בראש ביהמ"ש הכלכלי בת"א. ככל הידוע לי הן חברות, אבל אם יפרוץ סכסוך בין שתי הפולניות האלו, אלוהים ישמור. אני כבר עם הקסדה וגם אאוורר הערב את הממ"ד.
עורכת דין בתחום  |  09.02.10
5.
התמקצעות-זו מילת המפתח לצדק יעיל ומהיר
עם כל הכבוד לנשיאה הנכבדה,מה מבין שופט בעניני כלכלה,הרי הוא הלך ללמוד משפטים כי הוא לא הסתדר עם המספרים(בד"כ). מה קורה לשופט מן המניין כאשר הוא מקבל לדיון עניין מקצועי-הרי הוא לא מבין בתחום המקצועי דבר וחצי דבר,הוא ממנה "מומחה". אם הייתם רואים את רשימת ה"מומחים" שיש בבתי המשפט הייתם נבהלים-אנשים שזרקו אותם מכל מקום עבודה אחר ולצורכי פרנסה הם נעשו "מומחים" לבתי המשפט. והשופט שאם הוא מקצועי- יש לו מיומנות שפיטה אבל הוא לא מבין את העניין המקצועי,הוא מסתמך על שפיטת ה"מומחה" ככתבו וכלשונו,כאשר ה"מומחה (שבואו נניח שהוא אכן מקצוען-הוא נעשה השופט-הוא מקבל את הכרעת הדין ולא רק המקצועית מבלי שיהיו לו הכישורים לכך. עיוותי דין והחלטות ממומחים ובוררים הם דבר יותר מנפוץ במערכת המשפט. מדוע שלא יהיה שופט -בעל השכלה הנדסית,כלכלית,רפואית או סוציאלית? כי רמת האנשים שהולכים לשיפוט היא כזאת שלעולם לא יבינו במה מדובר ! איך נאמר- גילדה. קם יהודי אמיץ ומסה לעשות שינוי,ומיד קמה הגילדה עליו !
יוסי , חיפה  |  10.02.10
לכל התגובות