אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתקנים סולאריים על גגות פרטיים - ללא הגבלה צילום: בלומברג

מתקנים סולאריים על גגות פרטיים - ללא הגבלה

שר התשתיות הודיע כי הציבור יוכל להתקין מתקנים סולאריים קטנים בהיקף של עד 4 קילו־ואט ללא הגבלת מכסה עד דצמבר 2014. אושרה גם מכסה של 30 מגה־ואט למתקנים על גגות מבני ציבור, בעיקר בתי ספר

14.02.2010, 07:00 | רויטל חובל

אחרי חודשיים של קיפאון בשוק הגגות הסולאריים, אישר שר התשתיות עוזי לנדאו הקצאות חדשות למתקנים קטנים פוטו־וולטאיים. לפי החלטת לנדאו, הציבור יוכל להתקין מתקנים סולאריים קטנים בהיקף של עד 4 קילו־ואט (גודל מערכת שהכנסות החשמל ממנה פטורות ממס) ללא הגבלת מכסה עד דצמבר 2014. כמו כן, אושרה מכסה מיוחדת בהיקף של 30 מגה־ואט למתקנים על גגות מבני ציבור, בדגש על מוסדות חינוך. במשרד התשתיות אמרו כי הקמת מתקנים סולאריים על גגות של מוסדות חינוך תקרב את התלמידים לנושא ואף תיצור "אלמנט חינוכי תוך הקניית ערכים".

לפי ההחלטה, למגזר העסקי נקבעה מכסה של 50 מגה־ואט. עם זאת, ביישובים בפריפריה אושרה הקמת מתקנים עסקיים (בהיקף ייצור של עד 50 קילו־ואט) ללא הגבלה עד דצמבר 2014. מדובר ביישובים שהוגדרו בתחום אזורי העדיפות הלאומית בהתאם להחלטת הממשלה מדצמבר 2009, ובהם צפת, עכו, נצרת, באר שבע, אופקים, קיבוצי הנגב והערבה, אילת, אריאל, בית שאן, קיבוצי הכנרת, טבריה, יקנעם, עפולה, ערד ורמת חובב.

לנדאו הסביר כי "המתווה החדש מסיר כל הגבלה של התקנת מערכות סולאריות ביתיות בהיקף של עד 4 קילו־ואט ובכך מקדם את מימוש חזון הגגות הירוקים". לדברי לנדאו, "ההעדפה לאזורי העדיפות הלאומית נובעת מתוך מדיניות כוללת לפיתוח הפריפריה ונועדה לעודד העסקת כוח אדם מקומי".

משרד התשתיות החליט גם להקצות מכסה מיוחדת לתושבי יהודה ושומרון, של 2 מגה־ואט בתעריף הקודם שעומד כיום, אחרי עדכון המדד, על 2.04 שקלים לקילו־ואט שעה (קוט"ש), שנועדה לפצות את התושבים שעד כה נמנעה מהם האפשרות לקחת חלק בפעילות השוק הסולארי.

המכסה הקודמת נוצלה באופן מזערי

 

המכסה הקודמת למגזר הפרטי שעדיין נהנית מתעריף גבוה נוצלה באופן מזערי. מתוך המכסה הביתית של 15 מגה־ואט הותקנו מתקנים בהיקף של כ־2 מגה־ואט בלבד. כפי שפורסם ב"כלכליסט", רשות החשמל מתכננת להעלות קמפיין הסברה כדי להציג לציבור את האפשרות ליהנות מרווחי ייצור חשמל סולארי.

מאז הודיעה חברת החשמל על מיצוי המכסה הקודמת להקמת מערכות סולאריות קטנות עברו חודשיים, והחברות הסולאריות האשימו את לנדאו בהקפאת השוק בשל העיכוב בפרסום מכסות חדשות. כעת תצטרך רשות החשמל לקבוע את התעריפים למכסות החדשות. רשות החשמל המליצה ללנדאו לשחרר מכסה למגזר העסקי בהיקף של 50 מגה־ואט בתעריף של 1.61 שקלים לקוט"ש.

מנכ"ל איגוד חברות האנרגיה המתחדשת, איתן פרנס, בירך על הודעת לנדאו וציין כי "ההכרזה מהווה שינוי תפיסה שיחייב היערכות מחדש ברשות החשמל, בחברת החשמל וגם בקרב הציבור". פרנס הוסיף: "הסרת מגבלת המכסה באזורי הפריפריה משקפת גישה חברתית מבורכת שתכוון את יתרונותיהן הכלכליים של ההסדרות למקומות שבהם הן נדרשות ביותר".

תגיות

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
לצערנו כלכלית ההצעה לא משתלמת.כנראה הדבר שווה רק אם הוא פרטי לחלוטין
כמו בדודי שמש.התקנה פרטית ואגירת חשמל במצברים.נראה שחברת החשמל מערימה מכשולים על האזרחים.בצורה דרקונית ולרעת משק האנרגיה.העיקר שימשיכו לשלם להם.וכמה שיותר יהיה טוב לסופרנוס.לא יכול להיות מצב .שעד היום .המדינה לא עודדה יזמים. לייצר לוחות פוטו אלקטריים כמו בלווינים.או מתקן שמנצל את הפרשי הטמפרטורה בדודי השמש.ליצור חשמל. ובאופן המוני וגורף .כמו דודי השמש בישראל.
עין החמור , תל אביב  |  15.02.10
40.
ל 26 ו 33
לשאלותיכם: הסכום צמוד 1/3 למדד 1/3 ךדולר ו 1/3 ליורו ומתעדכן מדי חצי שנה. חשב בבקשה עלויות מימון ל 30,000 ₪ אני בטוח שלא יקחו לך הרבה .. (נסה את כרטיס האשראי שלך) לקולטים אחריות ל 20 שנה לממיר 10 שנים. העלויות היחידות יכולות להיות הבקר שעלותו לא מעל 500 ₪. אגב, המוצרים האלה אמינים מאד וכמעט שאינם מתקלקלים. ל 33 - לא מדובר על השקעה למטרת רווח, ברור שתוכל להרויח יותר במקום אחר. מדובר על תרומה לבטחון ישראל (תלות בנפט וביזור תקלות במקרה של התקפות טילים למשל), תרומה לאקולוגיה וכן, אפילו מרוויחים כסף על זה. אני חושב שזו השקעה סולידית. מה שכן בטוחה לחלוטין. אם זאת, לא הכל ורוד. יש לבטח את המוצר, כיום הוא לא גניב אבל בעתיד הוא יהיה מאד גניב. שלא לדבר על נזקי טבע.
14.02.10
לכל התגובות