אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סבסוד הממירים הדיגיטליים יוצא לדרך צילום: shutterstock

סבסוד הממירים הדיגיטליים יוצא לדרך

המדינה תשתתף בעד מחצית מעלות הממירים למשפחות בשני העשירונים התחתונים, ומשרד האוצר ינהל את מערך הסבסוד

22.02.2010, 17:49 | גילעד נס ומיכל תוסייה-כהן

שר האוצר, יובל שטייניץ, חתם היום (ב') על צו המעניק סיוע לאוכלוסיות נזקקות לצורך רכישת ממיר דיגיטלי לקליטת שידורי הטלוויזיה הדיגיטליים. הסיוע שתעניק המדינה צפוי להגיע עד ל-50% מעלות הממיר.

שידורי הטלוויזיה הדיגיטלית החלו בקיץ האחרון, והם מאפשרים קליטת חמישה ערוצים בסיסיים (ערוץ 1, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ הכנסת וערוץ 33) תוך שימוש בממיר שעלותו בין 100 ל-400 שקל. השידורים הדיגיטליים מאפשרים לאזרחים שאינם מעוניינים בשירותי הטלוויזיה הרב ערוצית לצפות בערוצים אלו ללא תשלום חודשי.

הזכאים לסבסוד יהיו משקי בית שהכנסתם אינה עולה על 4,317 ש"ח (המוגדרים כשני העשירונים התחתונים). הללו ידרשו להציג הוכחה לרכישת הממיר, ואישור על תשלום אגרת רשות השידור. בנוסף ידרשו בתי האב המעוניינים בסבסוד להצהיר כי לא היו מנויים של ספקי הטלוויזיה הרב ערוצית בשנה האחרונה. במשרד האוצר הוקמה מערכת שתנהל את קבלת הבקשות, תבחן את העמידה בתנאי הזכאות ותשלם לזכאים.

מהלך זה עתיד להאיץ גם את השבתת המשדרים האנלוגיים שמפעילה הרשות השנייה ברחבי הארץ, שיוחלפו בחודשים הקרובים במשדרים דיגיטליים. מועד השבתת המשדרים האנלוגיים שנקבע בחוק הינו פברואר 2011, אולם הגורמים הרלוונטיים, בהם המשרד להגנת הסביבה והרשות השנייה, מבקשים להשבית את המשדרים האנלוגיים קודם לכן, על מנת למנוע הפצת קרינה מיותרת במיקומים בהם פועלים במקביל המשדרים האנלוגיים והדיגיטליים שכבר הוצבו.

לאחר החודשים הראשונים לזמינות הממירים, בהם התלוננו אזרחים רבים על בעיות קליטה, עובה מערך המשדרים הדיגיטלי והוא צפוי להיות מושלם בחודשים הקרובים.

סבסוד הממירים מיועד לאוכלוסיה שממילא אינה מסוגלת לממן חיבור לטלוויזיה רב ערוצית, והשבתת המשדרים האנלוגיים מבלי לאפשר לה לרכוש ממיר בהנחה היתה מותירה אותה ללא אפשרות צפיה בערוצים הבסיסיים.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
למה רק עכשיו
כבר כמה חודשים שמשדרים אנלוגיים מושבתים. ולמה נדרשים להצהיר שלא התחברו לכבלים בשנה האחרונה. הרי משדרים אנלוגים כובו בתקופה הזאת, וגם לפני כן, לא היה שידור דיגיטלי חינמי. ולמה המדינה לא מחייבת מכירת טלוויזיות דיגיטליות בלבד. כמו באירופה. ולמה לא מוסיפים ערוצים כמו CNN (באירופה בחינם) בקיצור המעבר לשידורים דיגיטליים מלא בעיות.
מתן  |  23.02.10
לכל התגובות