אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם עיריית תל אביב מוכרת קרקע מופקעת? צילום: יריב כץ

האם עיריית תל אביב מוכרת קרקע מופקעת?

מדובר במכרז להקמת מגדל בן 30 קומות ו-108 יחידות דיור ברחוב בן שפרוט, על קרקע במתחם רמז ליד גימנסיה הרצליה. חלק מהקרקע הועבר לפני עשרות שנים לעירייה מידי גורמים פרטיים

23.02.2010, 09:24 | גולן חזני

האם עיריית ת"א רשאית למכור את הקרקעי במתחם רמז ליד גימנסיה הרצליה? כשעה לפני הגשת הטפסים למכרז מתעוררים ספקות בנושא. כך נודע ל"כלכליסט".

חלק מהקרקע הועבר לפני עשרות שנים לעירייה מידי גורמים פרטיים. מקורבים למכרז רואים במהלך כסוג של "הפקעה". לפני כשבועיים עבר חוק בכנסת לפיו קרקע מופקעת תוחזר כעבור 20 שנה לבעליה, פרטי או המינהל, אם לא נעשה בה שימוש לצרכי ציבור.

מדובר במכרז להקמת מגדל בן 30 קומות ו-108 יחידות דיור ברחוב בן שפרוט. במכרז מתמודדוים מנחם אורן, בעל השליטה בגולדן אקוויטי, קבוצה בראשות קנדה ישראל וקבוצה נוספת בראשות חברת "סגולה נדל"ן" בה שותפה גם אשת הפרסום יפית גרינברג, הידועה כג. יפית. החברות כבר משווקות דירות בפרויקט במחירים של עד 28 מיליון שקל.

טפסי המכרז שהגיעו לידי "כלכליסט" רומזים על כך שהעיריה מודעת כנראה לבעיה וכבר בסעיף הרביעי היא מציינת כי "חלק מזכויותיה של העירייה במגרש מקורן בתכניות חלוקה, ו/או תכניות איחוד וחלוקה, ו/או בהעברות ללא תמורה מבעלים קודמים. למיטב ידיעת העיריה אין הדבר מונע ממנה למכור את המגרש במלואו בהתאם לתנאי המכרז".

בהמשך מדגישה העירייה כי עפ"י תנאי המכרז, "אם תהיה מניעה למכירת המגרש בעתיד, לא תהיה למשתתפים במכרז כל דרישה או טענה או תביעה כלפי העיריה. בסעיף נוסף מציינת העיריה כי כל אחד מהמשתתפים יוכל לבטל את ההצעה במידה ותיווצר מניעה במכירה והעיריה לא תצליח להסירה תוך 120 יום.

מעיריית ת"א נמסר בתגובה כי: "הקרקע לא הופקעה, אלא נמצאת בבעלות העירייה ע"פ הסדרים נכסיים שנעשו בשנות ה-40 וה-50".

יש לציין כי במכרז נכלל סעיף המתייחס לאפשרות של טענות עתידיות בדבר הזכויות בקרקע, ובמידה ואלו יעלו, תתייחס לכך העירייה בהתאם.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
חניה תת קרקעית
המגדל שיוקם גורם להפחתת כ-160 מקומות חניה באזור. בנוסף על כ-60 מקומות חניה נוספים שקוצצו עקב בניית מבני ציבור-ללא מקומות חניה למרות שעל פי חוק כל קבלן פרטי מחוייב בבניית מקומות חניה בכל מבנה חדש. האפשרות לבנות חניה תת קקרעית ציבורית באזור לא מומשה אף על פי שיכולה להוות גם מקלט לשעת חירום באזור זה שבו הבתים ישנים,ללא מקומות חניה וללא מקלוט מודרני.
ירים שפי , רחוב בן שפרוט  |  14.01.11
13.
עיריית תל אביב - והמגדלים
כדאי לנסות ולהבין את התהליך שבמסגרתו "הועדה המקומית לתכנון ובניה" כלומר עיריית תל אביב, אישרה את תוספת הקומות ושטחי הבניה, כבר בשלב שלפני הוצאת המכרז. - האמנם הובא המידע ה"זניח" לידיעתם של כל המתמודדים במכרז ? - האם ייתכן שקבוצות רציניות הגישו הצעות בפער כל כך גדול, כאשר מידע זהה מצוי ברשותן?
חד עיין , תל אביב  |  25.02.10
10.
לתשומת ליבכם
כל ההכנסות מיועדות לרכישה ופיתוח של מבני ציבור באזורים בהם קיימת מצוקה של מבני ציבור , למשל בפלורנטין ובמונטפיורי שם לא ניתן לפתוח גנים, לשכות רווחה, מתנ"סים וכו' כי אין לעירייה נכסים. עם הכסף שיקבלו כאן הם יקנו נכסים ויפתחו מוסדות ציבור לרווחת התושבים אז תפסיקו לקטר בכיינים ותעברו לגור בעפולה.
אחד שיודע  |  23.02.10
לכל התגובות