אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה אישרה הגשת הצעת חוק לרפורמה בלשכת עוה"ד בניגוד לעמדת ראש הלשכה צילום: אביגיל עוזי

הממשלה אישרה הגשת הצעת חוק לרפורמה בלשכת עוה"ד בניגוד לעמדת ראש הלשכה

על פי הרפורמה מבנה המועצה הארצית בלשכה ייקבע לפי גודל המחוזות ויגדיל את כוחו של מחוז תל אביב, בו חברים רוב עורכי הדין בישראל. ראש הלשכה התנגד בתוקף למהלך בטענה שיפגע בפריפריה ובמיעוטים

04.03.2010, 13:55 | ענת רואה
בתום דיון סוער בממשלה אושרה לפני זמן קצר החלטת ועדת השרים לענייני חקיקה, בדבר הגשת הצעת חוק לרפורמה במבנה המועצה הארצית בלשכת עורכי הדין, כך שחבריו ימונו בהתאם לגודל המחוזות השונים בלשכה, ולא לפי מספר קבוע לכל מחוז, כפי שהיה עד כה.

משמעות הרפורמה היא העלאת כוחו של ועד מחוז תל אביב, ששייכים אליו כשני שליש מעורכי הדין בישראל – 28 אלף עורכי דין מתוך כ-41 אלף בסך הכל. בעקבות ההחלטה תוגש הצעת החוק כהצעה ממשלתית ותצטרך לעבור הליכי חקיקה רגילים בטרם תכנס לתוקף.

מדובר בהחלטה שהתקבלה בניגוד לעמדת ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד יורי גיא-רון, שהתנגד בתוקף למהלך אותו יזם ח"כ
אבישי ברוורמן. הגיש ערר, צילום: גלעד קוולרציק אבישי ברוורמן. הגיש ערר | צילום: גלעד קוולרציק אבישי ברוורמן. הגיש ערר, צילום: גלעד קוולרציק
כרמל שאמה. בעקבות אישור ההצעה בוועדת השרים לענייני חקיקה ב-14 בפברואר, הגיש השר לענייני מיעוטים, פרופ' אבישי ברוורמן, ערר על ההחלטה וטען כי הצעת החוק תפגע בייצוג ההולם של הפריפריה והציבור הערבי. לדברי ברוורמן בהתנגדותו, הצעת החוק תגדיל את מספר הנציגים של ועד מחוז תל אביב בלשכה, על חשבון אוכלוסיית המיעוטים.

עו"ד גיא-רון מצידו טען כי הצעת החוק תביא לפגיעה אנושה בלשכה ותעביר את השליטה לידי ועד מחוז תל אביב ותקנה לו גם שליטה במוסדות הארציים.

יו"ר ועד מחוז תל אביב, עו"ד דורון ברזילי, אמר ל"כלכליסט" בתגובה להחלטת הממשלה כי: "אני שמח שממשלת ישראל תומכת בהצעת חוק צודקת ונכונה, שמביאה כוח רב יותר לציבור עורכי הדין ולא למנגנון. השינוי בחוק יאפשר שיפור המנהל התקין בלשכה וימנע את המשך חלוקת התקציבים ללא קריטריונים ברורים ובשרירות לב. אני משוכנע כי הדבר יאפשר הגדלת הפעילות עבור עורכי הדין בשטח על חשבון המנגנון המנופח והלא יעיל הקיים כיום בלשכת עורכי הדין, עליו אחראי יורי גיא רון ראש לשכה".

עו"ד יראון פסטינגר, חבר בוועד המרכזי אמר בתגובה להחלטה כי "השינוי יחזיר את הלשכה למבנה רציונלי וימנע את ההשפעה של גורמי שוליים קיצוניים".

עו"ד עמוס ון אמדן, יו"ר המועצה הארצית בלשכת עורכי הדין, מסר בתגובה: "זו החלטה נכונה, המובילה לסיום משטר עושק הרוב בלשכת עורכי הדין ע"י המיעוט".

ראש הלשכה, עו"ד גיא-רון, מסר בתגובה להחלטה כי: "הפגיעה בפריפריה בלשכה וצמצום הדמוקרטיה היחסית הישירה הם תוצאות שעלולות להיות קשות לעתידה של הלשכה ולציבור עורכי הדין. אני מקווה שכפי שנאמר בישיבת הממשלה, הנוסח הלא רציני של הצעת החוק המוצעת ישתנה בדיוני ועדת החוקה תוך התחשבות בעמדתם של שאר מחוזות הלשכה למען אחדותה".

יו"ר ועד מחוז הדרום של הלשכה, עו"ד דני אליגון: "החלטת הממשלה מאכזבת. כנראה שברגע האמת ממשלת ישראל באמת לא סופרת את הפריפריה".

יו"ר ועד מחוז ירושלים, עו"ד אשר אקסלרד: "אני מקווה שבהמשך הדרך כנסת ישראל תגלה יותר אחריות מאשר גילתה הממשלה, ובמסגרת שיקוליה תיתן העדפה ראויה למחוזות הפריפריה למניעת קיפוח ואפליה".

יו"ר ועד מחוז חיפה של הלשכה, עו"ד רחל בן ארי: "ההחלטה מציפה את המוסר הכפול של חלק משרי הממשלה, שיודעים לדבר בסיסמאות על חיזוק הפריפריה, ובאופן מעשי כשנדרשים למבחן הם מתקפלים לטובת שיקולים אחרים".

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות