אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי המועמדים להחליף את אלי הורביץ בטבע במקרה של פרישה? צילום: אוראל כהן

מי המועמדים להחליף את אלי הורביץ בטבע במקרה של פרישה?

יו"ר טבע אלי הורביץ היה אמור לחזור היום מחופשת המחלה שאליה יצא, אך בחברה עדיין לא יודעים מתי ישוב. בינתיים, השמועות על פרישתו חוללו מאבק על כיסאו. המועמדים הטבעיים: סגן היו"ר פיליפ פרוסט והדירקטור דן זיסקינד

08.03.2010, 09:04 | עומרי כהן ושניר הנדלר

שלושה שבועות בדיוק לאחר שיצא לחופשת מחלה היה אמור יו"ר טבעומייסדה, אלי הורביץ (77), לשוב היום לתפקידו. אלא שנכון לזמן כתיבת שורות אלו טרם שב הורביץ לעבודתו. ל"כלכליסט" נודע כי נכון להיום, הנהלת טבע עדיין אינה יודעת מתי ישוב ולא מן הנמנע כי חופשת המחלה שאליה יצא תתארך בימים או אפילו בשבועות נוספים.

לחופשת המחלה של הורביץ אין כל השפעה על פעילותה של החברה, אך האפשרות כי פרישתו של היו"ר הוותיק הולכת ומתקרבת מציתה מתחת לפני השטח מאבק סמוי על תפקיד האיש החזק בדירקטוריון טבע.

הורביץ לקה באחרונה בסרטן ויצא לחופשה בת כשלושה שבועות לאחר שעבר טיפולים. בשל זמן ההיעדרות הקצר מונה מחליף זמני בלבד לתפקיד היו"ר, הפרופ' משה מני, הדירקטור המבוגר ביותר בטבע (81) ובעל הקדנציה הארוכה ביותר (אחרי הורביץ) בדירקטוריון.

 

פרוסט ישתלט?

 

המאבק על כיסאו של הורביץ פורסם אתמול בתקשורת המקומית בידיעה שלפיה סגן יו"ר טבע פיליפ פרוסט ינסה להשתלט על דירקטוריון החברה בגיבוי משקיעים מוסדיים אמריקאים, ובהמשך אף יפעל להעברת המטה הניהולי של טבע לארה"ב. כמו כן הוגדרה בידיעה מחלתו של הורביץ כחשוכת מרפא - הגדרה שטבע הכחישה נמרצות.

פרופיל ד"ר פיליפ פרוסט: מתרופות - ועד אמנות מיהו המשקיע הפרטי הגדול ביותר בטבע שניר הנדלרלכתבה המלאה

הידיעה בתקשורת על מלחמת הירושה בטבע, בין אם היא נכונה ובין אם לאו, הכניסה אתמול את טבע ואת חברי הדירקטוריון שלה לסחרור. בחברה עמלו להסביר כי הרעיון שלפיו יועבר המטה הניהולי לארה"ב הוא הזוי ביותר, משום שהוא דורש החלטה ברוב של 75% בדירקטוריון והחלטה ברוב גדול עוד יותר של 85% באסיפת בעלי המניות.

כיום כולל הדירקטוריון של טבע 17 חברים, מתוכם 13 ישראלים, כך שקשה להניח שהדירקטורים הישראלים יצביעו בעד העברת המטה לחו"ל. אלא ששינוי בעמדת יו"ר הדירקטוריון יכול בעתיד גם לגרום שינוי בהרכבו ולאפשר את העברת ההחלטה ברוב הדרוש.

טביעת האצבע של היו"ר הורביץ ניכרת היטב בבחירת הדירקטורים בטבע לאורך השנים, ובמידה רבה של צדק ניתן לומר כי רבים מהם נבחרו בדמותו ובצלמו של הורביץ. כמו הורביץ מייצגים רות צ'שין ואמיר אלשטיין את משפחות המייסדים בטבע, ואילו דן פרופר וארז ויגודמן יושבים על משבצת התעשיינים כמי שהובילו ועדיין מובילים חברות תעשייה מהגדולות והמרכזיות בישראל. ויגודמן מנהל כיום את מכתשים אגן, לאחר שניהל את שטראוס במשך שמונה שנים, ואילו פרופר, מייסד אסם, ניהל את החברה במשך שנים רבות וכיום משמש בתפקיד היו"ר שלה.

מנהל הכספים האגדי

 

אליהם ניתן לצרף את דן זיסקינד, ששימש במשך כמעט 30 שנה כמנהל הכספים הראשי של טבע והפך בכך ליד ימינו של הורביץ. זיסקינד (66) ליווה את הורביץ ואת המנכ"ל לשעבר ישראל מקוב בהפיכת החברה לאימפריה עולמית, עד שפרש ב־2008 מתפקידו.

זיסקינד צורף לדירקטוריון רק לפני חודשיים, וגורמים העוקבים אחר טבע כבר שנים רבות מסמנים אותו כמועמד ראוי להחליף את הורביץ ביום מן הימים. אלא שההחמרה במחלתו של הורביץ והדרישה למינוי יו"ר כבר בחודשים הקרובים עשויות לפגוע במועמדות של זיסקינד בשל היותו החבר הטרי ביותר בדירקטוריון.

הפרופסורים משה מני, רבקה כרמי ויצחק פטרבורג מביאים לדירקטוריון טבע את הממד הרפואי. הפרופ' מני, לשעבר נשיא אוניברסיטת תל אביב, הוא הדירקטור הוותיק ביותר בטבע אחרי הורביץ, עם ותק של 23 שנה בדירקטוריון ומשמש, כאמור, כמחליפו הזמני. אלא שמפאת גילו המתקדם נתפס מני כבעל סבירות נמוכה ביותר לרשת את הורביץ ולהפוך למנהיג האסטרטגי הבא של ענקית התרופות.

אלי הורביץ, צילום: יותם פרום אלי הורביץ | צילום: יותם פרום אלי הורביץ, צילום: יותם פרום

הפרופ' כרמי, מהמצטרפים הטריים לדירקטוריון טבע, היא נשיאת אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, והפרופ' פטרבורג ניהל בעבר את סלקום ואת שירותי בריאות כללית. רשימת הישראלים כוללת גם את עו"ד אורי סלונים, הבנקאי הוותיק יוסף ניצני, הכלכלנית ד"ר ליאורה מרידור והפרופ' לניהול ולמתמטיקה אלון קולברג.

מול הדירקטוריון המאוד הישראלי של טבע עומדים, כאמור, ארבעה דירקטורים אמריקאים שהבכיר שבהם הוא הד"ר פרוסט, שמכהן כסגן היו"ר מאז מכר לטבע בינואר 2006 את חברת התרופות האמריקאית איווקס תמורת כ־8 מיליארד דולר. פרוסט היה היו"ר והמנכ"ל של איווקס ונחשב, כמו הורביץ, לאחד המומחים הגדולים של תעשיית התרופות הגנריות ושל השוק הפרמצבטי האמריקאי.

הישראלים ישמרו על המטה

 

פרוסט, שמחזיק גם ב־1.6% ממניות טבע בשווי של כ־870 מיליון דולר, נתפס לכאורה כמועמד מוביל - אבל העובדה שהוא תושב ארה"ב עלולה להיות לו לרועץ. קשה להניח כי הדירקטוריון הישראלי יכתיר על עצמו דירקטור אמריקאי, במיוחד לאחר שהמתחים בין הצדדים עלו מעל פני השטח.

לדברי אורי הרשקוביץ, שותף ומנהל מחקר בקרן ספרה גלובל הלת' קר, הנשק היחיד שפרוסט יוכל לתקוף בו את התנהלות טבע הוא פעילותה בתחום פיתוח תרופות אתיות (תרופות מקור - ע"כ), בדגש על כישלונה היחסי בשחזור הצלחתה של התרופה מתוצרתה לטרשת נפוצה - הקופקסון.

"פרוסט יכול לטעון שבתור חברה גנרית טבע מיצתה את עצמה ובתחום התרופות האתיות היא לא עשתה מספיק. הוא ידוע כמשקיע אגרסיבי ואקטיבי שהתנהגות כזאת מתיישבת עם הפרופיל שלו, אבל כמובן צריך לזכור שיכול להיות שבידיעה שפורסמה אין בכלל אמת", מציין הרשקוביץ.

הרשקוביץ מציין כי העברת המטה הניהולי של טבע לארה"ב היא "רעיון רע, הזוי וגרוע. טבע הפכה למה שהיא בזכות הישראליות, ואם היא לא תהיה ישראלית זה יפגע בה מאוד. טבע מקבלת בישראל מדי שנה הטבות מס בשווי של 0.5–1 מיליארד דולר. שיעור המס שהיא משלמת בישראל עומד על כ־16% בלבד, בעוד שבארה"ב חברה כמו פייזר משלמת מס של 30% על רווחיה. גם עלות העבודה נמוכה יותר בישראל, המנהלים פה הרבה יותר מוכשרים מאשר בארה"ב והכוח המחקרי איכותי יותר", מדגיש הרשקוביץ.

הורביץ הוא שהפך את טבע מחברת תרופות ישראלית קטנה לחברה הגדולה בעולם לייצור תרופות גנריות ולחברה השמינית בגודלה בבורסת נאסד"ק, עם שווי של 55 מיליארד דולר. הוא הוביל את החברה כמנכ"ל במשך יותר מ־25 שנה, עד שמונה באפריל 2002 לתפקיד היו"ר ועל כיסא המנכ"ל התיישב ישראל מקוב, שהוחלף ב־2007 בידי המנכ"ל הנוכחי שלמה ינאי.

הורביץ פעיל מחוץ לטבע

 

בימיו של הורביץ כמנכ"ל, ולאחר מכן גם כיו"ר, ידעה טבע לנצל הקלות חקיקה בארה"ב בתחום הפטנטים על תרופות מקוריות, כדי להוריד את מחירן ובמקביל לשפר את כדאיות הפיתוח של הגרסאות הגנריות. באמצעות השקעות גדולות במחקר ובפיתוח, בניית רשת הפצה משוכללת בארה"ב ומעל לכל, מסע רכש מוצלח במיוחד של חברות איכותיות בצפון אמריקה, הפכה טבע בשרביטו למעצמה תאגידית במונחים גלובליים.

מלבד תפקידו כיו"ר טבע הורביץ פעיל במיזמים ישראליים נוספים בתחום מדעי החיים כמו פונטיפקס, קרן ההון סיכון שייסד ובאמצעותה הוא מבצע את רוב השקעותיו בחברות סטארט־אפ בישראל. פונטיפקס היא בעלת השליטה העיקרית בביומדיקס, חברה שמשקיעה בחברות סטארט־אפ בתחום מדעי החיים באמצעות חממות טכונולוגיות. הורביץ אינו נושא משרה בביומדיקס, ופעילותו מתמקדת בהנחיה אסטרטגית עבור חברות הפורטפוליו. אולם, הוא ממשיך להחזיק בתפקיד יו"ר פרוטליקס, החברה הישראלית שפיתחה תרופה למחלת הגושה, אף שפונטיפקס כבר אינה מחזיקה יותר במניות החברה.

לאורך השנים שמר הורביץ בקנאות על המורשת הישראלית שהטמיע בטבע, ועל פי תקנון החברה המנכ"ל מחויב לגור בישראל. למרות זאת, אין בתקנון התייחסות ליו"ר. הפעם האחרונה שהמורשת הישראלית הזו עמדה למבחן היתה כאשר הורביץ החליט שמקוב צריך לסיים את תפקידו. אחד המועמדים הטבעיים לרשת את מקוב היה מנכ"ל טבע צפון אמריקה דאז ג'ורג' בארט - איש עתיר ניסיון עם ותק של 30 שנה בתעשיית התרופות. אבל הדירקטוריון הישראלי של טבע בחר לבסוף דווקא בשלמה ינאי, מועמד מקומי עם קריירה צבאית עשירה ועם ניסיון של שנים אחדות בניהול חברת הביוכימיה מכתשים אגן.

בארט עצמו פרש זמן קצר לאחר מכן ואת מקומו תפס ביל מארת', שנחשב לפנים של טבע כלפי המשקיעים האמריקאים.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מה שלא יהיה אסור שטבע תיוצא מהארץ ולא משנה לאן - רק בישראל
בגלל שאני קרוב לנושא ודי מכיר את התנהלות טבע שהיא היהלום שבכתר של התעשיות הגנריות והישראליות בפרט ומייצגת את מיטב המוחות והעשיה הישראלית אני גם יודע שיש לא מעט התנהלויות תמוהות מתחת לפני השטח המנהלים שלה מוכשרים מנהלי יחידות המחקר שלה לעילא ולעילא מבריקים ובעלי מעוף שבזכותם היא היגיעה לאן שהיגיעה ורחוק מאוד למרות התחרות בענף המחלקה המשפטית שלה מהמעולות שבמעולות עושה עבודה קשה וסזיפית עם המון הצלחה לבסוף לאלי שיהיה בריא עוד לא הגיע זמנו לפנות את הכסא הוא עוד יכול לתרום המון וגם אם רק בשמו כמוביל
hawk , מרכז  |  08.03.10
לכל התגובות