אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דויטשה בנק: הדולר ייסחר סביב 3.5 שקלים עד סוף 2010 צילום: בלומברג

דויטשה בנק: הדולר ייסחר סביב 3.5 שקלים עד סוף 2010

לדברי ראש מח' אסטרטגית מט"ח בדויטשה בנק נגיד בנק ישראל צפוי להוריד את היקף התערבותו בשוק המט"ח. על יוון: "סוגיית המשבר הריבוני ביוון כבר מתומחרת בשווקים"

08.03.2010, 13:16 | ענת ציפקין

"ישראל היא אחת הכלכלות היחידות שהפגינו יציבות וצמיחה בשנה החולפת", אמר הבוקר בילאל חפיז, ראש מחלקת אסטרטגיית מטבע חוץ של דויטשה בנק בלונדון, בוועידה שנערכה בת"א, ועסקה בתחזיותיהם של בכירי הבנק הגרמני בתחום המט"ח והמגמות בכלכלה העולמית.

לדברי חפיז, השקל צפוי להתחזק בשנה הקרובה אל מול הדולר וגם אל מול היורו, ולהערכתו ייסחר סביב 3.5 שקלים לקראת סוף השנה הנוכחית.

"ישנם קווי דמיון בין כלכלת ישראל לכלכלת אוסטרליה, שגם היא יציבה. שתי הכלכלות היו בין הראשונות שנגידי הבנק המרכזי שלהם העלו בהן את שיעורי הריבית. "מהלך זה מיטיב עם המטבע המקומי, הצפוי להתחזק אל מול הדולר ואף להיתמך בדינמיות הפיסקלית החיובית שממשיך להציג המשק הישראלי, לצד היציבות הרבה שקיימת בו", אומר חפיז.

עוד הוסיף אסטרטגי המטבע של דויטשה בנק כי הסוגיה המרכזית והמעניינת ביותר הקשורה לשוק המט"ח הישראלי היא ההתערבות של נגיד בנק ישראל בשוק המט"ח.

"היקף ההתערבות של נגיד בנק ישראל בשוק המט"ח הישראלי צפוי לרדת בהדרגה, מה שיתמוך בהתחזקות נוספת של השקל אל מול הדולר", לדברי חפיז.

חפיז הסביר כי היסטורית, נדיר לראות בעולם התערבות בשוק מט"ח לצד העלאת שיעורי ריבית, ומכיוון שלא יופתע ממהלך העלאת ריבית בישראל, היקף ההתערבות בשוק המט"ח צפוי לפיכך, לרדת.

"היין יציג השנה ביצועי יתר"

מגמות נוספות עליהן דיבר חפיז בוועידה הצביעו כי להערכת כלכלני דויטשה בנק, צפוי היין היפני להציג ביצועי יתר במהלך השנה הנוכחית.

"ליפן יש עודף בחשבון השוטף, למרות ששיעורי הריבית ביפן הן עדיין נמוכים, הרי שבגלל שקיימת שם דפלציה, שיעורי הריבית הריאלית ביפן הן חיוביים. מצב זה אומר שמשקיעים ממשיכים להשקיע במדינה, ולא בורח ממנה הון החוצה", מוסיף חפיז.

"המגמה תימשך לא רק בקרב המקומיים, אלא גם בקרב משקיעים זרים, הצפויים להזרים ליפן השקעות, מה שצפוי לגרום ליין להמשיך להתחזק אל מול הדולר".

"מרבית היחלשות היורו מול הדולר בגלל המשבר היווני מתומחרת"

חפיז מעריך שהצמד דולר - יין ייסחר במהלך השנה סביב 80 יין לדולר. לגבי בריטניה, צופה חפיז כי החולשה שם תימשך. "הפאונד הבריטי ימשיך להיות חלש, גם אל מול היורו וגם אל מול הדולר", אומר.

מנגד, צופה חפיז כי הקרונה השבדית והדולר הקנדי צפויים להציג ביצועים טובים במהלך השנה הנוכחית, נוכח החוסן היחסי של כלכלתן. "בשתי המדינות קיימת צמיחה מוכחת, והבנקים המרכזיים שם עשויים בקרוב מאוד להחיל מדיניות מוניטרית מהדקת, שתתמוך בהמשך ההתחזקות של המטבעות המקומיים".

חפיז גם התייחס למשבר החוב הממשלתי שפוקד את יוון, שהיווה גם חלק מההתייחסות הכללית שלו לגוש היורו. "כל העולם מדבר בתקופה האחרונה על יוון ואיך אירופה צפויה להתמודד עם משבר החוב הממשלתי שם. אבל אני חושב שצריך לקחת צעד אחד אחורה, לשים בצד את הרגשות הקשורות לסוגיה הזו, ולהתמקד בסיבות שגורמות למשבר כזה להיווצר. ורק אז לאיים על יציבותה של מדינה", מוסיף חפיז.

לדבריו, "במחקר שערכה מחלקת המחקר בדויטשה בנק על הסיבות ההיסטוריות שגרמו לכלכלות הגדולות בעולם להיכנס למשבר חוב ציבורי או ממשלתי, עולה שלא מדובר רק ברמות גבוהות של חוב ביחס לתמ"ג. הרי אפשר לנקוב בלא מעט מדינות בהן היקף החובות עלה על 100% מהתמ"ג ולא נכנסו למצוקה, ולהיפך".

"שלושת הסיבות שצפויות לקבוע אם מדינה תיכנס למשבר חוב ציבורי (ריבוני) הן: אינפלציה גבוהה, גירעון גבוה בחשבון השוטף ועלויות גבוהות של חובות".

משכך, מעריך חפיז כי סוגיית המשבר הריבוני ביוון כבר מתומחרת בשווקים, והיורו לדבריו צפוי לשמור על יציבות אל מול הדולר, וייסחר סביב 1.25 -1.26 דולר ליורו.

תגיות