אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיוז'ן ברחבי הארץ

פיוז'ן ברחבי הארץ

התפריט התאילנדי־טוסקני של מסעדת אקווריה בבאר שבע, קונספט חדש במסעדת איזדורה בראשון לציון, שילוב בין המטבח היפני לברזילאי בתל אביב, ובארה"ב מתכוננים לאוסקר של עולם המסעדנות

28.03.2010, 11:01 | גלי וולוצקי

1. מסעדת אקווריה, שנפתחה בבאר שבע לפני כשלושה שבועות, מסיימת את תקופת ההרצה ונפתחת רשמית. המסעדה בבעלותם של מתן קירשנר (לשעבר הבעלים של הסושייה הבאר־שבעית אישימוטו) והשף רוני וייס (שעבד בעבר ברפאל, בטוטו ובטורקיז). היא מציעה תפריט המתבסס בעיקר על פירות ים ודגים, בהשפעות מרחבי העולם. "התגוררתי ועבדתי כמה שנים בתאילנד, שהשפיעה עליי בכיוון הרטבים שאני משדך לפירות הים, וגם בטוסקנה - שנוכחת במנות אחרות באקווריה, כך שבאמת יש מגוון גדול מאוד של סגנונות במטבח שלנו", מסביר וייס. השהות בטוסקנה בוודאי אחראית גם לחלק המכובד בתפריט שמוקדש לפסטה מתוצרת המקום.

אקווריה בבאר שבע. עיצוב ביתי הכולל גם ספריית ספרי בישול מרחבי העולם, צילום: ישראל יוסף אקווריה בבאר שבע. עיצוב ביתי הכולל גם ספריית ספרי בישול מרחבי העולם | צילום: ישראל יוסף אקווריה בבאר שבע. עיצוב ביתי הכולל גם ספריית ספרי בישול מרחבי העולם, צילום: ישראל יוסף

בין המנות בתפריט: קדירה טוסקנית של פירות ים עם תפוחי אדמה, בטטות, זוקיני, עגבניות שרי, קונפי שום וציר דגים, קדירה ספרדית ברוטב רומסקו - עגבניות, צנוברים, שום ועשבי תיבול, קדירה תאילנדית ברוטב קארי (45 שקל לכל הקדירות). ויש גם מנות פחות הרפתקניות, כמו רביולי עם ארטישוק וגבינת עזים בקונסומה עגבניות שרי (70 שקל), סטייק אנטרקוט 280 גרם עם ירקות על הגריל (70 שקל) וקרפצ'ו סינטה עם בצל צלוי, עגבניות לחות, צנוברים, בזיליקום ופרמז'ן (30 שקל). העיצוב של המסעדה הקטנה (30 מקומות), שבפתיחתה הושקע סכום של כ־300 אלף שקל, ביתי ומזמין, וכולל ספרייה ענקית של ספרי בישול מרחבי העולם, רצפות מצוירות וגם צנצנות ירקות כבושים שמכין אביו של קירשנר. פרטים: דרך מצדה 6 באר שבע. 077-5276262.

2. מסעדת איזדורה בראשון לציון חונכת קונספט חדש בניצוחם של שני שפים חדשים, יוסי שרף ויונתן לוי, שהגיעו ממסעדת כתית, שם עבדו כסו־שפים של מאיר אדוני. בין המנות בתפריט החדש אפשר למצוא פופקורן שרימפס באיולי וצ'ילי, סינטה כבושה במלח ים וסוכר דקלים, חרדל דיז'ון, קורנישונים וקריספי טורטייה, נתחי פילה עגל בטחינת אל ארז, תבשיל עגבניות וגרגירי חומוס, צנצנת פטה כבד וריבת בצל ועוד. פרטים: הכרמל 20 ראשון לציון. 03-9665353.

פטה כבד וריבת בצל באיזדורה בראשון לציון פטה כבד וריבת בצל באיזדורה בראשון לציון פטה כבד וריבת בצל באיזדורה בראשון לציון

3. בתל אביב נפתח לאחרונה מיקוני - קונוס אנד סושי, מקום המשלב את מטבחי יפן וברזיל ומציע קונוסים גדולים מהקונוס היפני המסורתי, עשויים אצה וממולאים במבחר מילויים, כמו פיש אנד צ'יפס, ספייסי טונה וקרים סלמון. הקונוסים מוגשים עם תוספות כמו סלט ירוק, צ'יפס ורטבים. לצד הקונוסים אפשר לשתות בירה תאילנדית או יפנית, או סאקה מוגז בטעמים. מחירי הקונוסים והתוספות 17–24 שקל. פרטים: אבן גבירול 20 תל אביב. 03-6916333.

4. קרן ג'יימס בירד הכריזה על המועמדים בתחרות השנתית שלה, שתיערך ב־3 במאי בניו יורק. התחרות נחשבת לאוסקר של עולם המסעדות האמריקאי, ותתקיים זו השנה ה־20. בין המועמדים לתואר השף הטוב ביותר: חוזה אנדרס ממסעדת המיניבר בוושינגטון, גארי דנקן מגארי דנקן בסן פרנסיסקו וצ'רלס פאן מהסלנטד דור בסן פרנסיסקו. המסעדות המועמדות בקטגוריית המסעדה הטובה ביותר הן באבו (ניו יורק), דניאל (ניו יורק), בולוורד (סן פרנסיסקו), היילנדס בר אנד גריל (בירמינגהם, אלבמה) וספיאג'יה (שיקגו).

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
אקווירה
למי שלא אוכל פירות ים - אין מה לעשות במסעדה. מגישים בשיטת "ודחוף" ואתה מוצא את עצמך אוכל ארוחה שלמה בחצי שעה כי המנות כולם מונחות על השולחן בבת אחת. הלחם מזעזע (ברמה מעליבה), הסלמון קטסטרופה, "הקדירה" זה מילה נרדפת לאוכל ברוטב עם אורז - בקיצור... ממש ממש כדאי לא!!!!
ע"א , מיתר  |  01.04.10
4.
איזדורה
התפריט החדש באזדורה פשוט מדהים !!! ללא ספק שינוי דרסטי ודרמטי . אוכל מוקפד , מעניין . ומאתגר . היינו בשבועיים האחרונים שלוש פעמים עם חברים שונים . ללא ספק כבוד לעיר ראשלצ . כיף לארח אנשים מחוץ לעיר במסעדה ברמה הזאת . שמענו מהמלצרים שמדובר באוכל ובצוות של השף מאיר אדוני ממסעדת כתית . ללא ספק מי שחשב על השינוי והזה יש לו אומץ ... כי צריך להבין ולהעריך אוכל בשביל להינות בתפריט הזה . אנחנו יצאנו פעם אחר פעם עם וואו אחד גדול !!! שאפו !!!
אלון , ראשלצ  |  29.03.10
לכל התגובות