אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נופצה שמשת רכבה של בתו של לינדנשטראוס צילום: גיל נחושתן

נופצה שמשת רכבה של בתו של לינדנשטראוס

בקריית-טבעון נופצה הלילה שמשת רכבה של השופטת אילונה לינדנשטראוס-אריאלי, המכהנת בבית הדין לתעבורה בנצרת. נבדק האם הרקע קשור לעבודתה, או לייחוס המשפחתי. בעלה הוא ראש המועצה המקומית

04.04.2010, 09:50 | אחיה ראב"ד, ynet

האם מישהו מנסה לאיים על השופטת, בתו של המבקר ואשתו של ראש המועצה? בקריית-טבעון נופצה הלילה (יום א') שמשת רכב השטח של השופטת אילונה לינדנשטראוס-אריאלי, המכהנת בבית הדין לתעבורה בנצרת.

השופטת לינדנשטראוס-אריאלי היא בתו של מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, ורעייתו של ראש המועצה המקומית בטבעון, דוד אריאלי. בני הזוג לא היו בביתם בעת המקרה. הם שוהים בחופשה בצרפת, ולא שמעו על כך עד שעות הבוקר.

למקום הוזעקו כוחות ממשטרת זבולון והיחידה לזיהוי פלילי, ובסופו של דבר הוטלה החקירה על היחידה המרכזית במרחב חוף. במשטרה אמרו כי ככל הידוע כרגע, הפגיעה כוונה לרכב הספציפי ולא נפגעו כלי רכב נוספים באזור.

מפקד הימ"ר, סגן ניצב מיכאל שפשק, אמר כי החקירה בראשיתה ונבדקים מספר כיווני חקירה. הוא אישר כי במקביל לבדיקת התיקים בהם עסקה השופטת לאחרונה, בניסיון לאתר חשודים פוטנציאלים, נבדקת גם האפשרות שכוונת התוקף הייתה פגיעה באמצעות ניפוץ השמשה, באחד מבעלי התפקידים בקרב בני משפחתה.

לינדנשטראוס-אריאלי מכהנת בתפקידי שיפוט משנת 2002, ובנובמבר 2007 מונתה לשופטת תעבורה בבית המשפט בנצרת. אביה כיהן בין היתר כנשיא בית המשפט המחוזי בחיפה. מבקר המדינה שוהה גם כן בחופשה, וטרם הגיב. בהנהלת בתי המשפט העדיפו שלא להגיב על האירוע.

בעת האחרונה התגברו לא רק האיומים אלא גם מעשי האלימות המוחשיים נגד שופטים. על נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, נזרקה באולם בית המשפט נעל שפגעה בה בפניה. לפני כחודשיים הוצתה מכוניתו של השופט משה גלעד בעכו.

וזה לא הכל. לפני כמה שבועות הושחתה בפעם השלישית מכוניתה של השופטת אנה שניידר מירושלים, ועליה נחרת: "את וביניש - רצח". לאחרונה גם נשלח פקס למנהל בתי המשפט שבו נכתב "צריך לרצוח עוד שופט כפי שרצחו כבר בעבר. נהרוג שופט באמצעות טיל לאו". רק בסוף השבוע שעבר, חשוד שהובא לבית המשפט ברמלה איים על שופטת: "אשרוף לה את הילדים".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
מסכים עם מגיב 3
אין מערכת בארץ שלא נמצאת תחת פיקוח או בקרה, מלבד המערכת המשפטית. הדבר היה נכון אולי לתקופה אחרת, לפני דור אחד, שבה השופטים עש עבודתם בסתר ובשקט כראוי לענווי הארץ. היום, המצב אחר. מועמד לשפיטה ושופט בפועל צריך להבדק יום יום תחת זכוכית מקרוסקופ שלא ידבק בו רבב. לדוגמא, שופט גרוש או בתהליכי גירושין, אסור שיפסוק בעניייני משפחה מתפרקת, שופט שמי ממשפחתו מעורב בעסקים לא ידון בעניינים הנוגעים לסכסוך כספי בהיקפים גדולים, בן משפחה לא ימונה לשפיטה כמו בסקטורים אחרים שבהם חל איסור מוחלט שבני משפחה יעבדו באותו המקום (בשפיטה, כל המערכת דינה כמקום עבודה אחד, בגלל הנגישות וקרבת היחסים בין שופטים ועו"ד). עוד לא ראינו שופט אחד שפוטר או שהתפוטר. כדאי לחשוב גם על הכלי הזה, הגם שיעשה בו שימוש מזערי. כן, מערכת המשפט זקוקה לבדק בית דחוף ומעמיק, ויפה שעה אחת קודם.
דואג למערכת  |  04.04.10
3.
מערכת המשפט תחת מבחן.
על כלל מערכת המשפט, לערוך חשבון נפש עמוק ומדוקדק, לבדיקת הגורמים לגינוי והכעס על מערכת המשפט, מצד חלקים של הציבור. ריבוי התקריות נגד שופטים והעומדים בראש המערכת, מהווה איתות שלא הכול שפיר במערכת המשפט.  אין אדם או מוסד, החף מטעויות שלא ראוי לבחינה מחדש על מעשיו.
04.04.10
2.
למה בישראל יש שושלות משפטיות? למה כל הבנים של כל השופטים הם עו"ד ושופטים בעצמם?
זה מקצוע או שזה תואר אצולה, כשאציל אחד מסמיך את בניו של האציל האחר? לא הגיע זמן להפסיק את השושליזציה של עורכי הדין בישראל? גם ככה יש עודף. אולי חוק "אחד פר משפחה"? מה יקרה - אלפי עורכי דין בנים של בנים של עורכי דין ושופטים אילצו לראשונה בחייהם לעבוד באמת, בעבודה אמיתית, כזו שגם מייצרת משהן?
נמאס  |  04.04.10