אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לוח הכסף של אפל: 180 מיליון דולר ביום אחד צילום: בלומברג

לוח הכסף של אפל: 180 מיליון דולר ביום אחד

השקת מחשב הלוח החדש של אפל בארה"ב גררה אחריה הייפ בלתי פוסק. כמה מהבעלים החדשים של המכשיר היו נלהבים פחות, וסיפרו על התחממות יתר ובעיות חיבור. כעת העיניים נשואות אל המתחרות הגדולות, גוגל ומיקרוסופט: כיצד הן יתאימו עצמן לשוק החדש?

06.04.2010, 14:37 | עומר כביר

כמעט אף אחד לא הסב את תשומת לבו לגבר בסווטשירט המרושל ובג'ינס הקרוע ששוטט ביום שבת בחנות פאלו אלטו בקליפורניה כשחיוך גדול מרוח על פניו. רק מעטים זיהו מיד שמדובר בסטיב ג'ובס, מנכ"ל אפל, שהגיע לחנות כדי לעמוד מקרוב על התגובות לאייפד. אחרי חודשיים על נבואות והערכות, האייפד, הטאבלט (מחשב הלוח) עטור ההייפ של אפל, יצא ביום שבת בבוקר לחנויות בארצות הברית. ובכל הקשור למכירות, נראה שלג'ובס יש סיבה טובה לחייך.

לפי נתונים שפרסמה אפל, ביום הראשון לשיווק נמכרו 300 אלף מכשירי אייפד. מדובר אמנם במספרים נמוכים ממכירות היום הראשון של שני דגמי האייפון האחרונים, אבל גבוהים ב־30 אלף יחידות ממספר מכשירי הדור הראשון של האייפון שנמכרו עם השקתו ב־2007. בהחלט במכירות נאות למכשיר חדש שמחירו גבוה יחסית. נוסף על כך, החברה הודיעה שמשתמשי המכשיר הורידו יותר ממיליון אפליקציות ויותר מ־250 אלף ספרים.

האייפד כבר נפרץ

 

ההשקה עצמה עברה בלי בעיות משמעותיות. התורים הארוכים שאפיינו השקות קודמות של אפל לא נראו הפעם, ולמרות ההתרגשות הגדולה, הלקוחות יכלו לרכוש את המכשיר באתרים רבים מבלי להמתין בתור שעות ארוכות. זאת, בין השאר, בגלל היעדר הצורך באקטיבציה, דבר שהביא לקיצור הליך הרכישה. בנוסף, בניגוד להשקת האייפון ב־2007, רק במקרים נדירים דווח על מחסור במלאי.

תורים בכניסה לחנות אפל. לא דווח על מחסור במלאי, צילום: בלומברג תורים בכניסה לחנות אפל. לא דווח על מחסור במלאי | צילום: בלומברג תורים בכניסה לחנות אפל. לא דווח על מחסור במלאי, צילום: בלומברג

עם זאת, לא הכל עבר בצורה חלקה. חלק מרוכשי האייפד התלוננו שהם אינם יכולים לטעון אותו דרך כניסת ה־USB במחשב שלהם. באתר התמיכה של אפל הוסבר שכניסות USB במחשבים מסוימים, ובפרט במחשבים ישנים יותר, לא מספקות מתח מספיק גבוה כדי לטעון את המכשיר בעודו פועל. תלונה נוספת שנשמעה היא שהאייפד מתקשה להתחבר לאינטרנט האלחוטי, בזמן שמכשירים אחרים עושים זאת ללא בעיה.

לחסרי הסבלנות כך תשיגו אייפד בישראל אין עדיין סימן לכך שאפל מתכוונת להביא לארץ את מחשב הלוח המדובר שלה, אולם קיימות דרכים לייבא עצמאית את המכשיר. בכל מקרה זה לא יהיה זול עומר כביר, תגובה אחתלכתבה המלאה

לקוחות אחרים, בעיקר בדרום ארה"ב, התלוננו שהמכשיר מפסיק לעבוד בטמפרטורות גבוהות. ואכן, לפי המפרט הרשמי של אפל, המכשיר פועל רק בין 0 מעלות ל־35 מעלות. מדובר בבעיה שהיתה ידועה בדור הראשון של האייפון, אך נעלמה בדורות החדשים יותר שלו. The Next Web, שחשף את הבעיה, דיווח כי היא התעוררה גם במקרים של שימוש רגיל. כך, למשל, משתמש מטקסס דיווח כי האייפד הפסיק לעבוד אחרי שעה בלבד של שימוש.

גם מבוכה לא חסרה: ההאקר MuscleNerd, אחד החברים הבולטים בקבוצת ההאקרים iPhone Dev Team שאחראית לפריצת דגמי האייפון השונים, הודיע ביום השקת האייפד שהצליח לפרוץ אותו. הפריצה, שעוד לא הופצה, תאפשר לעקוף את המגבלות הרבות שמטילה אפל על המכשיר ולבצע פעולות כמו ריבוי משימות או התקנת תוכנות שלא באמצעות חנות האפליקציות. מדובר במבוכה לא קטנה עבור אפל, שמשקיעה מאמצים רבים במיגון המכשירים שלה.

אחד מרוכשי האייפד הראשונים. יריית פתיחה בשוק חדש, צילום: בלומברג אחד מרוכשי האייפד הראשונים. יריית פתיחה בשוק חדש | צילום: בלומברג אחד מרוכשי האייפד הראשונים. יריית פתיחה בשוק חדש, צילום: בלומברג

תגובת הנגד: אנדרואיד

 

למרות שלל הביקורות והבעיות, על דבר אחד אי אפשר להתווכח: השקת האייפד היא יריית פתיחה בשוק חדש שכמעט לא היה קיים קודם לכן. ולשוק הזה ייכנסו בקרוב חברות גדולות וקטנות כדי לצוד את הלקוחות שלא רוצים או שלא יכולים להרשות לעצמם אייפד.

כך, למשל, HP, עד יום שישי יצרנית הטאבלטים הגדולה בעולם, עתידה להשיק בחודשים הקרובים טאבלט משלה בתצורה הדומה לאייפד. כמוה יעשו גם חברות נוספות. אולם עיני כולם נשואות כעת אל שתי המתחרות הגדולות של אפל: גוגל ומיקרוסופט.

בחודשים האחרונים מנהלות גוגל ואפל קרבות שליטה בכמה חזיתות, ובראשן החזית הסלולרית. כלי הנשק העיקרי של גוגל הוא האנדרואיד, מערכת ההפעלה שפיתחה לסמארטפונים. כבר היום מצויים בשוק חמישה טאבלטים המריצים את האנדרואיד ובחודשים הקרובים ישווקו עוד 20 טאבלטים כאלו.

מיקרוסופט, לפחות רשמית, נוקטת את גישת ההתעלמות. בשלב זה לא מתכוונת חברת התוכנה הגדולה בעולם להשיק גרסאות מותאמות לאייפד של חבילת התוכנות המשרדיות שלה, כדי שאלו שיתחרו בתוכנות המשרדיות שאפל מוכרת בעבור המכשיר. "נחכה ונראה", הסביר סטיבן אלופ, מנהל חטיבת התוכנה העסקית במיקרוסופט, בראיון לסוכנות הידיעות בלומברג. "אנחנו לא אומרים 'לעולם לא', אבל נכון לעכשיו אין לנו תוכניות כאלו".

הטאבלט של מיקרוסופט

 

"נחכה ונראה" היא אולי התגובה הרשמית, אבל מאחורי הקלעים מיקרוסופט מבצעת מהלכים רבים כדי למנוע מאפל ומגוגל שליטה בלעדית בתחום הטאבלטים. החברה מקיימת שיתוף פעולה הדוק עם HP בפיתוח הטאבלט של האחרונה, אשר יריץ את מערכת ההפעלה חלונות 7. אב־טיפוס של המכשיר המדובר אף הוצג על ידי מנכ"ל מיקרוסופט סטיב באלמר בנאום שנשא בתערוכת CES שנערכה בדצמבר בלאס וגאס.

ראיון עם רוכש האייפד הראשון "נראה כמו צעצוע של ילד בן 5 אחרי שתי דקות" את הראיון עם ריצ'ארד גוטיאר, הראשון מרוכשי האייפד, ניסינו לבצע באמצעות שיחת סקייפ במכשיר. אבל למרות בעיות טכניות שחייבו אותו לעבור למחשב, גוטיאר בטוח שהיה כדאי לחכות 10 שעות בתור טלי שמיר, ניו יורק, 43 תגובותלכתבה המלאה

נוסף על כך, מיקרוסופט מפתחת טאבלט משלה, המכונה Courier. מחשב זה יורכב משני מסכי מגע הניצבים זה מול זה ונסגרים כמו ספר, ויכלול גם מצלמת רשת ותכונות אחרות אשר חסרות באייפד. מערכת ההפעלה לא תהיה חלונות 7, אלא מערכת חדשה לגמרי אשר דומה יותר בתכונותיה ל־Windows Phone Series 7, מערכת ההפעלה החדשה לסמארטפונים. למכשיר טרם נקבע תאריך השקה, אך אין ספק שהצלחת האייפד תזרז את הגעתו. אם יזכה ה־Courier להצלחה, ניתן לשער שמיקרוסופט תאפשר גם לחברות אחרות להשתמש במערכת ההפעלה שלו.

המרוויחים הגדולים מהקרב בין הענקיות עתידים להיות הצרכנים, שבחודשים הקרובים יוכלו לבחור מבין עשרות טאבלטים, שחלקם לפחות יהיו זולים יותר וטובים יותר מהאייפד, גם אם הם חסרים את ההייפ שאופף אותו.

תגיות