אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נקייה, יעילה, ולא עושה שטויות צילום: בלומברג

נקייה, יעילה, ולא עושה שטויות

מערכת ההפעלה של האייפון מגיעה גם לאייפד, ומסתמנת כמתחרה העיקרית של Chrome OS של גוגל, ולהפך. חלונות לעתיד

11.04.2010, 14:05 | שי ענבל

רבות נכתב על הטאבלט של אפל בחודשים האחרונים עד שנדמה כי מדובר בגאדג'ט היחיד בעולם. אך החידוש שהוא הציג לא היה בחומרה אלא במערכת ההפעלה שלו, שמהווה בסך הכל וריאציה של מערכת ההפעלה של האייפון. ולא מדובר בדבר רע בהכרח. ה-iPhone OS, שהוצגה לראשונה ב-2007, שימשה מאז ועד היום מודל לחיקוי עבור מתחרותיה של אפל בתחום הסמארטפונים. השליטה מבוססת המגע, האייקונים הגדולים על שולחן העבודה, המסכים המרובים והתפריטים האינטואיטיביים - את כל אלה ניסו לחקות, מ-HTC וגוגל ועד סמסונג ונוקיה. במקרים מסוימים, כמו זה של מערכת ההפעלה אנדרואיד, החיקוי אף עולה לעיתים על המקור, אך עדיין אפל וחלוציותה שימשו מקור השראה.

האייפון. גם אם כיום יש מוצרים מוצלחים ממנו, לא ניתן לקחת ממנו את העובדה כי שימש מודל לחיקוי, צילום: בריאן סוליס cc-by האייפון. גם אם כיום יש מוצרים מוצלחים ממנו, לא ניתן לקחת ממנו את העובדה כי שימש מודל לחיקוי | צילום: בריאן סוליס cc-by האייפון. גם אם כיום יש מוצרים מוצלחים ממנו, לא ניתן לקחת ממנו את העובדה כי שימש מודל לחיקוי, צילום: בריאן סוליס cc-by

תהליך דומה צפוי להתרחש גם בתחום הטאבלטים. נראה כי מחשבי הלוח - מוצרים שעד כה התקשו לכבוש את המיינסטרים - צפויים לזכות לעדנה מחודשת. האייפד, שכבר נמכרו ממנו מאות אלפי יחידות בשבוע הראשון להשקתו, אינו מכשיר מושלם, אך זה כלל לא משנה. המתחרות ישאפו לחקות את החוויה הזורמת, קלות ההפעלה ונוחות השימוש בטאבלט, שאינו עוד סתם גאדג'ט, אלא מחשב לכל דבר.

התחרות המעניינת ביותר צפויה לצוץ מכיוון גוגל, שמפתחת בימים אלה את מערכת ההפעלה Chrome OS, שעתידה לרוץ על נטבוקים וטאבלטים שיגיעו לשוק בשנה הקרובה. Chrome OS שונה לכאורה לחלוטין מ-iPhone OS. זוהי מערכת הפעלה מבוססת רשת, שכל שיש להפעיל בה הוא דפדפן. סביבו נמצאת כל מערכת ההפעלה ויישומיה: תוכנות ה-Office, למשל, יהיו Google Docs, לוח השנה יהיה Google Calendar והמייל - ג'ימייל, והכל מבלי להתקין דבר. בעוד חברות כמו HP מנסות להתחרות באפל עם מפרט חומרתי ותוכנתי עשיר יותר, כמו חריצי הרחבה, מצלמה ותמיכה בפלאש - דווקא המינימליזם הוא שהופך את האייפד למכשיר מוצלח במיוחד. מערכת ההפעלה שלו כמעט אינה קיימת במובן שבו אנחנו רגילים אליו: אין מערכת קבצים, תיקיות ו-Registry, אין צורך באנטי-וירוס, דרייברים או הגדרות מסובכות. הכל פשוט ופונקציונלי.

Chrome OS. הטאבלטים והנטבוקים שיריצו אותה צפויים להתחרות ישירות באייפד Chrome OS. הטאבלטים והנטבוקים שיריצו אותה צפויים להתחרות ישירות באייפד Chrome OS. הטאבלטים והנטבוקים שיריצו אותה צפויים להתחרות ישירות באייפד

המחשב הראשון שיריץ את Chrome OS, אם זה יהיה נטבוק או טאבלט, צפוי להיות שונה מאוד מהאייפד, אך למערכת ההפעלה שלו נקודות השקה רבות עם זו של אפל. גם בה המשתמש אינו זקוק למערכת קבצים מסורתית, שכן כל הקבצים כבר נמצאים ב-Google Docs, וגם בה לא קיימת אפשרות לניקוי הדיסק, איחוי הדיסק או סריקתו לשגיאות. המינימליזם שולט בה, והיא מציגה רק את הדברים שבאמת חשובים במחשב - הפעולות שניתן לבצע עמו.

בעוד שגוגל ואפל מתכננות תוכניות מרתקות למחשבי הדור הבא ולאופן השימוש בהם, הקיפאון והשמרנות של חברות אחרות, כמו מיקרוסופט, מראים יותר מכל כי זמנן עבר. ההגמוניה של ה-PC המיושן והמסורבל ככלי מחשוב עיקרי לא תשרוד עוד שנים רבות. העולם מוכן למחשב אחר לגמרי כבר עכשיו.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
"ליצור ביקוש" או "באזז" או שאר מילים שיווקיות זה כל מה שאפל עושה
ולכן לקוחותיה, הם לא יותר מקורבנות אופנה שאינם מסוגלים להבדיל בין הפרסומת למציאות. אפל מצליחה כי יש הרבה כאלה, מיקרוסופט עדיין מנסה למכור פונקציונאליות בנוסף לססמאות-ולכן מבזבזת משאבים. צריך ללמוד מאפל, מחלקת שיווק ענקית, ומחלקת פיתוח במינימום הכרחי.
אבי  |  13.04.10
6.
לחרדי מתגובה 5
אני לא משתתף בצער על מייקרוסופט. ולא מתוך איזה שנאה חסרת בסיס, אלא פשוט כי במקרה הזה, לא מגיע להם. הם אכן היו הראשונים להוציא מחשב טאבלט (מסך + סטיילוס, בלי מקלדת). אבל מייקרוסופט, כמו שרק מייקרוסופט יודעת, הציגה חידוש ללא ביקוש. במקום ליצור ביקוש ע"י התאמת ממשק חכם ונוח למחשב הראשון שנפטר מהסרבול של המקלדת, שהיה מיועד לחוויית שימוש שונה מהמחשב השולחני, כל שמייקרוסופט עשתה הוא להחליף את המקלדת בסטיילוס. ביל גייטס האמין באמת ובתמים שיהיה נוח להריץ Win XP (או Win ME, מה שלא היה אז באותה תקופה) על מסך קטן, ללא כל שינוי. בעשר השנים האחרונות מייקרוסופט חטאה פעם אחר פעם בניסיונותיה לחדש מבלי להגדיל ראש. מבלי להבין את השוק. מבלי *ליצור* ביקוש, ובעקבותיו, שוק. ובזה דווקא אפל מצטיינת, לטוב ולרע. רק בשנים האחרונות מייקרוסופט התחילה לעשות את המהפך, בו חוויית השימוש מתועדפת גבוה יותר מחומרה. את זה אפשר לראות עם ה-X-Box, Zune HD ועכשיו סוף סוף גם במערכת ההפעלה החדשה לסלולר (Win Phone 7) שעתידה לצאת בסוף השנה. מה שלא יהיה, אני שמח שמייקרוסופט סוף סוף נכנסת לעניינים. חסרה תחרות אמיתית בשוק הזה. נקווה שהטאבלט שלה, ה-Courier, לא יהיה אכזבה (לא ברור אגב למה לא צוין בכתבה). למי שלא שמע/הכיר- http://www.youtube.com/watch?v=pFQWc79TYcU&feature=fvst http://www.youtube.com/watch?v=UmIgNfp-MdI
DaemonK  |  12.04.10
לכל התגובות