אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שומר על בריטניה: גורדון בראון יוזם "חוק נגד זרים" צילום: בלומברג

שומר על בריטניה: גורדון בראון יוזם "חוק נגד זרים"

לקראת הבחירות הכלליות, ראש ממשלת בריטניה מעוניין להדק את הפיקוח הממשלתי על השתלטות זרים על חברות בריטיות

11.04.2010, 20:58 | סוכנויות הידיעות

ראש ממשלת בריטניה גורדון בראון יציג מחר יוזמת חקיקה שתגביל משקיעים זרים מלהשתלט על חברות הנחשבות לבעלות ערך לאומי או אסטרטגי. בראון יציג את היוזמה, המכונה "חוק קאדברי", במסגרת הצגת מצע מפלגת הלייבור בראשותו לקראת הבחירות הכלליות שייערכו בראשית החודש הבא.

מקור במפלגת הלייבור אמר לסוכנות הידיעות רויטרס שבכוונת בראון להתחייב כי במידה שמפלגתו תישאר בשלטון לאחר הבחירות, הוא יפעל להגדלת סמכות הפיקוח של הממשלה על ניסיונות השתלטות של משקיעים זרים. עם זאת, המקור ציין כי לו החוק החדש היה בתוקף, הוא לא היה מונע את השתלטות ענקית המזון האמריקאית קראפט על יצרנית הממתקים הבריטית קאדברי בשנה שעברה.

בלב היוזמה עומדת הכוונה להעלאת רף אישור בעלי מניות שהסכמתם נדרשת לאישור עסקת השתלטות לשני שלישים, לעומת רוב רגיל הדרוש כיום. בבסיס היוזמה עומדת הכוונה להגן על חברות מתחום התשתיות, אולם גם על חברות בעלות קשרים קהילתיים עמוקים כגון קאדברי.

שר העסקים הבריטי פיטר מנדלסון מתח בפברואר ביקורת חריפה על קראפט, שהודיעה כי בכוונתה לסגור את אחד ממפעלי יצרנית הממתקים בדרום־מערב בריטניה. קבוצת חברי פרלמנט כינתה את תוכנית הקיצוצים של החברה האמריקאית "לא אחראית ולא חכמה". ועדת היזמות של הפרלמנט בווסטמינסטר קראה לקראפט, שרכשה את יצרנית הממתקים ב־11.7 מיליארד ליש"ט, להימנע מפיטורים נוספים.

בלייבור מאמינים שהיוזמה החדשה תתקבל באהדה בקרב מצביעים החוששים מהקצב שבו מותגים בריטיים עוברים לידיים זרות בשנים האחרונות. כך לדוגמה נרכשו יצרניות הרכב רובר ולנדרובר על ידי משקיעים מסין ומהודו בהתאמה. יצרנית הפלדה קורוס עברה לבעלות הולנדית ולאחר מכן לבעלות הודית.

אולם, לא כולם מרוצים מהיוזמה. במאמר דעה שפורסם אתמול ב"טיימס" נכתב כי החקיקה החדשה עשויה לפגוע בכלכלה הבריטית, בעת שהיא מתאוששת מאחת מתקופות המיתון החמורות בתולדותיה. "מדובר בפיסה מתוחכמת למדי של כלכלת בחירות, אולם אסור שהיא תצא לפועל", נכתב במאמר. "המכשולים המעשיים של ההצעה גדולים במיוחד, והיא תהרוס את תדמיתה של בריטניה כבעלת שוק חופשי - תדמית שנדרש זמן רב לבססה".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
מה הפלא שבבריטניה יש עליה בתקריות האנטישמית , זה אפילו פוליט
אנטישמיות בבריטניה היא פוליטיקלי קורקט בושה וחרפה למה שממלכה אדירה ותרבות יפה הופכת עם כמה צבועים וכאילו אנשי רוח ואקדמיה. המוסד להשכלה גבוהה בישראל צריך להכריז כי כל ארגון אקדמי שיהיו בו מעשים אנטישמים שלא יגונו חריפות על ידי ההנהלה , תישלל בישראל הכרתו כמוסד אקדמי. וחברות בבעלות עניין של אזרח ישראלי לא יכולות למכור ולרכוש ממנו דבר. זה ילמד את הסנובים הנפוחים אללו משהו על התוצאה של שנאת זרים ויהודים בפרט
אוהד  |  12.04.10