אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש דחה את תביעת אלחנן טננבוים נגד החברה בה עבד צילום: shutterstock

ביהמ"ש דחה את תביעת אלחנן טננבוים נגד החברה בה עבד

השופט: טננבוים הפסיק לחלוטין את פעילותו עבור החברה באמצע חודש מאי 2000, בלא כל קשר לחטיפתו בחודש אוקטובר, שאף היא היתה במידה רבה באשמתו

28.04.2010, 18:22 | מארק שון

אלחנן טננבוים לא יהיה רשאי לקבל חלקים מתוך חברת התקשורת C&P, למרות שהוא חתם עימה על חוזה בטרם חטיפתו, כך קבע היום (ד') שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, ד"ר עמירם בנימיני. השופט קבע, כי טננבוים "הפסיק לחלוטין את פעילותו עבור החברה באמצע חודש מאי 2000, בלא כל קשר לחטיפתו בחודש אוקטובר, שאף היא היתה במידה רבה באשמתו".

טננבוים תבע את החברה בה הוא הועסק C&P,  את בני הזוג משה וענת ריבה ואת הנאמן של החברה, עו"ד ישראל ליבוביץ.

טננבוים שימש בין השנים 1995-1999 כנציגה בישראל של החברה הגרמנית שנשלטה בידי משה פלד. בשנת 1999 ביקש פלד לחסל את פעילות החברה בישראל, ולהקים חברה ישראלית שתישא את השם C&P. בעלי המניות המיועדים של החברה הישראלית היו ענת ריבה (אחייניתו של פלד), בעלה משה ריבה, וטננבוים בעצמו.

בנובמבר 99' נחתם הסכם בעקבותיו נדרשו עורכי הדין שטיפלו בחברה לרשום את טננבוים כבעלים של 20% ממניות החברה. טננבוים שהיה באותה עת בפשיטת רגל, ללא יכולת לרשום לזכותו מניות, ביקש להחזיק את המניות בנאמנות אצל עורך הדין ישראל ליבוביץ.

באוקטובר 2000 נחטף טננבוים על ידי ארגון החיזבאללה והוחזק בשבי עד ינואר 2004. במסגרת עדותו נשאל טננבוים האם עזב את הארץ (לפני החטיפה) לצורך סיוע בייבוא סמים לישראל, והשיב "פחות או יותר נכון, זה לא מדויק".

כשנה וחצי לאחר שחרורו פנה טננבוים לעו"ד ליבוביץ וביקש לקבל את שטרי העברת המניות. בני הזוג ריבה ונציג החברה שלחו לטננבוים מכתב וטענו כי החוזה ביניהם מבוטל. השופט קיבל את טענת בני הזוג, שטננבוים למעשה נטש את עבודתו בחברה כחמישה חודשים בלבד לאחר חתימת הסכם הפעילות בדצמבר 1999, ללא קשר לחטיפתו, ולכן אינו זכאי לקבל מניות בחברה.

כן נקבע כי טננבוים ישלם לנתבעים הוצאות ושכר טרחה בגובה 70 אלף שקל.

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות