אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מעדיפים את ישראל

מעדיפים את ישראל

מדוע העלאת הריבית לא גררה ירידת תשואות באג"ח הממשלתי?

29.04.2010, 09:10 | נועה ויסברג

כיצד ייתכן שהעלאת הריבית בישראל אשר החלה כבר בתחילת השנה (מרמה של 1% ל-1.5%) לא גררה אחריה מיד ירידת תשואות על אג"ח ממשלתיות?

מדד JPMorgan הראה בתחילת השבוע כי המרווח על חוב של שווקים מתעוררים מעל אג"ח של ארה"ב הצטמצם ל-2.4% לעומת 3.3% בפברואר האחרון. לפי חברת EPFR Global העוקבת אחרי קרנות בינלאומיות, קרנות השווקים המתעוררים גייסו בשבוע השני של אפריל 1.8 מיליארד דולר ובשבוע השלישי של אפריל גייסו 1.3 מיליארד דולר. עד כה, גייסו קרנות השווקים המתעוררים סכום עתק של 11.6 מיליארד דולר, זאת לעומת השיא של 2005 שעמד על 9.7 מיליארד דולר.

אגרות החוב שמנפיקות המדינות שנחשבות "מתפתחות" זוכות ליחס חם ולביקושים ערים, זאת הודות לשילוב נכון של ריבית גבוהה מזו של אג"ח ממשלת ארה"ב יחד עם סיכון נמוך יותר מזה שקיים בשוק המניות. וכולן מנצלות את המצב - אחרי 10 שנים, רוסיה ומצרים מגייסות כ-7 מיליארד דולר באג"ח ממשקיעים זרים. גם בוליביה צפויה לגייס אחרי 70 שנה. אפילו אלבניה מתכננת גיוס של 530-400 מיליון דולר.

נראה כי הסיבה לכך שחוקי הכלכלה לא עבדו הפעם הינה אטרקטיביות אגרות החוב של מדינת ישראל על פני החלופות - כל עוד האג"ח הממשלתיות נסחרות בתשואות דומות לאלו של רוסיה ומצרים אין ספק כי ישראל מושכת יותר בעיני המשקיעים הזרים שחזרו להחזיק ב-3.3% מהאג"ח הממשלתיות לעומת החזקה של 2.4% בינואר 2009.

הכותבת היא מנהלת תחום חוב באי.בי.אי.

נכתב בעזרת רו"ח דורין צלניר, אנליסטית חוב באי.בי.אי

תגיות