אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אילן פיבקו: "מגדלים זה לא דבר רע ­- המתקיפים אותם עוד ישנו דעתם" צילום: אוראל כהן

אילן פיבקו: "מגדלים זה לא דבר רע ­- המתקיפים אותם עוד ישנו דעתם"

האדריכל שדיבר בכנס של המכללה למינהל, ענה לתוקפים את תופעת המגדלים: "העשירים רוצים לחזור לתל אביב לאחר ששנים היא היתה בעיקר עיר של צעירים. מה רע בזה?". האדריכל ישראל גודוביץ': "בקרוב יהפכו המגדלים בדרום העיר לחומה שתחנוק אותה"

02.05.2010, 11:33 | שי פאוזנר

"מגדלים זה לא דבר רע. צריך להתייחס אליהם בהקשר הנכון ואז ניתן להעריך כי יום יבוא והרבה מאלה שמתקיפים אותם יבינו שהם דבר טוב". כך אמר בסוף השבוע האדריכל אילן פיבקו בכינוס ה-32 של חבר נאמני המכללה למינהל.

הדברים נאמרו בדיון שעמד במרכז האירוע סביב שאלת עתיד התכנון העירוני בישראל ובעיית ריבוי הבנייה לעשירים בלבד. ראש החוג לעיצוב פנים במכללה למינהל, כרמלה יעקובי וולק, תקפה בכינוס את היזמים והעיריות שמובילים כיום את תופעת המגדלים ותופעות נוספת של חוסר תכנון המתאים לסוג האוכלוסיה של ישראל ופיזורה ברחבי הארץ.

פרויקט מגדלי YOO, צילום: אוראל כהן פרויקט מגדלי YOO | צילום: אוראל כהן פרויקט מגדלי YOO, צילום: אוראל כהן
באירוע תקף פיבקו, המזוהה עם תכנון וייזום פרויקטים יקרים מאוד, את התפיסה שלפיה אין מקום בתל אביב ובערי המרכז לכל כך הרבה מגדלי יוקרה ובנייה לבעלי הון. "העשירים רוצים לחזור לתל אביב לאחר ששנים היא היתה בעיקר עיר של צעירים. מה רע בזה?", אמר פיבקו שהוסיף, "יש קונצנזוס לגבי מה יפה ומה לא, מה מתאים ומה לא, אבל אנחנו שוכחים שהרבה פעמים מה שלא מתאים היום עשוי להיחשב מאוד מוצלח בעתיד. זה קורה במקומות רבים וגם אצלנו, וצריך להיזהר מקביעות כוללניות".

ההתקפה המרכזית נגד המגדלים היתה של מהנדס עיריית תל אביב לשעבר, האדריכל ישראל גודוביץ', שהזהיר בכנס: "מגדלים נוטים להתגודד יחד ובעיריית תל אביב תומכים כיום בעניין הזה. בקרוב מאוד יהפכו המגדלים בדרום העיר לחומה שתחנוק את העיר".

בדיון נוסף בכנס, על טעויות שבוצעו בתכנון המדינה, אמרה וולק כי תוכנית המתאר הארצית של הממשלה - תמ"א 35,  כבר איננה רלוונטית כיום ויש ליצור מנגנון שיאפשר לשנותה כל הזמן ובמהירות. וולק העריכה כי בתוך עשרות שנים יהפוך כל המרחב שבין חיפה לאשקלון לעיר אחת גדולה וכי המדינה לא ערוכה לכך.

בכינוס השתתפו לצד האדריכל אילן פיבקו, גם יהודה רוה, יו"ר חבר הנאמנים של המסלול האקדמי המכללה למינהל ואשתו עו"ד תמי רוה; יצחק קאול, יו"ר הדירקטוריון; וכן חברי הנאמנים ואגודת הידידים - איזי בורוביץ' - בעל השליטה בכנפיים, דב בהרב - מנכ"ל טמפו לשעבר, פרופ' מאיר חת, גבי רוזנברג - מנכ"ל JCS, יורם בן טובים - מנכ"ל מדיטרנד; גיל וויזר - מנכ"ל אורסוס; זאב רפואה - יו"ר נטקס; שמואל שור - מנכ"ל בנק ספדי ישראל; מיכה ארד - מנהל שותף בדלויט-בריטמן-אלמגור-זוהר, דוד בועז - ראש אגף התקציבים באוצר לשעבר; יואל נווה - מנכ"ל בנק הדואר; יקי אנוך - יו"ר איגוד יבואני הרכב ורבים נוספים.

תגיות

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
ניו יורק מסמלת את העוצמה האמריקאית
וזה בזכות המגדלים שיש בה. תראו איפה אנחנו ואיפה ניו יורק. בארץ יש את בנייני השיכון המגעילים האלה. המגדלים האלה הם חבל ההצלה שלנו, כי אירופה אנחנו לא, אז לפחות את הבנייה המודרנית ננצל לטובתנו ונבנה מגדלים. כי כאשר תיירים מסתכלים על מדינה, מודדים את היופי שלה לפי האדריכלות. כרגע חוץ מהעיר הלבנה אין שום יופי במרכז. מגדלים מסמלים יופי, עוצמה, ומחשבה על עתיד האזור.
בובי  |  02.05.10
29.
מגדלים זה טוב, הבעיה הם היזמים והקבלנים!!!!
הקונספט בסדר. המבצעים קטסטרופה. המחירים מטורפים ומהווים פשוט שוד לאור יום. איכות הביצוע - פשוט אין דבר כזה. הקבלנים בנו לעצמם באמצעות לוביסטים תקנים מקלים וחוקים שלפיהם אין לדייר כל כוח מול הקבלן. בסופו של יום מה שהקבלן רוצה - זה מה שהוא נותן. הבניה זולה תוך שימוש בחומרים "חד פעמיים" - אך המחיר בשמיים. אז מה אם יש תקן - לך תתבע אותו.... אף יועץ מכובד לא יכתוב חוו"ד נגד הקבלן שממנו מחר בבוקר הוא צריך לקבל עבודה. הנושא בהפקרות אחת גדולה....
א.א , מרכז  |  02.05.10
לכל התגובות