אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפאניקה מוול סטריט לא פוסחת על אסיה: הניקיי צנח ביותר מ-3% צילום: בלומברג

הפאניקה מוול סטריט לא פוסחת על אסיה: הניקיי צנח ביותר מ-3%

מדד הקוספי בדרום קוריאה השיל 2.2% מערכו. מדד ההאנג סנג בהונג קונג ירד ב-1% ובסין ירדה הבורסה ב-1.9%. אמש במהלך יום המסחר בוול סטריט איבד מדד דאו ג'ונס 1,000 נקודות, או 9%. מדד קוספי בדרום קוריאה מאבד 1.6%

07.05.2010, 11:38 | ענת ציפקין

בורסות דרום מזרח אסיה ממשיכות לצנוח הבוקר (ו') בהמשך לירידות בוול סטריט אמש.

מדד הניקיי היפני צנח ב-3.3%, ומדד הקוספי בדרום קוריאה השיל 2.2% מערכו. מדד ההאנג סנג בהונג קונג ירד ב-1% ובסין ירדה הבורסה ב-1.9%. בורסת אוסטרליה ננעלה בירידה של 2%.

בדומה לאופיו של המסחר אתמול בוול סטריט ובשוקי מערב אירופה, גם בבורסות דרום מזרח אסיה מובלת מגמת המימושים החזקה על ידי מניות הפיננסים. סקטור נוסף שמרכז ירידות שערים חדות הוא היצואניות הגדולות במדינות דרום מזרח אסיה הסוחרות מול אירופה.

גם מחירו של הנפט מושפע לשלילה מהפאניקה בשווקים, וכפי הנראה יסכם את השבוע הנוכחי בירידה מצטברת של מעל 10% במחירו, היקף הירידה השבועי הגבוה ביותר מאז יולי 2009. אמש נסחרה חבית נפט למסירה בחודש יוני במחיר של 77.4 דולר. ירידה דומה במחיריהן רשמו גם המתכות כדוגמת ניקל, עופרת וזהב. מדד רויטרס ג'פריס המשקלל את מחירי 19 הסחורות המובילות ירד אתמול ב-1.9% ל-262 נקודות, רמתו הנמוכה ביותר מאז פברואר השנה.

בורסות דרום מזרח אסיה מגיבות בחריפות למשבר החוב האירופי, ובהמשך לירידות השערים החדות אתמול בוול סטריט נמשכת גם בהן המגמה השלילית.

בתוך כך הודיע נגיד הבנק המרכזי האוסטרלי כי הסלמת משבר החוב הריבוני באירופה עלולה לגרום להאטה חדה בפעילות הגלובלית העולמית. "הבעיות הפיסקאליות באירופה עלולות להעיק על המשקיעים שיעדיפו להמנע מלקיחת סיכונים ויאיטו את פעילותם". במקביל, הודיע הבנק המרכזי ביפן כי הוא ממשיך בהזרמת כספים למערכת הפיננסית במדינה, ודיווח כי יזרים 22 מיליארד דולר לשווקים ביפן.

אתמול במהלך המסחר ירד מדד ה-S&P 500 ב-8.6% אך ננעל בירידה של 3.2% בלבד.

המשקיעים חוששים מהתפשטותו של משבר החוב היווני למדינות נוספות בגוש היורו, אולם הפחד הגדול ביותר הוא אפקט "ההדבקה" של הפאניקה בשוקי מערב אירופה למדינות דרום מזרח אסיה, בהן למעשה הנתונים הפונדמנטליים לא השתנו כתוצאה ממשבר החוב הריבוני באירופה.

 

מניות במרכז

מניית מיצובישי פיינשל, הבנק הגדול ביפן במונחי שווי שוק, צונחת ב-2.8%. מניית נינטנדו, יצרנית קונסולת המשחקים האלקטרוניים, יורדת בבורסת טוקיו ב-11% לאחר שדיווחה על תחזיות לירידה ברווח הנקי שלה, בשונה מתחזיות האנליסטים.

מניית ענקית האלקטרוניקה LG, שכשליש מהיקף הכנסותיה מקורם באירופה, יורדת ב-3.7% בבורסת קוריאה. בתוך כך ממשיך היין להתחזק אל מול היורו האירופאי, ונסחר סביב 110 יין ליורו. התחזקותו של היין, הפוגעת ביצואנים היפנים, מובילה את מניות היצואניות הגדולות ביפן לירידות שערים חדות.

תגיות