אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תכלית: משבר החוב באירופה צפוי לפגוע במדדי התל-בונד צילום: אוראל כהן

תכלית: משבר החוב באירופה צפוי לפגוע במדדי התל-בונד

נדב אלון, מנהל השקעות בתכלית בית השקעות, מעריך כי המשבר יתחדש אם לא יבוצעו מהלכי קיצוץ משמעותיים במדינות הבעייתיות

14.05.2010, 11:17 | כתב כלכליסט

מדדי התל-בונד ממשיכים לדשדש

התיקון בשווקים הביא לעליות נאות במדדי התל-בונד, אשר חזרו קרוב לרמות השיא מחודש מרץ. מדד התל-בונד עלו בכ-1%, כשהם ממשיכים את הדשדוש של החודשיים האחרונים. מרווח התשואה מן האגרות הממשלתיות חזר לרדת, כשהוא עומד על 1.75% בתל-בונד 60.

מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל, אשר אמור להתפרסם בימים הקרובים, צפוי לעלות בכ-0.6%, כאשר גם המדדים הבאים צפויים להיות חיוביים. ציפיות האינפלציה לטווח הבינוני נותרו סביב 2.9%, כאשר האגרות הממשלתיות בריבית קבועה עלו השבוע עד 0.2%.

מרווח התשואה של האגרות של ממשלת ישראל מאלו של ממשלת ארה"ב התמתן השבוע ל-1.35%, על רקע תוכנית הייצוב עליה הודיעה הנהגת האיחוד האירופי. גם תלילות העקום ירדה לרמתה מלפני חודש.

התפתחות האינפלציה בישראל

מתחילת השנה ירד מדד המחירים לצרכן ב-0.9% על רקע הורדת המע"מ ומחירי המים, לצד התמתנות במחירי השכירות. למרות האמור, חוזים האנליסטים ששנת 2010 תסתיים בעליית מחירים של 1.5%-2.2%, דבר שיחייב את הנגיד להמשיך ולהעלות את הריבית עד כדי 2.5% בסוף השנה.

מחד, מגמת ההתאוששות של המשק תומכת בחזרתה של האינפלציה: העלייה העקבית במספר המועסקים הביאה לעלייה של 3.1% בשכר במגזר העסקי ב-12 החודשים האחרונים. כמו כן מחירי הדירות בבעלות ממשיכים לעלות, דבר שמומחים מעריכים, שיחלחל למחירי השכירות ומדדי המחירים הבאים. ולבסוף, הנזילות הרבה הקיימת בשווקים צפויה להיות מתורגמת לעליות מחירים משמעותיות בהמשך הדרך.

מאידך, ניכרים לחצים דיפלציונים משמעותיים במדינות המפותחות: פער התוצר בארה"ב, יפן ואירופה, הנובע משיעור האבטלה הגבוה ועודף יכולת הייצור, מונעים העלאת מחירים מצד היצרנים והגדלת הביקושים מצד הצרכנים. בנוסף, משבר החוב באירופה מהווה גורם ממתן לצמיחת השווקים, ובכך דוחה את החששות האינפלציוניים לזמן מה.

בשלב זה נראה שהאינפלציה בישראל מצויה בתחום יעד הממשלה, בעוד הציפיות עומדות קרוב לרף העליון. במצב זה, קיימת עדיפות לאפיק השקלי על פני הצמוד.

שוק התל בונד לאן?

שווקי ההון חזרו לעלות, על רקע תוכנית הייצוב של גוש היורו, וירידת מפלס החרדה של המשקיעים. נתוני המאקרו, אשר ממשיכים להתפרסם בישראל וארה"ב, ממשיכים להציג תמונה יציבה של צמיחה.

למרות האמור, משבר החוב של אירופה טרם נפתר. במידה ולא יבוצעו מהלכי קיצוץ משמעותיים במדינות הבעייתיות, צפוי המשבר להתחדש ובכך לפגוע במדדי התל-בונד.

הכותב, נדב אלון, הוא מנהל השקעות בתכלית בית השקעות

תגיות