אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפועלים: עלייה של 3.3% במדד מנהלי הרכש באפריל

הפועלים: עלייה של 3.3% במדד מנהלי הרכש באפריל

לאחר חודשיים של ירידה עלה המדד ל-59.2%; זהו החודש ה-11 ברציפות בו נמצא המדד מעל רמת ה-50%, המבחינה בין התרחבות להתכווצות הפעילות במגזר היצרני

16.05.2010, 12:07 | כתב כלכליסט

מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש לחודש אפריל 2010 רשם עלייה של 3.3% לרמה של 59.2% מרמה של 55.9% בחודש הקודם. זהו החודש האחד-עשר ברציפות בו המדד נמצא מעל רמת ה-50%, המבחינה בין התרחבות להתכווצות הפעילות במגזר היצרני.

מסקירת הפועלים עולה כי מרבית סעיפי המדד ממשיכים להצביע על התרחבות בפעילות. רכיב הביקושים לייצוא רשם עלייה של 7.9 נקודות, לאחר ירידה חדה של 21.4 נקודות בחודש הקודם. תפוקות הייצור והביקושים המקומיים עלו ב-2.8 נקודות ו-0.3 נקודות בהתאמה. רכיב התעסוקה נמצא זה החודש התשיעי במגמת התרחבות.

בתוך כך, מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק ג'יי.פי.מורגן, המשיך לעלות בחודש אפריל והגיע לרמה של 57.8 נקודות, הרמה השנייה בגובהה אי-פעם (במאי 2004 נרשמה רמה גבוהה יותר). עלייה ברמות המדד אפיינה את מרבית המדינות הנסקרות. רכיבי ההזמנות החדשות וההזמנות לייצוא המשיכו לעלות, לאחת הרמות הגבוהות שנרשמו עד כה, דבר שמעלה את האופטימיות ביחס להמשך התרחבות הפעילות היצרנית בעולם.

שונה מהסאב-פריים

כלכלני בנק הפועלים כותבים, כי "מדד מנהלי הרכש שב לעלות בחודש אפריל לאחר חודשיים של ירידה. המגמות במדד של ישראל דומות מאוד לאלו שבעולם. אחת ההתפתחויות המעניינות היא שמדדי מנהלי הרכש בעולם מגיעים לשיא, בעת בה משבר החובות במדינות המפותחות מקרין לשלילה על השווקים הפיננסיים.

"התפתחות זו שונה מאוד מזו שנצפתה במשבר הסאב-פריים, אז המדדים רשמו ירידות חדות. לעת עתה, השפעת משבר החובות בולטת בשווקים הפיננסיים ופחות משפיעה על הפעילות הריאלית. עם זאת, במידה ותואט הצמיחה באזור היורו, הדבר עלול לבוא לידי ביטוי במדדי מנהלי הרכש בחודשים הקרובים".

תגיות