אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכיר בקרדיט סוויס: "זוהי שנת העצירה וההתחלה; התאוששות באירופה תגיע בחודשים הקרובים"

בכיר בקרדיט סוויס: "זוהי שנת העצירה וההתחלה; התאוששות באירופה תגיע בחודשים הקרובים"

רוברט פארקר, חבר ועדת ההשקעות של קרדיט סוויס: "המשקיעים עוברים לשווקים המתפתחים כי אין בהם כמעט חובות"; על שוק המניות: "המחירים מתאימים למצב"

02.06.2010, 09:14 | שניר הנדלר
רוברט פארקר, חבר ועדת ההשקעות של קרדיט סוויס, נאם הבוקר בפורום ה-CFO באילת ואמר בפתח הדברים:  "מה מטריד את האנליסטים שלנו? אז זו השנה הזאת שנראת כמו שנת העצירה וההתחלה".

בהתייחסו לשוק המט"ח אמר בפארקר: "ראינו מדצמבר האחרון ראלי מדהים של הדולר כנגד היורו".

פארקר התייחס לצמיחה בעולם ואמר: "המיתון היה קצר ויצאנו ממנו במחצית השני של 2009. רוב המדינות המתפתחות אפילו לא נכנסו למיתון ואנחנו רואים את המדינות המתפתחות מובילות את הצמיחה".

"היצוא לאירופה נחלש אבל לאסיה הוא צומח. ולכן ההתאוששות. גם חוסר הקורלציה שאנחנו רואים בין הכלכלה העולמית לצריכה בארה"ב תורמת להתאוששות הגלובלית", לדבריו.

בהקשר לארה"ב הסביר: "הנתונים האמריקאיים נשארים חזקים, המדינות המתפתחות צומחות ובסין אנחנו רואים האטה. הצרכן האמריקאי עדיין לא חוסך. אם הוא יתחיל לחסוך הצמיחה תואט ואני חושב שזה יקרה בשנה הבאה".

"רה-אירגון באג"ח של יוון"

"אני חושב שאנחנו לא צריכים לדאוג מאינפלציה, בחודשים הקרובים נראה ירידה באינפלציה בארה"ב", אומר עוד. "אני חושב שרואים שהמשקיעים עוברים לשווקים המתפתחים כי בהם אין כמעט חובות", הוסיף.

בנוגע למשבר החובות של יוון אמר: "אני חושב שיהיה רה ארגון באג"ח של יוון. בספרד ובפורטוגל המצב עדיין עדין אבל אני מאמין שהן לא יצטרכו לבצע שינויים במועדי פירעון האג"ח. בהקשר זה אני חושב שתמיכת האיחוד האירופי ותוכנית הסיוע תסייע לספרד".

פארקר מסביר את השוני בין המדינות: "ההבדל בין ייוון לנורווגיה היא שלשניה יש תעשיית נפט. הבעיה של יוון שיש לה חובות אבל אין לה תשתית יצרנית ותעשיית שירותים".

"יש קורלציה גבוהה בין היורו לחובות. אם אנחנו צודקים ונראה במהלך החודשים הקרובים התאוששות בשווקים באירופה, נראה גם את הלחץ על היורו פוחת".

פארקר התייחס גם לשוק המניות: "בשנה האחרונה היה מאוד קל לי להגיד שהמחירים בשוק המניות זולות. אם אנחנו מסתכלים אני יכול להגיד שהמחירים מתאימים למצב. אם מסתכלים על הרווחים הגדלים של החברות, אני חושב שנמשיך לראות עלייה ברווחים גם ברבעון השני. גם החובות של החברות במצב הרבה יותר טוב. אני חושב שביוני ויולי נראה התייצבות בשווקי ההון ובאוגוסט ובספטמבר נראה שוב התאוששות בשוק המניות".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
פיחות השקל
אני לא מבין גדול בכלכלה,אבל ממה שקראתי עד היום הענק הסיני מחזיק את שער המטבע הסיני נמוך מערכו הריאלי(לפי כלכלנים) ומלבד כח העבודה הזול גם לערך נמוך של המטבע יש השפעה עצומה על היצוא! אז אני שואל ושמישהו ינסה להסביר לי בבקשה. מה יקרה אם פישר יבצע פיחות יזום של השקל מול הדולר והיורו? מחירי היבוא יעלו חד פעמית! נכון? ותהיה עליה חד פעמית באינפלציה נכון? אבל היצוא יהיה זול יותר לקונים בחו"ל וזה אומר עליה בכמות היצוא והגדלה בהכנסות המדינה גם למדינה וגם ליצואנים דבר שלדעתי יביא להגדלת ההשקעות במוצרים המיועדים ליצוא (נכון שציוד שירכש בחו"ל יהיה יקר יותר כגובה הפיחות אבל ברור לי כי אף אחד לא משקיע בציוד עם הציוד לא יביא לו ערך מוסף(רווח) מי יפגע מפיחות? מחירי היבוא(חד פעמי) נסיעות לחו"ל - שיסעו פחות ויבזבזו בארץ!! מה עוד? ותסבירו לי היכן אני טועה? גם אדון פישר יכול לענות לי!! למה מה ?
chicco , אשדוד  |  05.06.10
1.
כן, בטח,
כשהריבית עומדת על אפס, והממשלות מדפיסות כסף כאילו אין מחר, ברור שלמראית עין תהייה התאוששות (אנשים עדיין לוקחים הלוואות מטורפות, כי חושבים שהתשלומים ימשיכו להיות קטנים). נראה מה יקרה כשהריבית תהייה ריאלית ביחס לאינפלציה. רק אז - אפשר יהיה לדבר על התאוששות אמיתית.
02.06.10