אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צהריים פושר צילום: אלה סברדלוב קרן

צהריים פושר

המהפך שעברה שילה, מבר מוצלח למסעדה המגישה גם ארוחות צהריים עסקיות, לא צלח. נראה שמשמרת הצהריים פחות מוקפדת ממשמרת הערב

08.06.2010, 11:13 | גלי וולוצקי

מסעדת שילה התחילה את דרכה לפני כחמש שנים כבר תל־אביבי שכונתי אהוד ומוצלח, המגיש אוכל החורג ממתכונת אוכל הברים הרגיל. לאחרונה שופץ, הורחב והפך למסעדה של ממש, ועדיין שמור מקום של כבוד לבר המשקאות הניצב בטבורה של המסעדה. בר נוסף שממנו יוצאות המנות הראשונות משמש אופציה אחרת לחובבי האכילה ליד בר, ומספק חוויה קלילה ואלגנטית יותר. לפני כחודש פתחה שילה את דלתותיה גם בשעות הצהריים, והיא מציעה שני מסלולי עסקית: צהריים שוק, הכוללת פיתות ולחמים בעבודת יד ומבחר סלטים ושתי מנות קטנות מהפלאנצ'ה, במחיר 59 שקל; וארוחת מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית.

בשעת צהריים לוהטת, בשבוע שבו הקיץ התחיל רשמית והים הכריז על בצורת דגים ופירות ים, החלל הממוזג של שילה והתפריט המגוון הבטיחו טובות. התיישבנו בבר של הפס הקר, שממנו יכולנו לצפות על הטבחים המכינים את המטבח לערב, זה מפלט דג מוסר גדול ויפהפה, וזה פורס בשר כבוש, ובחרנו בארוחה אחת מכל סוג.

ראשונים הוגשו הסלטים של עסקית השוק. טחינה טובה, סלט חצילים אנמי, מטבוחה חביבה וסלט חיז'ו (גזר מרוקאי) טוב. סלט כרוב וגזר בפפריקה היה מיותר, וגם הסחוג לא ערב לחכנו - אבל הפיתה מתוצרת המקום היתה מצוינת.

מיד אחריהן הוגשו מנות הפלנצ'ה של עסקית השוק - קלמארי טרי (כך בתפריט) התגלה כרצועות קלמארי לא מספיק טרי שאף הוטבע ברוטב חמצמץ, וסינטה מפולפלת - נתח קטן של סינטה שנצלה בשלמותו, נפרס ותובל במעין צ'ימיצ'ורי אגרסיבי שהצליח להסתיר את טעמו המוצלח של הבשר. המנה הראשונה מתפריט העסקית המלאה, קרפצ'ו בקר - פרוסות דקיקות של פילה בקר עם שמן זית ומעט פרמז'ן, היתה עניינית וטובה. הטבח שפילט את הדג נטש אותו לכמה רגעים כדי להכין לנו את המנה העיקרית. בדיעבד נהנינו יותר לצפות בו מאשר לאכול את מעשה ידיו.

נתח קטן של סינטה שנצלה בשלמותו ותובל במעין צ נתח קטן של סינטה שנצלה בשלמותו ותובל במעין צ'ימיצ'ורי | צילום: אלה סברדלוב קרן נתח קטן של סינטה שנצלה בשלמותו ותובל במעין צ

שרימפס וקלמארי במחבת עם ירקות וזיתים יווניים (98 שקל) היתה מנה מאכזבת. זוהי מנה שקמה ונופלת על טריות פירות הים ועל היד של הטבח - ושניהם לא היו במיטבם. זיתי הקלמטה היו מלוחים להחריד וסבלו מטעם לוואי, הירקות (שעועית ירוקה, קישוא, כרובית, בצל, ברוקולי) שחו ברוטב הדליל מדי, ופירות הים היו צלויים יתר על המידה.

זו היתה ארוחה שנראתה כאילו נעשתה כלאחר יד, וללא ספק תאכזב את אוהדיו המסורים של המקום. ייתכן שדרושה תשומת לב מדוקדקת גם למשמרת הצהריים, כדי שהמוניטין המוצלחים שרכש המקום בעמל רב לא ייפגעו.

שם: שילה.

ז'אנר: בר־מסעדה עם מטבח

ים־תיכוני.

מיקום: בן יהודה 182 תל אביב.

טל': 03-5221224.

מחיר העסקית: 59—125 שקל, א'־ה', 12:30–17:30.

התחככות: מרכז תל־אביבים.

חניה: חניונים בתשלום בבן יהודה.

שירות: מקצועי ונעים.

נגישות נכים: כן, ויש שירותי נכים.

כשרות: אין.

שורה תחתונה: הקסם של הלילה לא עבר לצהריים.

תגיות