אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כלל פיננסים: המניות בת"א זולות ביחס לאג"ח הממשלתי צילום: עמית שעל

כלל פיננסים: המניות בת"א זולות ביחס לאג"ח הממשלתי

צחי אברהם בסקירה מיוחדת כותב כי מניות המעו"ף זולות כשהמדד מתחת ל-1,100 נקודות. בזק, פועלים ועזריאלי יניבו תשואה של 9.5%, 11% ו-10% בהתאמה

13.06.2010, 12:19 | שהם לוי

במחלקת המחקר של ככלל פיננסים אומרים היום כי הירידות האחרונות של המעו"ף מתחת לרמת 1100 הנק' הובילה אותו לרמת מחירים נוחה.

"ההשפעות העולמיות של ריבית נמוכה באופן ממושך ותנודתיות בשוק המניות, מעוותות את התשואות בשני האפיקים ואנחנו טוענים שהמשקיע המקומי יניב תשואה עודפת משמעותית אם יעדיף את ההשקעה במניות מקומיות איכותיות על פני האג"ח הממשלתית", כותב האנליסט צחי אברהם מבית ההשקעות כלל פיננסים.

"תשואה כפולה לשנה - לפחות"

"אנחנו חושבים שהטיעון נכון באופן כללי לסל המניות אבל מראים דוגמא פרטנית על מנת לחדד את הנושא. הבנצ'מארק שלנו הוא השחר 0219 שנסחר בתשואה של 4.6% ובמח"מ של 7 שנים. הפער בין תשואה השחר הזה לבין אחזקה מנייתית שמתחלקת בין בזק, בנק הפועלים ועזריאלי מאפשר למשקיע לקבל תשואה עדיפה של 5.5%-5% לשנה בהערכה שמרנית", מציעים במחלקת המחקר של כלל פיננסים.

"השלישייה הזו צפויה להניב תשואה שנתית ממוצעת של יותר מ-10% לשנה והיא מבוססת על תשואה של 9.5% בבזק, 11% בבנק הפועלים ו- 10% בעזריאלי אשר לוקחת את שנת 2010 כשנה מייצגת", אומרים בכלל פיננסים.

"משחק פנים ישראלי"

אברהם מתייחס גם למצב של משבר מתמשך באירופה ותוחם את החשיפה של המשקיע למשק הישראלי ברובה: "החשיפה של שלושת החברות הללו היא פנים ישראלית. כל אחת בתחומה, היא חברה מובילה בשלושה תחומים שמהווים את עמוד השדרה של המשק הישראלי. בזק בתחום התקשורת, הפועלים, או לאומי כתחליף אפשרי בבנקאות, ועזריאלי - בתחום הנדל"ן המניב".  

אברהם מסביר את הסיכון וטוען: "החשש מפני ירידת שוויין של המניות (הפסד הון) הוא נכון אך תקף להשקעה לתקופה קצרה, אבל גדול הרבה יותר דווקא בצד האג"חי. אחזקה של שלושת המניות עד תום תקופת האג"ח תוריד את הסיכון לרמה נמוכה מאד בעיקר משום, שמרווח הביטחון בתסריט הזה הוא רחב. אם כי כמובן אף פעם לא נעלם לחלוטין".

"מרכיב האינפלציה מגדיל את האטרקטיביות"

"אם מכניסים למשוואה את השפעת האינפלציה הפער רק גדל. הכוח התימחורי של החברות הללו מאפשר לחברות הללו להעלות מחירים לאורך השנים. הן כחלק מהניסיון שלהם להצמיד את ההכנסות לאינפלציה והן כחלק מפעילות עסקית רגילה. הפער במקרה כזה עולה לשיעור של 8%".

"ההשוואה בין תשואה גבוהה שמניבות מניות איכותיות לבין תשואה שקרובה לשפל היסטורי באג"ח הממשלתית מהוות יתרון משמעותי לטובת הצד המנייתי. תשואת האג"ח הקונצרני היא אולי, גרועה -אף יותר משום שהתשואה הנמוכה שלהן אפילו אינה מכסה את טיעוני הסיכון", מסכמים בכלל פיננסים.

תגיות