אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הגביע הקדוש: 10 מנות גלידה גורמה במסעדות צילום: אוראל כהן

הגביע הקדוש: 10 מנות גלידה גורמה במסעדות

במסעדות רבות גלידת הבית היא הקינוח היצירתי ביותר בתפריט: מסורבט עם יין גוורצטרמינר ועד לגלידה בשמן זית. "כלכליסט" מגיש 10 מנות שכדאי לטעום הקיץ

14.06.2010, 11:30 | גלי וולוצקי

כל מי שטעם פעם גלידה ברגע יציאתה ממכונת הגלידה, יודע שאי אפשר להשוות בינה לבין טעמה של גלידה תעשייתית. זאת הסיבה ששפים רבים כבר אינם מסתפקים בקניית גלידה מיצרן חיצוני, משובחת ככל שתהיה, ומקפידים על ייצור גלידה טרייה. "כלכליסט" מציג עשר מנות גלידה שחייבים לטעום הקיץ.

זוני: סורבטים אלכוהוליים. בביסטרו הירושלמי רוקחים מגוון טעמים של סורבטים המשלבים את פירות העונה עם משקאות אלכוהוליים, בשילובים מרתקים יותר מסורבה אשכוליות־קמפרי הנדוש. בין הטעמים שכדאי להזמין: סורבה קיווי וקרם דה קסיס, סורבה אפרסק ויין גוורצטרמינר וסורבה מלון כתום עם ג'ין הנדריקס.

פרטים: 29 שקל, יואל משה סלומון 15 ירושלים. טל': 02-6257776.

המטבח של רמה: פיסטוקים על עלי פילו עם ריבת חצילונים. זהו הקינוח הוותיק במסעדה, הנרקח מיום פתיחתה לפני 14 שנה ועד היום. המנה משלבת שמנת, פיסטוקים ומי ורדים עם טעמם המתקתק של חצילונים מקורמלים, וכל שף חדש שנכנס לעבוד במקום לומד את רזי הכנתה. לדברי רמה צבי, השף והבעלים, המנה מייצגת את הלך הרוח של המסעדה, המשלב מטבחים ים־תיכוניים שונים - מפרובנס ועד המטבח הערבי המקומי.

 

פרטים: 42 שקל, נטף, הרי יהודה. טל': 02-5700954.

 

יועזר בר יין: גלידת יוגורט ושמן זית. הגלידה שכבר זכתה למעמד של מיתולוגיה היא בסך הכל בת ארבע שנים, ונכנסה לתפריט אחרי ארוחת אורח של השף יונתן רושפלד. רושפלד הביא עמו לארוחה מכונת גלידה, וזו גרמה לעובדי המטבח ולבעלים שאול אברון להתאהב ברעיון של ייצור גלידות לבד. המתכון של גלידת היוגורט הוא וריאציה על מתכון של רושפלד מאותה ארוחה, ולצדה מוגש כיום מבחר משתנה של גלידות וסורבטים - גלידת אספרסו ארומטית במיוחד (וכמעט לא מתוקה), גלידות שוקולד, וניל וקוקוס וגם סורבטים של תפוחים וקלבדוס, תותים, תאנים, מנגו, אפרסקים ופירות בעונתם.

פרטים: 32 שקל, כיכר השעון, סמטת יועזר איש הבירה 2 יפו. טל': 03-6839115.

יועזר בר יין. גלידת אספרסו, צילום: אוראל כהן יועזר בר יין. גלידת אספרסו | צילום: אוראל כהן יועזר בר יין. גלידת אספרסו, צילום: אוראל כהן

קפה איטליה: מעורב תל־אביבי. שילוב בין גלידת וניל, גלידת שוקולד וגלידת וניל צימוקים מוגש במסעדה האיטלקית, שהחלה השנה לייצר גם גלידות טריות במקום מדי יום משמנת, חלב וביצים. השף איתי בידרמן מסביר שסוד הגלידה האיכותית הוא הטריות. קולקציית הטעמים כוללת טעמים קלאסיים, המורכבים על בסיס גלידת הווניל הטרייה. בינתיים רוקחים במקום גלידה בטעמי שוקולד, וניל, וניל צימוקים ווניל תמרים וגלידת חמאת בוטנים. בקרוב יוצעו גם סורבטים טריים מפירות קיץ.

 

פרטים: 36 שקל, קרמנצקי 6 תל אביב. טל': 03-5612888.

 

קפה איטליה. מעורב תל אביבי, צילום: אוראל כהן קפה איטליה. מעורב תל אביבי | צילום: אוראל כהן קפה איטליה. מעורב תל אביבי, צילום: אוראל כהן

אמיצ'י: צלחת גלידות בטעמי וניל, אגוזי לוז, קרמל וקפוצ'ינו. השף שי דובלרו בנה באמיצ'י קולקציית קינוחים שבהחלט ניכר בה עברו כשף קינוחים (של מסעדת מול ים, למשל). כראוי למסעדה איטלקית, הגלידות קיבלו תשומת לב מיוחדת, והן מיוצרות במקום מדי יום על בסיס ביצים טריות, שמנת וחלב. הטעמים הם איטלקיים קלאסיים - פיסטוק, וניל, אגוזי לוז, אמרטו ומלגה (צימוקים ורום).

 

פרטים: 38 שקל, מונטיפיורי 31 תל אביב. טל': 03-5666188.

 

אמיצ אמיצ'י. צלחת גלידות | צילום: אוראל כהן אמיצ

 

צפרה: גלידה של דבש פריחת הדרים עם קדאיף פירות ופיסטוק מסוכר. גם כשזה מגיע לגלידות, השף אבי קונפורטי לא מהסס לשלב טעמים אסייתים ומערביים. בין הגלידות המוגשות בצפרה אפשר למצוא גלידת ברגמוט, גלידת דובדבנים עם אגוזי קאמירי מרים ושוקולד, גלידת אגוזי קוקוס ודבש דקלים וגלידת שוקולד מר ומולאסת בוטנים.

פרטים: 38 שקל, יגאל אלון 96 תל אביב. טל': 03-6240044.

צפרה. גלידה של דבש פריחת הדרים עם קדאיף פירות ופיסטוק מסוכר, צילום: אוראל כהן צפרה. גלידה של דבש פריחת הדרים עם קדאיף פירות ופיסטוק מסוכר | צילום: אוראל כהן צפרה. גלידה של דבש פריחת הדרים עם קדאיף פירות ופיסטוק מסוכר, צילום: אוראל כהן

רוקח 73: נוגאט גלאסה עם שקדים מקורמלים ורוטב פירות יער. מנה שהולכת עם השף אייל לביא כברת דרך ארוכה, עוד מימיו כשף של בר פירות ים ואחר כך כשף של פסטיס. המנה חוזרת כעת למסעדה אחרי הפסקה, לתפריט הקיץ המושפע מהריביירה הצרפתית. זוהי וריאציה על הנוגאט גלאסה הפרובנסלי הקלאסי, המבוסס על פרפה וניל עם שקדים וקרמל. לביא הוסיף למנה פירות יער קיציים. פרטים: 34 שקל, שד' רוקח 73 תל אביב. טל': 03-7448844.

 

אינדירה: גלידת קולפי. את מתכוני הגלידות ההודיות המיוצרות באינדירה הביאה עמה מינה קומארי, העובדת הוותיקה של המסעדה, המשתמשת במתכונים המשפחתיים שלמדה מאמה. המסעדה מייצרת כמה סוגים של קולפי (גלידה הודית מסורתית) בטעמים חלבה, צ'אי, פיסטוק ומלבי.

פרטים: 26 שקל, שד' שאול המלך 4 תל אביב. טל': 03-6954437.

ויולט: גלידת וניל ועוגיות עם בראוניז לחים עם מוס שוקולד הדרים. השף יוסי שטרית, המייצר בעצמו את כל הגלידות המוגשות בויולט, אוהב במיוחד לשחק עם טעמים לא שגרתיים. לצד גלידות בראוניז, וניל ושוקולד, הוא מגיש גם סורבה של חלב ונענע וסורבה של שוקולד חלב, ומכין אפילו גלידת תירס וסורבה סלק, המשולבים במנות הראשונות.

 

 פרטים: 49 שקל, משק 6, מושב אודים. טל': 09-8350902.

חוות מצפה הימים: גלידת שקדים, רום ווניל אורגנית. כל הגלידות המוגשות במתחם הבריאות של מצפה הימים עבור המסעדה הצמחונית ועבור מסעדת מוסקט הבשרית מיוצרות מהחלב האורגני של פרות החווה. השף קונדיטור של החווה, סיון צפריר, רוקח אותן על בסיס של גלידת וניל, והן מוצעות בטעמים כמו רוזטה ושקדים טחונים, וניל עם שברי שוקולד מריר וקליפת תפוז או גלידת רום צימוקים. פרטים: במסגרת תפריט קבוע שמחירו נע בין 125 ל־175 שקל. כביש ראש פינה־צפת. טל': 04-6994555.

 

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לא הכל רומנטי
כמו שמציגה הכתבה. מאז חדירת הפאקוג'ט שלדעתי רבים מהמטבחים המוזכרים משתמשים בו, יש אינפלציה ב"גלידה ייצור עצמי" ב"מטבחי עלית" כשלמעשה התוצאה מזכירה יותר לפעמים ממרח סורבה או ממרח גלידה. קיצור הדרך שמציע אותו מכשיר הופך את העניין ההכנה לקל מאוד כשלדעתי לא תמיד המרקם מניח את הדעת.
עין צופיה  |  17.06.10
3.
מאד לא נעים אבל יועזר התגלה כאכזבה
זה לא שלא היה טעים- אבל לא היה טעים מספיק בשביל המחירים השערורייתיים או לחילופין המחירים היו גבוהיים יותר מאיכות המנות אילו הייתי ניהנת מהאוכל ממש לא הייתי מתרגשת מהמחיר אבל בסיום הארוחה היתה לי תחושה ששילמתי מחיר מופקע מידי לארוחה שקיבלתי וגם הגלידה שהיתה טובה - לא היתה מספיק טובה........ (דרך אגב המילה כמהין לא מחייבת להוסיף עוד 0 למחיר המנה...)
נוגה  |  14.06.10
לכל התגובות