שר האוצר הבריטי מבטל את קיומה העצמאי של רשות ניירות ערך במדינה
סמכויות ה-FSA יעברו לבנק המרכזי, ויגדילו משמעותית את סמכויות נגיד הבנק המרכזי הבריטי מרווין קינג
שר האוצר הבריטי החליט לבטל את קיומה העצמאי של רשות ניירות ערך (FSA) במדינה, ולהכליל אותה תחת הבנק המרכזי במדינה.
שר האוצר החדש של בריטניה, ג'ורג' אוסבורן, הודיע אתמול כי הבנק הבריטי המרכזי וסוכנות חדשה שתוקם בכפוף לו יקבלו לידיהם את הסמכויות הנמצאות עתה בידי רשות השירותים הפיננסיים בבריטניה (FSA). בנאומו השנתי במניסון האוס, אוסבורן אמר כי הבנק המרכזי יקבל את הסמכות להחזיק ב"תמונה הגדולה" של המערכת הפיננסית לאחר שתפורק בהדרגה המערכת הקיימת, הכוללת חלוקת סמכויות בין הבנק המרכזי, רשות השירותים הפיננסיים והאוצר הבריטי.
לפי תוכניתו של אוסבורן, ההופכת על פיה את המערכת שהקים ראש הממשלה גורדון בראון ב-1997, הבנק המרכזי יפקח על הבנקים, בנקי ההשקעות וחברות הביטוח. נוסף על כך, מועצה עצמאית למדיניות פיננסית תוקם בבנק המרכזי כדי לפקח על הנושאים המקרו כלכליים אשר עלולים להוות איום על יציבות כלכלית ופיננסית, וינקטו צעדים אפקטיביים במקרה הצורך.
רשות חדשה להגנה על הצרכן תוקם גם כן, הודיע אוסבורן. תוכניתו היא כי המערכת הרגולטורית החדשה תוקם בשלמותה עד 2012.
נגיד הבנק המרכזי מרווין קינג קידם בברכה את תפקידו החדש ששם אותו למעשה בעמדה שווה ליו"ר הבנק הפדרלי המרכזי של ארצות הברית, בן ברננקי. קינג הוא האדם האחרון שנותר עדיין במערכת הפיננסית הבריטית מימי קריסת נורת'רן רוק ב-2007.
אוסבורן נימק את המהלך בנאומו: "רק לבנקים מרכזיים יש את ההבנה המאקרו כלכלית הרחבה, הסמכות, והידע, הנדרשים כדי לקבל לערוך את השיקולים המאקרו כלכליים הנדרשים כיום ושיידרשו בעתיד. והיות והבנקים המרכזיים הם המלווים במוצא האחרון של השוק - הניסיון מהמשבר האחרון מראה שצריך להיות להם ידע לגבי כל האספקטים של המוסדות שעליהם הם מפקחים. לכן הם אלו שצריכים להיות אחראים גם לפיקוח היום-יומי, וזה נכון במיוחד כאשר מערכת הבנקאות מאוד ריכוזית, כפי שהיא בבריטניה - היות ואז הגבול בין רגולציה פרטנית לרגולציית מאקרו אינו חד".
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה