אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב: מחאה חריפה נגד חוק "מתג המוות" לאינטרנט צילום: בלומברג

ארה"ב: מחאה חריפה נגד חוק "מתג המוות" לאינטרנט

ועדת הסנאט לביטחון המולדת אישרה הצעת חוק שתעניק לממשל ארה"ב את הזכות להשתלט על הרשת בזמן חירום, וסנאטורים משני צדי המפה הפוליטית חוששים שהדבר מעניק לו סמכויות יתר

28.06.2010, 10:52 | יוסי גורביץ
ועדת הסנאט האמריקאי לביטחון המולדת וענייני הממשל אישרה בסוף השבוע הצעת חוק של הסנאטורים ג'ו ליברמן, סוזן קולינס וטום קארפר, המאפשרת לממשלה הפדרלית להשתלט במצב חירום על הרשת. אישור ההצעה, שדרכה להפוך לחוק עדיין ארוכה, עורר ביקורת חריפה בסנאט ובתקשורת.

הצעת החוק השנויה במחלוקת הועלתה לפני כחודש. ליברמן, המוביל את ההצעה, נחשב לשמרן בנושאי ביטחון לאומי והוא תומך בעיקרון של הרחבת סמכויות הממשלה במסגרת המלחמה בטרור. הצעת החוק שלו מאפשרת למחלקת "ביטחון המולדת" של הממשל הפדרלי להשתלט זמנית על הרשת במקרה של מצב חירום, לכאורה להגנת הרשת – אבל היא גם מאפשרת לממשל להכריז על מצב חירום על פי שיקול דעתו, ללא התייעצות. אף שהחוק מאפשר השתלטות בת חודש בלבד על הרשת, בפועל רשאי הממשל להאריך את החודש הזה פעם אחר פעם, על פי שיקול דעתו. כמו כן, החוק מאפשר לממשל לנתק חלקים של הרשת.

הצעת החוק עוררה, כאמור, גל של זעם, והחוק זכה לכינוי "כפתור הכיבוי" או "מתג המוות" (kill switch) של הרשת. ליברמן מחה על התואר, אבל טען שהממשלה זקוקה לסמכות לניתוק חלקים מהרשת במקרה של התקפה על הרשת האמריקאית – התקפות כאלה בוצעו על ידי הממשלה הרוסית כנגד אסטוניה ב-2007 וגיאורגיה ב-2008, והאקרים סינים, ככל הנראה בשירות הממשל הסיני, ביצעו שורה של התקפות על אתרים אמריקאיים בסוף 2009, שהידועה בהן היתה זו על גוגל.

שורה של סנאטורים משתי המפלגות תקפו את הצעת החוק. עיקר הביקורת הופנה כלפי סעיפי החוק המעניקים סמכויות נרחבות למחלקה לביטחון המולדת. המחלקה הזו, שהוקמה בעקבות פיגועי ה-11 בספטמבר, משלבת בתוכה שורה של ארגוני שיטור ומודיעין, ביניהם ה-FBI, והיא נחשבת לכושלת ועמוסת ביורוקרטיה.

שני סנאטורים אחרים, קיט בונד ואורין האץ', שניהם רפובליקנים, העלו הצעת חוק משלהם, שיוצרת גוף להגנה מפני התקפות סייבר במשרד ההגנה, מעניקה לו גישה לכל המידע המודיעיני, ומכפיפה אותו ישירות לנשיא – אבל לא תהיה לו סמכות לנתק חלקים מהרשת. במקביל, על פ הצעתם יוקם גוף במשרד האנרגיה שיאפשר לחברות תקשורת ולגופי ממשל לחלוק זה עם זה מידע בדבר הגנת סייבר, מבלי שהמידע הזה יהיה כפוף לחוק חופש המידע.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
מדובר בחוק מסוכן לדמוקרטיה אבל וכאן האבל הגדול
במקום להפריד את תשתיות האינטרנט לרשת ציבורית פתוחה ולרשת סגורה לקהל הרחב ולרשת סודיות עשו את האינטרנט לרשת שכל אחד יכול להגיע לכל מקום ובמקום להתייחס לאזורים מסוימים באינטרנט כשטח צבאי סגור שאין גישה לשם עשו את האינטרנט כרשת אחת גדולה דבר שגורם להמון בעיות אבטחה . אין ספק שצריך לשנות את הדרך בו מנוהלת רשת האינטרנט ולפצל אותה למספר רשתות שיש שיש להם ש תוף פעולה מסוים אבל הדרך איך שהאינטרנט פועלת היום היא דרך מאד בעייתית ודרך משל כמו שיש לוויינים בחלל ככה יש צורך שיהיה צילום קבוע של כל רשת האינטרנט שיהיה לו גישה לכל הרשתות ובמקרה הצורך יהיה לו היכולת והסמכות לעצור תעבורת רשת אולי הצעת החוק כפי שהיא היא בעייתית מאד אבל אין ספק שדרוש חוק שיסדיר את ניטור הרשת וזה ממש לא נוגד את הדמוקרטיה בדיוק כפי שמצלמות אבטחה ודרישת אישור כניסה לאזורים מסוימים זה לא בקשות אנטי דמוקרטיות
נימרוד  |  28.06.10
1.
החוק הזה לא מיועד למקרי חירום
במקרי חירום, כל מדינה עושה מה שהיא מוצאת לנכון כדי להגן על עצמה, כולל ביצוע פשעי מלחמה. האם ללא החוק הזה, יהיה מי שימנע מארה"ב להשתלט על הרשת? האם מישהו יגיד לממשל שזה לא חוקי ויסתבך? ברור שלא. מה שהחוק הזה מנסה לעשות הוא להעמיק את השליטה של המדינה באזרחיה ביום יום בתירוץ של ביטחון לאומי. ארה"ב פשוט רוצה להיות כמו כל דיקטטורה "מכובדת".
אזרח  |  28.06.10