אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דורון אביב מתכנן הקמת מגדל נוסף בדרום תל אביב צילום: אוראל כהן

דורון אביב מתכנן הקמת מגדל נוסף בדרום תל אביב

חברת אביב תרכוש בימים הקרובים את מתחם אליפלט בתל אביב, בעסקה המשלבת מזומן וקומבינציה

04.07.2010, 06:57 | דותן לוי

כמה ימים לאחר שחשפה את תוכניתה להקמת מגדל משרדים ברחוב רוטשילד, חושף "כלכליסט" כי חברת אביב, שבבעלות דפנה הרלב ודורון אביב, מתכננת מגדל נוסף בתל אביב.

החברה נמצאת במשא ומתן מתקדם לרכישת קרקע בדרום תל אביב, שעליו בכוונתה להקים מגדל מגורים. העסקה צפויה להיחתם בימים הקרובים. אביב תשלם סכום מזומן של כ־18 מיליון שקל לאחר מס רכישה והוצאות נוספות, כגון שכר טרחה לעוה"ד.

מדובר בקרקע הממוקמת בפינת הרחובות אליפלט ואילת, שמאכלסת כיום בתי מלאכה ישנים. על פי התב"ע למתחם, אפשר לבנות עליה כ־15 אלף מ"ר של מגורים, משרדים ומסחר. אביב תרכוש 28% מהקרקע — חלקם של היזמים אריאל שוב ומשה גבריאלי. שוב וגבריאלי רכשו את הקרקע לפני כמה שבועות, במסגרת מכרז של מינהל מקרקעי ישראל בתמורה ל־11.6 מיליון שקל, פי שניים ממחיר המינימום שקבע המינהל.

כדי לבנות במתחם, חברת אביב צפויה לחתום עם קבוצה נוספת של בעלי הקרקע הפרטיים במקום על עסקת קומבינציה, שבמסגרתה חלקם של הבעלים הפרטיים יעמוד על 38%. רכישת חלקם של היזמים תתבצע באמצעות רכישת מניות החברה שהקימו לשם כך בעלי חברת אביב. בכוונת חברת אביב לבסס את המגדל על דירות קטנות, וזאת בנוסף למשרדים ומסחר בקומות התחתונות.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מתמקדים בשיטה הלא נכונה:
במקום לבנות גורדי שחקים על שטחים קטנים- צריך לקדם פרוייקטים של פינוי-בינוי או יישום של תמ"א 38 בדרום תל אביב- מדובר באיזור מוזנח ומגעיל שנראה כמו שכונת עוני ממוצעת במדינת עולם שלישי ולא כמו חלק בלתי נפרד מתל אביב שאמורה להיות עיר שמהווה מוקד משיכה לתיירים מכל רחבי העולם. יש במקום הזה עתודות קרקע בלתי מנוצלות אדירות: בנייה שהיא כרגע בלתי רוייה של שטח ענק, שאפשר פשוט לשטח עם בולדוזרים לאט לאט ולהחליף ברבי קומות מודרניים ובמקביל לשדרג את התשתיות בכל האיזור. מדובר כאן בהשקעה אפסית מצד המדינה- אפשר לגרום ליזמים לעשות כמעט הכל תמורת היתרי בנייה נוספים, כולל בנייה של תשתיות מכל הסוגים והמינים. מדובר בשטח בגודל של בערך 3000 דונם (לשם השוואה, השטח של פארק צמרת הוא 180 דונם ונבנות עליו 1,800 יחידות דיור- כלומר יש כאן פוטנציאל לבנייה של עשרות אלפי יחידות דיור נוספות). המדינה כרגע עובדת לא נכון לגבי כל האיזור הזה: במקום לעשות תכנית מתאר כוללת שפשוט תכלול מחיקה של הקיים ובנייה של איזור מודרני וחדיש עם תשתיות חדשות לגמרי- מסתכלים על כל שטח זעיר בצורה פרטנית ובונים רבי קומות על תשתיות מתפוררות- במוקדם או במאוחר התשתיות האלה, בעיקר תשתיות התחבורה- לא יצליחו לעמוד בעומס ויהיו שם פקקים מכאן ועד הודעה חדשה (שלא לדבר על החנייה). האיזור לא נראה טוב וצריך לשפץ אותו? שהמדינה תכין תכנית מתאר מלאה שכוללת בדיוק מה אפשר לבנות איפה ואיך, תחלק את זכויות הבנייה לשטחים עפ"י בלוקים קיימים ויאללה- להחתים את התושבים על פינוי-בינוי (לעזוב את הבתים המתפוררים תמורת כסף לדירה חלופית או דירה חדשה במגדלים). ועל הדרך להרוס גם את המפגע שנקרא "התחנה המרכזית החדשה" ולהחליף אותה במשהו שיזכיר יותר מבנה ציבורי פונקציואנלי, או לעשות לה שיפוץ כולל.
מישהו , ישראל  |  06.07.10
לכל התגובות