אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בג"ץ לא ימנע את הרפורמה בחיוג לחו"ל מהסלולר צילום: בלומברג

בג"ץ לא ימנע את הרפורמה בחיוג לחו"ל מהסלולר

בית המשפט סירב לבקשת פרטנר להוציא צו ביניים כנגד המהלך, האמור להיכנס לתוקף ב-1 באוגוסט. לאחר השינוי יתהפך תהליך החיוב של לקוחות המתקשרים לחו"ל מהסלולר, וצפויה ירידת מחירים בשיחות אלו

04.07.2010, 15:14 | גילעד נס

בית המשפט העליון דחה היום (א') את בקשתה של חברת פרטנר להוציא צו ביניים שימנע את ישום הרפורמה בחיוג לחו"ל מהסלולר. בעתירה, שהוגשה בסוף חודש מאי, ביקשה פרטנר למנוע ממשרד התקשורת להוציא לפועל את החלטתו מחודש ינואר השנה, ולהפוך את שיטת תמחור השיחות לחו"ל המתבצעות מהמכשיר הסלולרי בתוך תחומי ישראל.

עם זאת, השופטת מרים נאור הורתה להעביר את הנושא לדיון בהרכב שופטים בחודשים הקרובים, ולצורך כך ביקשה ממשרד התקשורת להציג את טיעוניו לביצוע המהלך, ומפרטנר להגיב לטיעונים אלו. לדברי נאור, על אף שאם בית המשפט יחליט לקבל בעתיד את טיעוניה של פרטנר ולבטל בדיעבד את המהלך, ולמרות שהדבר מסובך במידה מסויימת, מדובר בעניינים הפיכים ולפיכך אין היא רואה מקום להוציא צו ביניים.

בעתירתה ביקשה פרטנר מבית המשפט להוציא צו ביניים המבטל את ההחלטה, או לכל הפחות ישנה את אחד הרכיבים בתמחור המחודש של שיחות אלה, כך שלא יתבסס על תעריף דמי הקישוריות החדשים שמבקש משרד התקשורת לקבוע בקרוב. יצוין כי בעת הגשת הבקשה אמור היה משרד התקשורת להשית את תעריפי הקישוריות כבר באותו יום בו תתבצע הרפורמה בחיוג לחו"ל מהסלולר, כלומר ב-1 באוגוסט הקרוב, אולם נראה כי השינוי בתעריפי הקישוריות יתבצע במועד מאוחר יותר. שינוי שיטת התמחור יחול על כל חברות הסלולר, אולם רק פרטנר בחרה, נכון לעכשיו, לתקוף הנושא בבג"צ.

כיום משלמים הלקוחות המבצעים שיחות מישראל לחו"ל באמצעות הטלפונים הסלולרי תעריף הכולל את עלות השיחה הבינלאומית ועלות שיחת סלולר בתוך תחומי ישראל. חברת הסלולר מפרישה לחברת השיחות הבינלאומיות את חלקה, המורכב מתעריף השיחה הבינלאומית ודמי העברת שיחה, ובכך משמרת לעצמה את ההכנסה משיחת הסלולר בתוך רחבי הארץ.

ב-31 בינואר השנה הודיע משרד התקשורת כי החל מה-1 באוגוסט ישונה התהליך, והלקוח ישלם לחברת השיחות הבינלאומיות, וזו תפריש לחברת הסלולר את דמי העברת השיחה, העומדים כיום על 4.3 אגורות בשעות השיא ו-2.4 אגורות בשעות השפל (כולל מע"מ). בכך אמורה היתה שיטת החיוב החדשה להיות זהה לשיטה הנהוגה בשיחות בינלאומיות מטלפונים נייחים.

המהלך אמור להוזיל את הסכום הכולל שישלמו הלקוחות בשיחות שכאלה, כיוון שבניגוד למצב הנוכחי, לא ייגבה מהם תעריף מלא על שיחה סלולרית בתוך הארץ. במשרד התקשורת חששו כי ספקי השיחות הבינלאומיות יעלו, בתגובה, את מחירי השיחות הבינלאומיות, על מנת שיכללו את אותם דמי העברת שיחה, במטרה למנוע מעצמם לסבסד את מקטע זה של השיחה ללקוח.

כהחלטה משלימה לשינוי מודל החיוב לעיל הוחלט במשרד התקשורת להגביל את מחיר השיחות הבינלאומיות ממכשירי הסלולר, כך שהוא יעמוד לכל היותר על מחירה של שיחה בינלאומית מקו נייח, בתוספת ההפרש שבין דמי הקישוריות בשיחות סלולר לבין דמי הקישוריות בשיחות קוויות בשעות השפל. כיום עומד הפרש זה על כ-22 אגורות (כולל מע"מ), אך בהתחשב בהודעתו של משרד התקשורת בחודש מאי, על כוונתו להוריד את דמי הקישוריות לטלפונים סלולריים ב-1 באוגוסט ל-4.14 אגורות (לא כולל מע"מ), ההפרש שבין דמי הקישוריות לטלפונים קוויים לבין דמי הקישוריות לטלפונים סלולריים נמחק לחלוטין, ולפיכך ביקשה פרטנר מבית המשפט כי יורה למשרד התקשורת לשנות את שיטת החישוב הקובעת את מחירה המקסימלי של השיחה.

במקביל מתנהלת בבג"צ בחודשיים האחרונים עתירתה של פרטנר כנגד משרד התקשורת בגין מניעת פעילותה בתחום השיחות הבינלאומיות. החברה מבקשת להפוך לספקית שיחות בינלאומיות כדוגמת בזק בינלאומי, נטויז'ן, סמייל ואקספון, אולם המשרד אוסר עליה לפעול ככזו. איסור זה היה גם אחד מהגורמים שמנע את מכירת חברת 012 סמייל לפרטנר לפני מספר חודשים, בעת שבעל השליטה בסמייל, שאול אלוביץ', נדרש למכור את סמייל כחלק מתהליך קבלת האישורים הרגולטוריים לרכישת גרעין השליטה בבזק. הצדדים לעתירה זו הגישו לאחרונה את עמדותיהם ובית המשפט צפוי לקבוע בקרוב מועד לדיון בנושא.

תגיות