אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסתמן: אופציית הקמת האסדה הימית לקידוחי "תמר" הולכת ומתרחקת צילום: אלבטרוס

מסתמן: אופציית הקמת האסדה הימית לקידוחי "תמר" הולכת ומתרחקת

ועדת המשנה של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה שהתכנסה היום כדי לדון בחלופות השונות להקמת מתקן הקליטה לגז הטבעי מ"תמר", צפויה להמליץ למליאת המועצה הארצית לוותר על הקמת האסדה הימית

04.07.2010, 22:40 | ליאור גוטמן

ועדת המשנה של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה שהתכנסה היום (א') כדי לדון בחלופות השונות להקמת מתקן הקליטה לגז הטבעי מקידוחי "תמר", צפויה להמליץ למליאת המועצה הארצית לוותר על הקמת אסדה ימית להפקת הגז.

לדברי בכירים במשק האנרגיה, בדיון שהתקיים היום נשקלו החלופות השונות, ועל פי המסתמן האפשרות להקמת אסדה ימית נחשבת לפחות מועדפת בשל הזמן הרב שייקח להקימה.

על פי רשות הגז במשרד התשתיות, אשר חיברה דו"ח מיוחד לקראת דיוני הוועדה, "אסדה איננה מוצר מדף אלא מתקן הנדסי מורכב ביותר אשר תכנונו ידרוש חודשים רבים וכן הליכי תכנון ספציפיים. הרכש וההקמה ארוכים ומורכבים במיוחד", ולכן קיימת סכנה בהגעת הגז באיחור של 48 עד 63 חודשים. ברשות הגז ציינו במסמך מספר מדינות שבחרו להקים אסדה ימית לרבות מספר החודשים שלקח להם להקים את המתקן: נורבגיה כ-50 חודשים; אוסטרליה כ-44 חודשים; ברזיל כ-48 חודשים ותאילנד כ-54 חודשים.

בהתבסס על מידע זה מסבירה רשות הגז במסמך ש"הפרויקט עם הקמת האסדה עשוי להימשך 55 עד 60 חודשים מיום האישור להקמת האסדה על ידי המועצה הארצית", כך שקיים חשש שהגז מקידוחי תמר יגיע רק לקראת אמצע העשור, מהלך שעלול ליצור מחסור במקור האנרגיה להפעלת תחנות כוח.

יצוין שבשבועות האחרונים מתנהל מאבק של תושבי אזור זיכרון יעקב נגד הקמת נקודת הקליטה באזור חוף דור, אחת האופציות שעמדו על הפרק, זאת במקביל להבעת תמיכה גורפת בהקמת אסדה בלב ים.

כפי שנחשף ב"כלכליסט", אחת האופציות שנשארו רלוונטיות היא הקמת מתקן קליטה והפחתת הלחץ על חורבות מפעל תעשיות אלקטרוכימיות, שנסגר לפני כשבע שנים לאחר ששחרר במשך שנים חומרים מסוכנים לאוויר ולקרקע.

מדובר בשטח של כ-400 דונם - כפול ויותר מהנדרש להקמת מתקן. נכון להיום השטח מזוהם ודורש טיהור שעלותו עשויה להגיע ל-60 מיליון שקל. אפשרות נוספת היא הקמת מתקן באזור התעשייה של חדרה, אזור מופר שלא דורש פגיעה סביבתית נרחבת. מליאת המועצה הארצית אמורה להתכנס לדון ביום שלישי הקרוב.

מחר אמורה ועדת הפנים ואיכות הסביבה לדון בנושא, ולא מן הנמנע שהמשרד להגנת הסביבה יבקש לדון פעם נוספת באופציית האסדה הימית במסגרת הדיונים.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
לכל מי שחושב כי הקמת מתקן הגז ,על החוף,ליד ישוב/אוכלוסיה,הינו נכון / ראוי !
מה נקבל מהמתקן ? בריאות - נקבל אפס זיהום - בשפע ! אויר מזוהם/מסרטן - מלוא הריאות ! סכנה בעת מלחמה - ללא הגבלה ! דולרים - אתם יודעים מי יהנה מהם ! היכן כל אלו שאמורים לדאוג לנו למקורות אנרגיה ? לא שמענו אתכם מתריעים,לפני גילוי הגז ! לפתע ישראל ניצבת לפני משבר חמור ! אם למישהו חשוב להתעשר,ובדחיפות,יואיל נא להשקיע,ולעשות זאת בדרך,שלא תצריך בעתיד,וועדות חקירה !
בת שלמה , בת שלמה  |  05.07.10
6.
הגיע הזמן שאיכות האווירומחיר החשמל ירד
הגיע הזמן לאישור של מתקן הקבלה של "אוצר המדינה"יוכל לזרום אלינו ובכך נרוויח גם מאיכות האוויר שאנו מזהמים בלי די (בסוף לא ישאר אוויר לצאצאינו) וגם נרוויח ממחירי החשמל ואולי גם מהורדת המיסים החלים עלינו התושבים מקווה להצלחה- בריאות לכולם
נוני , מרכז  |  04.07.10
לכל התגובות