אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכירת חיסול: בואינג רוכשת את נארוס ב-70 מיליון דולר צילום: עמית שעל

מכירת חיסול: בואינג רוכשת את נארוס ב-70 מיליון דולר

מאז הקמתה הושקעו בחברת התוכנה, שפיתחה מערכת לניטור תעבורת נתונים ברשתות תקשורת, 110 מיליון דולר. את נארוס ייסדו הישראלים ד"ר אורי כהן, סטס חימרן ואורן אריאל

12.07.2010, 09:50 | אסף גלעד

חברת נארוס, שפיתחה תוכנה לניטור וניתוח תעבורת מידע ברשתות תקשורת, נמכרה בימים האחרונים לענקית התעופה בואינג תמורת 70 מיליון דולר. החברה מעסיקה כיום 150 איש בהודו ובארה"ב, אך נוסדה דווקא בישראל, על ידי ד"ר אורי כהן, סטס חימרן ואורן אריאל, כיום סגן נשיא לחדשנות בחטיבת התוכנה של HP ובעבר ארכיטקט התוכנה הראשי של מרקורי.

השלושה מחזיקים במניות בחברה עד היום, אם כי מחזיקים בנתח קטן ביותר, לאחר שדוללו בעשור האחרון על ידי קרנות ההון סיכון האמריקאיות המושקעות בחברה, בהן מייפילד, נאוקרטה, פנורמה וולדן. אין מדובר בעסקה מוצלחת מבחינת המשקיעים: מאז 1997 גייסה נארוס כ-110 מיליון דולר.

   

בתחילת דרכה פיתחה נארוס מערכת ניתוח תעבורת מידע באינטרנט לתחום הבילינג, בכך שזיהתה את דפוס צריכת הנתונים על ידי המשתמש וידעה לחייבו בהתאם או לנתק את השירות אם חדל לשלם. בשנת 2000 רשמה החברה שיא בגיוס הון כאשר גייסה 26 מיליון דולר תחת שווי של 273 מיליון דולר אחרי הכסף, וצירפה לשורותיה משקיעים מכובדים כגון אינטל קפיטל, ג'יי.פי מורגן ועוד, שרובם מכרו בינתיים את מניותיהם בחברה.

אריאל עזב את החברה בשנת 2000 ופנה למרקורי. חימרן וכהן פנו להקמת הסטארט-אפ סקייריידר שנסגר מאז. שאר המנהלים הישראלים בה הוחלפו בשנת 2002 על ידי ההנהלה האמריקאית, והחברה פנתה ליישומים ביטחוניים, כגון האזנה לרשתות תקשורת צבאיות. "מרבית הטכנולוגיה שבחברה נוצרה עוד בתקופתנו", אמר אריאל ל"כלכליסט". "קבוצה קטנה של מהנדסים ישראלים נתנה את הכיוון לחברה שכיום מעסיקה 150 איש ונמכרת לבואינג. אחרי כל כך הרבה שנים, זה סיפוק גדול".

תגיות