אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קובעי המדינות האירופיים לא רואים קטסטרופות בבנקים צילום: אי פי אי

קובעי המדינות האירופיים לא רואים קטסטרופות בבנקים

הרגולטור בגוש היורו יפרסם בעוד שבוע תוצאות מבחני רגישות של 91 בנקים ומנהל ה-IMF מעריך שהם "יציבים וחסינים מרעידות אדמה"

16.07.2010, 17:09 | סוכנויות הידיעות

מבחני רגישות לבנקים האירופיים לא אמורים לחשוף בעיות משמעותיות בקרב השמות הגדולים, אמרו היום בכירים, והוסיפו שבדיקת התקינות הפיננסית תהיה שקופה ותרגיע את החששות בקרב המשקיעים.

"אני חש שמה שיקרה ירגיע את בטחון המשקיעים ונראה את כל הבנקים האירופים הגדולים יציבים וחסינים מרעידות אדמה", אמר מנהל קרן המטבע הבינלאומית דומיניק שטראוס קאהן בראיון לטלוויזיה הצרפתית. לדבריו ייתכן שחלק מהבנקים הקטנים יצטרכו לגייס עוד הון.

ז'אן קלוד ז'אנקר, יו"ר שרי האוצר של גוש היורו, הציע בטחון דומה, באומרו לעיתון האוסטרי קורייר, כי "אין לצפות לקטסטרופות גדולות". אירופה עורכת מבחנים ל-91 בנקים ב-20 מדינות ברחבי הגוש כדי לבדוק כיצד הם יתמודדו אם מיתון נוסף והפסדים באג"ח ממשלתיות יווניות ואו אחרות.

התוצאות יפורסמו ב-23 ליולי. המטרה היא לאתר נקודות רגישות ולאכוף על בנקים עם מבנה הון חלש לגייס הון. הציפיות הן שהקאחות בספרד והלאנדבנקים בגרמניה - בנקים איזוריים באופיים - יאותתו על חסר בהון. סקטורים אלה מוערכים בחסר הון של 30 מיליארד דולר. הבנקים ביוון ובמקומות אחרים עשויים להצטרך לגייס סכומים צנועים יותר.

גם באירלנד יש צורך בגיוסי הון בבנקים אלא שהבנק המרכזי במדינה אמר היום, כי שני הבנקים הגדולים במדינה כבר עברו מבחני רגישות חמורים מאלה שעורכת ועדת הבנקאות האירופית. מדובר באלייד אייריש בנק ובנק אוף אירלנד שנערכו כבר בתחילת השנה להעברת נכסים בעייתיים לבנק המרכזי.

יש חילוקי דעות בגוש ה-27 מדינות בנוגע לחומרת המבחנים ולא ידועה גודל התספורת שתהיה באג"ח הממשלתיות, מה תהיה יכולת הפרעון המינימלית ולמשך כמה זמן בנקים חדלי פרעון יצטרכו לגייס הון ומהיכן תגיע כרית הבטחון שלהם לנזילות.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
חחח- ואם היו מגלים בעייתיות הניו בטח מפרסמים את זה - וממוטטים את הכלכלות שלהם.
צריך קצת הגיון - הרי תארו לכם דו"J רגישות כזה שקובע שהבנקים אינם ערוכים לזעזעים והם מאוד רגישים- הרי כל אחד היה רץ מיד לבנק למשוך את הכסף שלו וכך היו ממוטטים את כל הבנקים ויוצרים קטסטרופה - מאז עכשיו מביאים לנו כאילו דו"ח שמספר סיפור אחר - סיפורי ילדים
רוברט  |  18.07.10
1.
שקר גס - חבל שלמדו מהאמריקנים
אם מצב הבנקים באירופה היה כה טוב, האיחוד לא היה מזדרז לגבש חבילת הצלה של טריליון דולר. שרשרת התלות הפיננסית בין מערכות הבנאות ביבשת ידועה. אם חלק ממדינות ה-PIIGS פושטות רגל, בנקים גדולים בצרפת וגרמניה פושטים רגל על כל האסון המשתמע מכך. אז בשביל היה צריך את הפארסה של "מבחני עמידות" ? בשביל להגיע למסקנה המופרכת שרוב המשקיעים כבר לא מאמינים בה "ששאין קטסטרופות" ? מסתבר שעבודה בעיניים אין רק בישראל, אלא גם באירופה ובארה"ב. רק שם עושים זאת בנימוס, עם עניבות ועם אצטלה של מקצועיות.
גרניט , השרון  |  16.07.10