אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש: אי כיבוד פסק הבוררות נגד המשביר מהווה בזיון בית משפט צילום: אראל בשור

ביהמ"ש: אי כיבוד פסק הבוררות נגד המשביר מהווה בזיון בית משפט

השופטת יהודית שטופמן קבעה כי אם המשביר לא תקיים את פסק הבוררות שניתן נגדה בתוך 90 יום, היא תשלם 10 אלף שקלים בגין כל יום של איחור

25.07.2010, 16:53 | ענת רואה

שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, יהודית שטופמן, הורתה על הליכי ביזיון בית משפט כנגד המשביר לצרכן, לאחר שקבעה כי החברה סירבה לבצע פסק בוררות שניתן נגדה ע"י הבורר עו"ד רובי בכר. השופטת קבעה כי לרשות המשביר עומדים 90 ימים לביצוע פסק הבוררות, אחרת תשלם קנס של 10,000 שקל לכל יום של איחור.

ההחלטה ניתנה לבקשת מנחם קופיץ, שהיה מייסד חברת ג'אמפ אופנה והחזיק 50% ממנה כשהיתרה הוחזקה על ידי המשביר. באוקטובר 2008 נחתם הסכם במסגרתו רכשה המשביר את מלוא אחזקותיו של קופיץ, ובשלב מסוים המשביר הודיעה על ביטול ההסכם בטענה שלא התקיים אחד מתנאיו, הנוגע לקבלת אישורי בנקים למסגרות האשראי של החברה.

כתוצאה מכך קופיץ לא קיבל את מלוא התמורה מהמכירה ונותר ערב לחובותיה של ג'אמפ, שנקלעה בהמשך להליכי חדלות פרעון והקפאת הליכים.

הסכסוך עבר לבוררות בפני עו"ד בכר, שקיבל את טענת קופיץ לפיה המשביר סיכלה בחוסר תום לב את התנאי המתלה ואת קבלת אישורי הבנקים. עו"ד בכר קבע כי ההסכם בגדרו התחייבה המשביר לרכוש את מניותיו של קופיץ בג'אמפ הוא תקף ואכיף. בקשה שהגישה המשביר לבטל את פסק הבוררות נדחתה ע"י השופט ניסים ישעיה ולאחר מכן נדחתה בקשת רשות ערעור שהוגשה בנושא לבית המשפט העליון.

אלא שקופיץ הוסיף וטען באמצעות עורכי הדין בעז בן צור וחגי הלוי, כי המשביר מתעלמת מפסק הבוררות ולא שיחררה אותו מהערבות האישית שנתן לנושי ג'אמפ, ולא שחררה בטחונות בהיקף מיליוני שקלים שקופיץ העמיד לטובת הבנקים להבטחת חובות החברה. בינתיים נקלעה ג'אמפ להקפאת הליכים ולהסדר נושים, וקופיץ טען כי המשמעות כלפיו היתה חמורה שכן הוא חשוף לתביעות של נושי החברה ולמימוש בטחונות. 

המשביר מצידה טענה כי אין לאכוף את פסק הבורר מאחר שמדובר בפסק הצהרתי שאינו אכיף. 

השופטת קבעה כי אכיפת החלטות וצווים שיפוטיים משקפת אינטרס של הציבור כולו, שאילולא כן תפגע האפקטיביות של שלטון החוק ועלולה לשרור אנרכיה חברתית. עם זאת לדבריה השאלה מהו הסעד שנקבע על ידי הבורר אינה עניין של מה בכך, והליך ביזיון בית משפט יופעל רק על צווים שיפוטיים אופרטיביים ולא על סעד הצהרתי. 

השופטת הוסיפה וקבעה כי אין לקבל את טענת המשביר שהסעד שנקבע על ידי הבורר לא היה בעל משמעות אופרטיבית, וציינה כי קופיץ לא הסתפק בכך שהבורר יצהיר שההסכם סוכל אלא טען כי המשביר צריך לפעול ולקיים את ההסכם, לשלם את התשלומים ולשחרר את הבטוחות. לכן, נקבע בפסק הבוררות במפורש כי ההסכם תקף ואכיף. 

לפיכך הורתה השופטת למשביר בין היתר להמציא לקופיץ אישורים מהבנקים בדבר שחרורו מערבויות אישיות ולשחרר את כל הביטחונות האישיים שהעמיד להבטחת חובות החברה לבנקים. היא קבעה כי אם המשביר לא תבצע את פסק הדין בתוך 90 ימים היא תאלץ לשלם קנס בגין כל יום איחור. בנוסף חוייבה המשביר בתשלום 35 אלף שקלים שכר טרחה והוצאות.

המשביר יוצגה בהליכים באמצעות עורכי הדין יורי נחושתן ורונית רוטברד.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
נפתלי מ3 - מי לא מאופק ומרוסן
נפתלי, אנא דייק בעובדות. פסק הבוררות אושר ע"י בית המשפט המחוזי ולאחר מכן ע"י בית המשפט העליון. כך שהמשביר מבזה את בית המשפט. השופטת קבעה כי הפסק אינו הצהרתי כי עם אופרטיבי. כלומר - המשביר אינה מקיימת פסק דין אופרטיבי שהפך לחלוט אחרי בית המשפט העליון אישר אותו. אם זה לא בזיון בית משפט- אז מה הוא ביזיון? ואם בתי המשפט יאפשרו לאנשים כמו רייפמן ורמי שביט לא לקיים פסקי דין - אז למה שמישהו אחר יקיים אותם??? יתכבדו האדונים הנכבדים, יקיימו את פסק הדין - ולא יצטרכו לשבת במאסר או לשלם קנסות. ואתה נפתלי - אם פעם תזדקק לסעד מבית המשפט והצד שכנגד לא יקיים את פסק הדין - מעניין אם תשתמש באותם מילים לא מאופקות ולא מרוסנות בהן בחרת.
יוסי , תל אביב  |  26.07.10
3.
מילים בלתי מאופקות ובלתי מרוסנות
מלחמה עקובה מדם מתרחשת במערכת המשפט של מדינת ישראל . אינטרס הציבור , שלטון החוק , אנרכיה חברתית ....שימוש במילים אלה בהקשר הכתבה ותוכנה מלמד על שימוש בלתי מאופק ובלתי מרוסן . דומה כי השד הוצא מן הבקבוק ולא ניתן להחזירו עוד. איומים הפכו שפה מדוברת בבתי המשפט. וסכומי הכסף ששופטים פוסקים ללא כל פירוט , ללא כל נימוק , ללא כל מידתיות , כאילו סכומים אלה מתגלגלים ברחובות כחפץ שאין לו דורשים מלמדים כי הוסרו כל הבלמים והורדו כל האיזונים וכל שופט הישר בעיניו . מאז פרשת רייפמן במסגרתה שלחה השופטת אלשיך את רייפמן לרצות עונשי מאסר ארוכים במסגרת הפקודה לביזיון בית המשפט דומה כי כל שופט חומד את הפקודה. באמצעותה בכוחו להראות היכן מונח הכוח. אשר לכתבה : ככתוב בה מדובר בפסק בוררות שאינו אלא פסק דין הצהרתי. פקודת ביזיון בית המשפט קובעת בסעיף 2 כדלקמן : " בית משפט פירושו - כל בית משפט אזרחי לרבות בית משפט עירוני ובית משפט לקרקעות." ולא נאמר הליכי בוררות. ביזיון בית משפט איננו ביזיון הבורר.
נפתלי גור אריה , תל אביב  |  25.07.10