אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כפי שנחשף ב"כלכליסט": סטורווייז נמכרת ליבמ ב-140 מיליון דולר צילום: הללי נאור

כפי שנחשף ב"כלכליסט": סטורווייז נמכרת ליבמ ב-140 מיליון דולר

40 עובדי החברה הישראלית יצטרפו למרכז הפיתוח המקומי של יבמ. סטורווייז מספקת לשוק הארגוני פתרונות לדחיסת מידע, ומאז הקמתה הושקעו בה 39 מיליון דולר

29.07.2010, 16:08 | אסף גלעד

חברת הסטארט-אפ הישראלית סטורווייז (Storwize) נמכרת ליבמ ב-140 מיליון דולר, כפי שנחשף ב"כלכליסט" לפני כחודש וחצי. יבמ הכריזה כי 40 עובדי החברה בישראל יצטרפו למרכז הפיתוח המקומי, שכבר כולל את צוותיהם של שתי חברות ישראליות שרכשה ענקית המחשוב העולמית בשלוש השנים האחרונות: XIV ודיליג'נט.

רכישת סטורווייז היא הרכישה השנייה של יבמ בישראל בתוך שנה, והשביעית בכלל. בדצמבר האחרון רכשה יבמ את גארדיום תמורת 225 מיליון דולר. גארדיום, כמו סטורווייז, גם היא החזיקה במטה והנהלה במדינת מסצ'וסטס בארה"ב.

חברת סטורוויז הוקמה בישראל ב-2004 על ידי גל נאור ויוני עמית, וכיום מנהל אותה האמריקאי אד וולש. החברה מספקת פתרונות לדחיסת מידע, ומוצריה מותקנים במערכי המחשוב בארגונים, במקטע שבין מערכות האחסון לבין הרשתות. במעבר הזה, מכווצת המערכת את המידע בטרם הוא מאוחסן, תוך שהוא משיג יחס דחיסה גבוה ביותר שמביא לחיסכון משמעותי בהיקף המשאבים הנדרשים לאחסון.

מאז הקמתה הושקעו בסטורווייז 39 מיליון דולר, כך שהעסקה מהווה רווח של פי 4-3 למשקיעים - סקויה, בעלת המניות הגדולה בחברה שתזכה לחלק הארי מסכום הרכישה; קרן בסמר האמריקאית; קרן תמארס של פויו זבדולוביץ'; וקרן טנאיה, חברת האחזקות ששלטה בעבר בנכסי ההון סיכון של ליהמן ברדרס. גם המייסדים, גל נאור ויוני עמית ושאר 40 העובדים מחזיקים נתח בחברה המוערך ב-10%-15%. לפי ההערכה יקבל כל אחד מהמייסדים כמה מיליוני דולרים בודדים. ההפתעה הגדולה ברשימת המרוויחים מהאקזיט הנוכחי היא שמו של שלמה נחמה, לשעבר יו"ר בנק הפועלים, שיקבל גם הוא כמה מיליוני דולרים בודדים.

מיבמ נמסר כי "טכנולוגיית דחיסת הנתונים שפותחה על ידי סטורוויז חשובה עתה יותר מתמיד לאור הגידול העצום בכמויות המידע המצריך יותר ויותר יכולות אחסון בארגונים ובעסקים. על פי התחזיות, עד 2013 צפוי קצב הגידול בביקוש העולמי לאחסון ארגוני לצמוח בשיעור שנתי ממוצע של 43%. הפעלת מערכות דחיסת הנתונים של סטורווייז אינה משפיעה על התהליכים העסקיים או על תהליכי העבודה בסביבת טכנולוגיות המידע, או על כל יישום הקיים ופועל כבר במסגרת הארגון – ואינה מחייבת מיומנות מיוחדת לצורך התפעול השוטף. התקנת המוצר נמשכת לא יותר מארבע שעות, כמעט ללא הפרעה לפעילות השוטפת של מערך המחשוב."

לסטורווייז מספר לא מבוטל של שותפויות עסקיות בקרב ענקיות הטכנולוגיה העולמיות המסייעות בהפצת מוצריה, בהן HP, NetApp, EMC, VMware, היטאצ'י, סיסקו ואורקל, אך הקשר הטוב ביותר נרקם דווקא עם יבמ, שנהפכה למפיצה מרכזית של מוצריה. ההתלהבות מהמוצר הישראלי הגיעה עד להנהלה הראשית של יבמ, ומנהל הפיתוח העסקי העולמי של החברה, דיטר מואנק, המשמש גם כסגן נשיא לענייני אחסון, היה מיוזמי המשא ומתן הנוכחי. לפני כשנתיים העבירה סטורווייז את הנהלתה לארה"ב, ואז גם חוותה צמיחה מרשימה של מאות אחוזים בשנה בהיקף הפעילות שלה. 

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
בקיצור - לא כל כך קל להתעשר בארצנו - החישוב בפנים
לא מתכוון להיות ציני רק עושה את החשבון המשוער: כל הסכם השקעה (אפילו לא עם קרנות "כבדות") כולל קודם כל החזר הסכום המושקע פלוס ריבית יפה ולפעמים פקטור. בואו נניח שאין פקטור - לפחות 50 מיליון חוזרים למשקיעים לפני חלוקת העוגה. כלומר (בהנחה שהרכישה בסכום מלא בלי אבני דרך תנאים ושאר ירקות) 90 מיליון נשארים לחלוקה. בואו נניח ש-10% נשארו בידי היזמים (לפחות 5% לעובדים הייתי רוצה לקוות) - כלומר משהו כמו 4.5 מיליון דולר לפני מס. בואו נניח שנעשה תכנון המס הפשוט ביותר (מסוכן היום להתחכם) כלומר ישלמו 25 אחוז מס בלבד - כלומר כ-3.3 מיליון דולר לכל יזם. זה סכום יפה ומגיע להם, מספיק בערך לפנטהאוז מפואר אחד בגוש הגדול פלוס קצת לביזבוזים ולנוח בחיים. וזה עוד בהנחה שאין סעיפים נוקשים יותר בהסכם ההשקעה - ואז הסכום יכול להיות קטן יותר משמעותית. לעובדים הבכירים אני מניח שאין אפילו אחוז אחד אחרי כל הדילולים - כלומר אחרי מיסוי יקבלו סכום שמספיק לדירה חדשה נאה בת"א צפון, לא יותר. האם זה אומר שמשהו פה "לא טוב" ? חס וחלילה, הישג מצויין ליזמים לעובדים ולמשקיעים, רק הרהור על המידות האמיתיות של התעשרויות הפלא וה"כסף הקל" בהייטק.
סחטיין ענק לאנשים ולמשקיעים  |  29.07.10