אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי "לכלכליסט": רשת לחם ארז תגיש היום בקשה להקפאת הליכים צילום: דניאל לילה

בלעדי "לכלכליסט": רשת לחם ארז תגיש היום בקשה להקפאת הליכים

הרשת צברה בשנים האחרונות חובות המוערכים במיליוני שקלים. בעבר ניהלה מו"מ להכנסת משקיע, וכן ניסתה להתמזג עם רשת קופי בין, אולם מהלכים אלה לא צלחו. הבקשה להקפאת הליכים נועדה לצורכי מכירת הרשת. ל"כלכליסט" נודע כי עובדים של הסניף ברחוב אבן גבירול בת"א זומנו לאסיפה בסניף ברחוב יהודה מכבי

10.08.2010, 06:46 | אורנה יפת

רשת לחם ארז תגיש היום (ג') בקשה להקפאת הליכים לבית משפט. כך נודע ל"כלכליסט". הרשת נמצאת בבעלות איש העסקים גיורא נפתלי, מבעלי המניות של חברת מי עדן ואחד מהבעלים הקודמים של רשת קופי בין.

הבקשה להקפאת הליכים נועדה לצורכי מכירת הרשת ואין בכוונת הרשת לפטר, בשלב זה, עובדים והיא אמורה להמשיך לשלם את משכורות העובדים. למרות זאת, ל"כלכליסט" נודע כי עובדים של הסניף ברחוב אבן גבירול בת"א זומנו אמש לאסיפה בסניף ברחוב יהודה מכבי.

 

לחם ארז צברה בשנים האחרונות חובות המוערכים במיליוני שקלים. הרשת ניהלה בעבר מו"מ להכנסת משקיע שיוציא אותה מהחובות, ללא הצלחה, ולאחר מכן ניסתה להתמזג עם רשת קופי בין, ואף מהלך זה לא צלח. קופי בין נקלעה אף היא לקשיים בשל חובות הזכיינים בישראל ואי תשלום תמלוגים לחברה העולמית ולא ברור אם תמשיך לפעול בישראל.

לחם ארז סבלה בעבר מהחלפה מרובה של מנכ"לים וכן מיציאתו של השף ארז קומרובסקי, מייסד הרשת, מלחם ארז. כיום אין לו שום קשר עם הרשת. תחלופת המנכ"לים היתה בשל חילוקי דעות עם הבעלים על דרך הניהול.

בשנים האחרונות אף צמצמה הרשת לוקיישנים וסגרה לא מעט סניפים שהיו לא רווחיים. לפני כשנה סגרה הרשת את הסניפים ברחוב הברזל ברמת חי"ל וברחוב בן יהודה בתל אביב. כיום היא מונה כ-17 סניפים, חלקם בזכיינות וכשלושה סניפים בבעלות.

לפני כשבוע הגיש גיורא נפתלי, שמכר את חלקו בקופי בין לפני כשנתיים לחברת סיטי פוד, תביעה נגד החברה ובעלי המניות בה, דני ורנר ודני הרשקוביץ, על סך כ-590 אלף שקל. לטענת נפתלי, הנתבעים התחייבו לשלם לו סכומי כסף במסגרת הסכם המכירה של קופי בין, אבל סיטי פוד נתנה המחאות ללא כיסוי מחשבון שהוכרז חשבון מוגבל.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
רק יחסי ציבור יש לרשת הזאת
כל הרשת הזאת התבססה על יחסי ציבור. הלחמים בינונים (כשיוצאים מהתנור), ונוראים (אחראי שעתיים). העיתונות התגייסה לטובותו בלי סיבה אמיתית. יש מאפיות רבות טובות,שקטות שפשוט עושות לחם טוב. סה"כ לחם טרי תמיד טעים - לחם טוב שומר על הטעם גם לאחר יומיים. פראייר מי שקונה אותם. לחמים,תושיה,ביסטרו זה רק דוגמא ללחמים במרכז שטובים הרבה יותר.
ערן , תל אביב  |  10.08.10
לכל התגובות