אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בתי ההשקעות נגד השכר ברשות לפיקוח על התעשייה הפיננסית בארה"ב צילום: בלומברג

בתי ההשקעות נגד השכר ברשות לפיקוח על התעשייה הפיננסית בארה"ב

בפגישה השנתית של הברוקרים בבתי ההשקעות הוחלט שיש לערוך ביקורת על השכר ב-FINRA, לאחר סכומי העתק שקיבלו 20 המנהלים הבכירים ברשות. בנוסף הם קראו לרשות לשכור חוקרים חיצוניים שיבדקו את קשריה למנהל הכספים המורשע ברנרד מאדוף

14.08.2010, 12:38 | בלומברג

גם הברוקרים בבתי ההשקעות בארה"ב רוצים להשפיע על השכר של הבכירים ברשות לפיקוח על התעשייה הפיננסית (FINRA). בנוסף הם קראו לרשות לשכור חוקרים חיצוניים שיבדקו את קשריה למנהל הכספים המורשע ברנרד מאדוף.

בפגישה השנתית שלהם תמכו הברוקרים בביקורת על השכר ב-FINRA, לאחר ש-20 המנהלים הבכירים ברשות קיבלו ביחד שכר של 29.1 מיליון דולר ב-2008. החלטת הברוקרים אינם מחייבים, כך שהרשות יכולה להתעלם מהם. עם זאת יש לכך השלכות במישור הציבורי.

"מועצת הנגידים בוחנת באופן שוטף את המדיניות והנהלים ב-FINRA כדי להבטיח שהם תומכים במטרה להגן על המשקיעים ועל ההגינות בשוק", הודיעה FINRA. "המועצה תבחן בקפידה כל אחת מההצעות החל מהפגישה הבאה שלה".

מבין בתי ההשקעות שהצביעו, יותר מ-71% תמכו בהצעה להצבעה שנתית על התשלום לחמשת הבכירים עם השכר הגבוה ביותר ב-FINRA. יותר מ-68% תמכו בחקירת מאדוף.

FINRA, הנמצאת תחת פיקוח הרשות האמריקאית לניירות ערך (SEC), ממומנת על ידי 5,000 בתי ההשקעות שעליהם היא מפקחת. יו"ר ה-SEC, מרי שפירו, נמנית עם המנהלים ששכרם שנוי במחלוקת, לאחר שקיבלה 3.26 מיליון דולר ב-2008 כשכיהנה כמנכ"לית FINRA.

לפני כחודש אישר הסנאט את הרפורמה הפיננסית של הנשיא אובמה. החקיקה נולדה לאחר הקריסה הפיננסית של ספטמבר 2008 והיא עוסקת ברגולציה חדשה של חברות דירוג, בנקים, קרנות גידור, חברות פרייבט אקוויטי ותעשיית הנגזרים שגודלה 450 טריליון דולר. יישום החוק צפוי לקחת שנים ועם זאת הציפייה מהרגולטור היא ליישם חלק גדול מהסעיפים במהירות, תוך חצי שנה עד שנה וחצי.

תגיות