אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפז"ם ימשיך לדפוק: גיל הפרישה הממוצע בצה"ל יעלה ל-50 עד לשנת 2029 צילום: גדי קבלו

הפז"ם ימשיך לדפוק: גיל הפרישה הממוצע בצה"ל יעלה ל-50 עד לשנת 2029

משרדי האוצר והביטחון הסכימו כי גיל הפרישה של חיילים שאינם לוחמים יעמוד על מינימום של 48 החל משנת 2020. גיל הפרישה המינימלי ללוחמים יישאר 42

17.08.2010, 15:39 | נעמה סיקולר

גיל הפרישה הממוצע בצה"ל יעלה בהדרגה ל-50 עד לשנת 2029, כך סוכם בין משרד האוצר למשרד הביטחון, בהתאם להחלטת הממשלה בעניין.

בכיר בצה"ל: "הצענו להעלות את גיל הפרישה, אך האוצר סירב" לפי גורמים בכירים במערכת הביטחון, צה"ל הציע לפני כמה שבועות להעלות את גיל הפרישה ל-49 בממוצע לעומת 42 כיום. אלא שהאוצר מתעקש, לדברי אותם גורמים, על גיל פרישה מינימלי של 50 נעמה סיקולר, 9 תגובותלכתבה המלאה

על פי הסיכום בין הצדדים, גיל הפרישה הממוצע של כלל חיילי הקבע יעלה בהדרגה עד ל-50 ב-19 השנים הקרובות כאשר גיל הפרישה של חיילים שאינם לוחמים יעמוד על מינימום של 48 החל משנת 2020. יחד עם זאת, במערך הטכנולוגי ובאוכלוסיות מיוחדות יוכל צה"ל להציע גילאי פרישה נמוכים יותר.

גיל הפרישה המינימלי ללוחמים יוותר ללא שינוי ויישאר 42. כיום גיל הפרישה הממוצע מצה"ל הוא 45.5 וגיל הפרישה המינימלי לכלל חיילי צה"ל עומד על 42.

בקרה הדוקה יותר על השכר

כמו כן סוכם בין משרד הביטחון לאוצר כי במסגרת תוכנית ההתייעלות של מערכת הביטחון, צה"ל יאזרח 750 תפקידי מטה ועורף עד שנת 2020. המשמעות היא פיטורים של חלק מהעובדים וניוד החלק האחר לתפקידים שונים.

המתווה אושר על בסיס החלטת הממשלה בנוגע להרכב התקציב הדו שנתי שקבעה שינוי בגיל הפרישה בצה"ל. במקביל לשינוי בגיל הפרישה, קוצץ תקציב הביטחון לשנתיים הקרובות. בתמורה קיבל משרד הביטחון מהאוצר ויתור על מספר גזירות אחרות שתוכננו לגביו בחוק ההסדרים כמו ביטול הטבת המס על הרכב לקציני צה"ל ובקרה הדוקה יותר על מערכות השכר הצהליות.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
לכל המקטרגים והמלעיזים
קל לשבת ליד המחשב ולקבוע מה עושים אחרים. כל יושבי הכורסא לא היו מוכנים לשרת בקבע מאלפי סיבות טובות יותר או פחות. בראשית שנות החמישים הוקם מנגנון לשמירת כח אדם איכותי במערכת. המנגנון אינו מושלם ובחוכמה שלאחר מעשה מאפשר פרישה לאנשים באמצע החיים (מזכיר שתוחלת החיים בשנת החמישים לא היתה 80 שנה לגבר אלא יותר בכיוון של 60+/-). במהלך השנים המנגנון עובר שינויים: פנסיה צוברת במקום תקציבית, הארכת גיל הפרישה. לא ניתן לשנות לאף אחד חוזה שחתם עליו (גם לאבירי הכורסא והטוקבקיסטים) כשאש קבע נכנס לשרות היו תנאים מסויימים שגם הם זוחלים לרעתו במהלך השנים אבל בהחלט לא ניתן לומר לאיש קבע ששרת את מיטב שנותיו בצבא החלטנו שבמקום תפרוש עוד שנתיים תפרוש עוד עשרים שנה (לא היה מחזיק אפילו חמש דקות בבג"צ). לא רואה אף אחד מאבירי הכורסה בתור של לשכת הגיוס לשרות של "בטלן שלא עושה כלום ורק מחכה לקבל את הפנסיה". הפרשת אנשים בגיל חמישים תזרוק אותם ממעגל העבודה ותגרום לכך שלא ירויחו (והמדינה לא תקבל מהם מיסים) - אף אחד לא מעוניין להעסיק בן חמישים בין אם אזרח ועל אחת כמה וכמה פורש מצה"ל.
גמלאי שאיכפת לו  |  21.09.10
10.
החלפת תפקידים.
לאנשי המגזר האזרחי היקרים, אנחנו משרתי הקבע עושים ימים כלילות לשמור על בטחונה של המדינה כל אחד בתחומו. נכון ישנם כאלו שמשרתים בתנאי שירות הדומים לאזרחות ,אך נתונים לשינויים קיצוניים במהלך שירותם הצבאי. כאשר אתם יושבים במקלטים (לא עלינו) אנחנו אלו שמשפצים את חלקם באיזור דרום הארץ ע"מ לספק לכם את התנאים הבסיסיים לקיומכם. תזכרו אנחנו כאן תמיד בשבילכם ולמענכם אין לנו ארץ אחרת ,תפרגנו.... בהקשר להחלפת תפקידים אני מוכן להתחלף עם כל אחד ברגע הידיעה שעלי לעזוב את הבית לשבוע ימים לשם ביצוע שמירת ישובים באיזור יריחו.
נדב , דרום  |  18.08.10
9.
מכירים אדם שיסכים ללכת עם כומתה עד גיל 67? הפתרון הוא אזרחים עובדי צה"ל כמו בארה"ב
הפתרון הוא אזרחים עובדי צה"ל בכל המקצועות שלא נדרשים חיילים. לאזרחים, כמו לכל האזרחים יהיה ועד, שביתות, בגדים אזרחיים וכל הזכויות שיש באזרחות אבל גם כל החובות - עבודה עד גיל 67. בכל המקצועות האחרים בהם נדרשים חיילים / קצינים - יש לתת להם תנאי פרישה מועדפים כמו שהיום כי השרות הוא יחודי ושולל המון זכויות בסיסיות שיש לכל אזרח אחר במדינה. פרישה לאנשי צבא אחרי 20 שנות שרות מקובלת בצבאות המערביים ואין סיבה שלא תהיה מקובלת גם כאן. השרות פה לא פחות קשה מקנדה. הכי קל זה להגיד למישהו אחר שילך ויהיהבצבא 40 שנה אבל צריך לזכור שבשוק חופשי (ובתרבות שלנו) אנשים יעברו פשוט לשוק האזרחי. מי יסכים לכל הקשיים של מסגרת צבאית עד גיל 67? - תסתכלו עליכם ועל החברים שלכם ותחפשו.
איש קבע  |  18.08.10
לכל התגובות