אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 8 מסעדות שף חדשות וכשרות צילום: דן פרץ

8 מסעדות שף חדשות וכשרות

השפעות איטלקיות, ים־תיכוניות ואסייתיות זוכות לפרשנות יצירתית תחת ידיהם של שפים שכבר לא חוששים ממגבלות המטבח הכשר. "כלכליסט" ממפה את הגל החדש

18.08.2010, 11:08 | גלי וולוצקי

הכשרות חיה ובועטת מתמיד. עשרות מסעדות כשרות נפתחו השנה בארץ, מרביתן בפיקוח הרבנות המקומית ביישוב הרלבנטי, אך יש בהן גם כאלה שהן כשרות למהדרין. מדובר במסעדות שף מושקעות, שמנסות לתת פרשנות חדשה לתחום, ולא רק במעוזים הטבעיים של אוכלוסייה שומרת כשרות.

מסעדת מרקדו של השף אבי ביטון היא האחרונה שנפתחה, ולפניה הירקון 99 במלון דן תל אביב. שפים נוספים, לדוגמה ניר צוק, כבר שוקדים על הפרויקטים הכשרים הבאים, ונראה שההיצע רק ילך ויתרחב. "כלכליסט" מציע שמונה מסעדות כשרות שנפתחו באחרונה, ומזכיר - רק בימי חול.

אונו, תל אביב. רביולי ארטישוק עם קרם שום, זרעי עגבניות, יין לבן, פרמז אונו, תל אביב. רביולי ארטישוק עם קרם שום, זרעי עגבניות, יין לבן, פרמז'ן ומרווה (54 שקל) | צילום: דרור כץ אונו, תל אביב. רביולי ארטישוק עם קרם שום, זרעי עגבניות, יין לבן, פרמז

אונו. המיזם החדש של השף ניצן רז (סושיסמבה) ושותפים נוספים מתחום המסעדנות מציע פרשנות אישית למטבח האיטלקי והים־תיכוני. בניגוד למרבית המסעדות הכשרות בתל אביב, אונו היא מסעדת דגים חלבית, מה שאומר שאגף הקינוחים מרוויח בגדול. לנוחות אנשי העסקים הממהרים, אפשר לסעוד גם בקפטריה של המסעדה ארוחות קלות וזריזות. מנות הדגל: קרודו טוסקנה סטייל (דג נא) עם עגבניות לחות, בייבי מוצרלה וזיתי טאסוס (48 שקל), רביולי די קרצ'ופו (ארטישוק) עם קרם שום, זרעי עגבניות, יין לבן, פרמז'ן ומרווה (54 שקל). עסקיות: ראשונה ועיקרית ב־59–89 שקל. פרטים: ויצמן 2 ת"א. טל' 03-6932005.

 

הגזוזטרה, הרצליה. פילה מוסר בגריל עם ירקות ירוקים (44 שקל), צילום: דרור כץ הגזוזטרה, הרצליה. פילה מוסר בגריל עם ירקות ירוקים (44 שקל) | צילום: דרור כץ הגזוזטרה, הרצליה. פילה מוסר בגריל עם ירקות ירוקים (44 שקל), צילום: דרור כץ

 

הגזוזטרה. מיזם כשר נוסף של קבוצת המסעדנים השותפים באונו, בראשות גורן טסה (לבן, מצדה), והפעם עם השף איתן מזרחי (אי־זוגי) על התפריט. הגזוזטרה ממוקמת על חוף הים בהרצליה ומציעה תצפית מרהיבה לחוף וחוויית אכילה לא פורמלית. המטבח משלב אלמנטים ים־תיכוניים ואסייתיים, ומציע הרבה מנות קטנות המאפשרות טעימה ממגוון רחב של מאכלים. מנות הדגל: פילה מוסר בגריל עם ירקות ירוקים (44 שקל), כבד אווז צרוב בלחמניית בריוש ברוטב סאטה וריבת שרי (42 שקל). עסקיות: אין. פרטים: רמות ים 100 הרצליה. טל' 09-9548808.

לארא, ירושלים. טרטר סלמון, כוסברה וענבים בכוס מרטיני ( 44 שקל), צילום: דן פרץ לארא, ירושלים. טרטר סלמון, כוסברה וענבים בכוס מרטיני ( 44 שקל) | צילום: דן פרץ לארא, ירושלים. טרטר סלמון, כוסברה וענבים בכוס מרטיני ( 44 שקל), צילום: דן פרץ

 

לארא. מסעדת השף החדשה של ליאור חפצדי, מי שהיה השף של מסעדת קנלה, מציעה מנות שמושפעות הן מהמטבח העילי והן מהבישול הביתי של הסבתות. העיצוב החמים של המסעדה כולל שולחנות עץ אפריקאיים וציור קיר ענק, אך בשעות הערב מומלץ לנצל את הקרירות הירושלמית ולסעוד בחצר. מנות הדגל: טרטר סלמון, כוסברה וענבים בכוס מרטיני (44 שקל), לשון צרובה עם קרוטונים וצ'ימיצ'ורי (42 שקל). עסקיות: אין. בשלב זה המסעדה פתוחה בשעות הערב בלבד. פרטים: שמעון בן שטח 3 ירושלים. טל' 02-5370701.

 

סיימון, פתח תקווה. פרגית במרינדת סויה, צ סיימון, פתח תקווה. פרגית במרינדת סויה, צ'ילי ודבש (54 שקל) סיימון, פתח תקווה. פרגית במרינדת סויה, צ

סיימון. עוד ייעוץ קולינרי מבית היוצר של השף רונן דברת בלוך, והפעם מדובר במסעדה כשרה למהדרין (אישור בית יוסף). התפריט מציע מגוון רחב של מאכלים המתאימים לכל חך - מקרפצ'ו בקר וקבבונים ועד קונפי שוק ברווז ופסטות, והמנות משלבות השפעות איטלקיות לצד אסייתיות. מנות הדגל: פרגית במרינדה של סויה, צ'ילי ודבש על מצע פירה חלק (54 שקל), רביולי במילוי בשר שוקי ברווז ורוטב ציר בקר ופטריות פורצ'יני (29 שקל). עסקיות: מנה ראשונה ועיקרית עם תוספות ב־44–89 שקל. פרטים: שחם 36 פתח תקווה. טל' 03-7448888.

Roof Top, ירושלים. פוקאצ Roof Top, ירושלים. פוקאצ'ה רוסטביף עם איולי פפריקה, צ'ילי, עגבניות צלויות וזיתים (54 שקל) | צילום: דן פרץ Roof Top, ירושלים. פוקאצ

 

Roof Top. מסעדת הדגל של מלון ממילא נפתחה לפני כחצי שנה, בניצוחו של שף המלון רועי ענתבי ובעיצוב מעצב־העל האיטלקי פיירו ליסוני, שאחראי למלון כולו. כפי שמרמז שמה, היא נמצאת על גג המלון ומציעה תצפית מרהיבה על העיר העתיקה. בתפריט הים־תיכוני פוקאצ'ות, מנות בשר ודגים וגם פסטות. מנות הדגל: שקדי עגל עם קרם חצילים, פטריות יער וציר עגל (51 שקל), פוקאצ'ה רוסטביף עם איולי פפריקה, צ'ילי, עגבניות צלויות וזיתים (54 שקל). עסקיות: אין, אך בצהריים יש הנחה של 15% על התפריט. פרטים: מלון ממילא, המלך שלמה 11 ירושלים. טל' 02-5482230.

מסעדת Roof Top במלון ממילא ירושלים. גם נוף מרהיב, צילום: עדי גילעד מסעדת Roof Top במלון ממילא ירושלים. גם נוף מרהיב | צילום: עדי גילעד מסעדת Roof Top במלון ממילא ירושלים. גם נוף מרהיב, צילום: עדי גילעד

 

רפאל ביסטרו ישראלי. השם הוא טייק־אוף על מסעדת רפאל של רפי כהן, אך לשף המפורסם אין כל קשר למיזם הזה. המסעדה הכשרה למהדרין (רבנות ראשית רמת גן, כל המוצרים בהכשר בד"צ והבשר בהכשר הרב מחפוד) בבעלות רואה החשבון רפי עגיב (בעבר הבעלים של הפועל תל אביב בכדורגל). היא נמצאת במגדל משה אביב בלב מתחם הבורסה ליהלומים, ומציעה תפריט כל־ישראלי עם מנות כמו פילה בקר, פירה בטטה ושווארמה. מנות הדגל: סלט רפאל: סלט ישראלי עם שווארמה וטחינה (49 שקל), אנטרקוט עם סלט ישראלי ותוספות (89 שקל), ניגובי פלאפל עם פיתה וחמוצי הבית (27 שקל), שווארמה על טחינה עם פיתה וחמוצי הבית (43 שקל). עסקיות: סלטים לפתיחה, מנה עיקרית ותוספות ב־45–89 שקל. פרטים:

ז'בוטינסקי 7 ר"ג. טל' 03-5757040.

ארטמיט, רמת גן. שורט ריבס- אסאדו 900 גרם (180 שקל), צילום: לימור אדרי ארטמיט, רמת גן. שורט ריבס- אסאדו 900 גרם (180 שקל) | צילום: לימור אדרי ארטמיט, רמת גן. שורט ריבס- אסאדו 900 גרם (180 שקל), צילום: לימור אדרי

 

ארטמיט. המסעדה החדשה והכשרה למהדרין (רבנות רמת גן, בשר בקר בהכשר הרב מחפוד, עופות - הרב לנדאו), גם היא בלב מתחם הבורסה ליהלומים ברמת גן, מציעה תפריט בשרי המתרכז בנתחי בשר על הגריל, לצד תבשילי בשר קלאסיים. השף יואל ארדיטי מגיש נתחים היישר מהקצבייה של המסעדה. מנות הדגל: שורט ריבס־אסאדו 900 גרם (180 שקל), תבשיל כתף טלה ביין לבן עם ירקות שורש ותבלינים ארומטיים, עם פירה (108 שקל). עסקיות: לחם הבית עם מטבלים, מנה ראשונה ועיקרית ב־59–99 שקל.

פרטים: ז'בוטינסקי 1 (בניין די־מול), רמת גן. טל' 03-7526222.

אנג'לינה. המסעדה האיטלקית החלבית בטיילת המלך שלמה באילת היא בבעלות רשת ישרוטל, ומתאימה במיוחד לסעודות משפחתיות של נופשים. התפריט הוא באוריינטציה איטלקית, ומציע מגוון מנות פסטה, פוקאצ'ות וסלטים במחירים סבירים בהחלט. מנות הדגל: סלט אנג'לינה - חסות, עלי ריחן, עגבניות שרי ותחמיץ הדרים עם גבינת פקורינו ואגוזים (32 שקל), ספגטי ברוטב עגבניות, מבושם בבזיליקום (40 שקל). עסקיות: אין, אך בצהריים יש הנחה של 15% על התפריט. פרטים: טיילת המלך שלמה, אילת. טל' 08-6363439.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
רפאל מזעזעת
לא שציפיתי לגדולות ונצורות ממסעדה כשרה למהדרין, אבל אם זה האוכל ששומרי כשרות צריכים להסתפק בו המצב חמור. מנות הפתיחה דווקא יצרו ציפיות, קוביות סלמון בטריאקי על שיפוד קטנטן וחומוס עם נתח בשר קטנים, איכותיים וטעימים. מכאן והלאה הכל דאוןהיל. סטייק סלמון ענק בממדיו אך תפל, פרגיות בטעם כלום ושקשוקה עם נתחי עוף יבשושיים. התוספות היו איומות, מג'דרה שנתקעת בגרון ואורז עם עשבי תיבול שהכי דומה למה שמכינים משקית. פילה עגל ברוטב פלפלת היה חריף מדי - באופן כללי למישהו במטבח יש יד קלה על הפלפל - והוגש מדיום בלי לשאול על דרגת הצלייה המועדפת (שנוטה יותר לרייר). תוספת תפו"א ובטטה בגריל הייתה משמימה ומשעממת. הרף ירד הלאה למטה במנות האחרונות. סברינה קפואה במרכזה עם קצפת בטעם מקרר וטריקולד שצועק פרווה. נכון שהקינוחים מגיעים מספק חיצוני אבל זה לא תירוץ. שילכו לליליות בבית אסיה וילמדו איך מכינים מנות אחרונות כשרות שהן גם טעימות. להתרחק, ומהר.
שרון , מרכז  |  03.09.10
לכל התגובות