אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוחררו קרקעות לבניית 15 אלף יחידות דיור צילום: צביקה טישלר

שוחררו קרקעות לבניית 15 אלף יחידות דיור

מדובר ב־14 אלף יחידות דיור במזרח ראש העין ו־1,000 יחידות דיור במתחם מצליח ברמלה. רה"מ הצהיר כי יפעל לשיחרור 35 אלף יחידות דיור לבנייה ברחבי המדינה בכל שנה בשנתיים הבאות

31.08.2010, 18:58 | שי פאוזנר

משרד ראש הממשלה מצליח היום לשחרר בשיתוף פעולה יוצא דופן קרקעות לבניית 15 אלף יחידות דיור במסגרת וועדה של מנכ"לי משרד הממשלה אותה מינה ראש הממשלה בתחילת השנה. נתניהו הצהיר כי יפעל לשיחרור 35 אלף יחידות דיור לבנייה ברחבי המדינה בכל שנה בשנתיים הבאות.

ועדת מנכ"לי משרדי הממשלה, בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה איל גבאי, להסרת חסמי התכנון והשיווק של תוכניות למגורים שחררה היום בתום ישיבה של חצי שעה פקקים כאלה שיאפשרו בניית 15 אלף דירות במרכז הארץ. מדובר ב־14 אלף יחידות דיור במזרח ראש העין ו־1,000 יחידות דיור במתחם מצליח ברמלה. הוועדה הגיעה להסכמות בעניינים שונים שמנעו את הבנייה, ובראשם סלילת כבישים ובעיות ביוב - הקמת מחלף מחבר לכביש 444 וכביש 5 ליד ראש העין, ותוספת של נתיב בכביש 40 בדרך לרמלה.

בתחום הביוב התקבלה הסכמה בין השפד"ן לעיריית ראש העין שיאפשר תקצוב משותף של השפד"ן והממשלה להקמת תשתית לאיזור. בישיבה אושר בסך הכל תקציב של 400 מיליון שקל שיחולק בין המשרדים הרלבנטיים למימון הפרויקטים. עיקרו הוא בחלוקה של תקצוב הון שיגיע ממע"צ ויזמים פרטיים בראש העין.

ירון ביבי, מנהל מינהל מקרקעי ישראל אמר ל"כלכליסט" לאחר הישיבה כי הוא הופתע לטובה מהמהירות בה התקבלו ההחלטות ומעריך כי תתכנס ישיבה נוספת של הוועדה בתוך כחודש.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
למספר 5
זאת הסיבה שנתניהו רוצה לשנות את חוקי הנדל"ן וועדות הנדל"ן. במצב הקיים לשר השיכון, ואו למי ששמונה על המנהל אין באמת שליטה. 190 עיריות ומועצות מקומיות מנטרלות אותם ורק התערבות ברמת ראש ממשלה יכולה להזיז פרויקטים. מצב זה אינו תקין וצריך לשנות את זה. נתניהו חושב שכול הנושא צריך להיות בשליטה של שר מומנה אחד, והממשלה והכנסת אמורות להתערב רק במקרים חריגים. ו אני מאמין שנתניהו לא רואה את התערבותו כתקינה, ולכן על השינויים המתבקשים נתניהו עמל להעבירם ביחד עם תקציב המדינה.
אורי... .  |  05.09.10
8.
קצת מספרים על קצב בניה ואיכלוס
אפשר ללמוד מניסיון העבר - עיריית נתניה שהיא ללא ספק חזקה פיננסית ובולדוזרית נדלנית ברמה ארצית, לקחה כפרויקט דגל את הקמת שכונת קרית השרון במזרח העיר תכנון והקמת השכונה הכוללת 5000 יח"ד מתבצע ללא דופי ובקצב מהיר מאוד תחילת הפרויקט 1998, נכון להיום 2010 אוכלסו בערך 3000 יח"ד. נראה לכם שמחירי הדירות ירדו ?? ים של אינטרסים עם משרדי לובי משומנים דואגים יום ולילה שהמחירים רק יעלו כדי שכולם ירוויחו חוץ מרוכשי הדירות... ישראלים לא עובדים בבניין, סינים ופלסטינים לא מקבלים ויזות, ערבי א"י בצום רמאדאן, מונופול נשר לייצור צמנט, מונופול חוד לייצור פלדה, סחבת ועדות התכנון המקומיות, קרקעות עם עצמות פגאנים וסכסוכי יורשים, קשת מזרחית חוסמת הפשרות מחקלאות, התנגדויות שכנים, תקן למגדל ממ"דים מבטון עם תיבת נוח לסנון גזים, יהודי חו"ל וישראלים חוזרים, מיסוי לקופת המדינה, עורכי דין, שמאים, בנקי ויועצי משכנתאות, מתווכים, מתווכי כ"א לבניה, יועצי מס כולם כולם מרוויחים ביחס ישיר לשווי הדירה, לכולם לובי חזק בכנסת, חוץ מלרוכשים הצעירים....
ליאור , נתניה  |  01.09.10
לכל התגובות