אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן המטבע: הסיכון לחדלות פרעון באירופה קטן צילום: בלומברג

קרן המטבע: הסיכון לחדלות פרעון באירופה קטן

קוראת לארצות הבעייתיות לנצל את הריביות הנמוכות לקיצוץ הגרעונות ומעריכה שליוון, איטליה, יפן ופורטוגל יש מרחב תמרון פיסקלי קטן

01.09.2010, 22:32 | סוכנויות הידיעות

קרן המטבע הבינלאומית ניסתה היום להפיג את חששות המשקיעים לגבי הסיכון של חדלת פרעון בארצות אירופיות.

אנליסטים רבים טענו שאירופה הצליחה רק "להוריד את החית מהכביש" בעזרת תכנית החילוץ הפיננסית שהושקה בקיץ ויוון או ארץ אחרת יצטרכו בסופו של דבר להיגרר לחדלות פרעון.

בשלושה דו"חות, ה-IMF טענה, כי זו ראייה צינית בלי בסיס כלכלי. "דעתנו היא שהשווקים מעריכים יתר על המידה את הסיכון של חדלות פרעון", אמר פאולו מאורו מהקרן בשיחת ועידה עם עיתונאים. בארצות רבות של ה-G7 החוב הציבורי עלה לרמות שנראו רק בזמן מלחמה. החוב הציבורי עלה מ-60% תוצר ערב המשבר הפיננסי לכמעט 75% מהתוצר בסוף 2009.

הקרן מהלכת על חבל דק - מצד אחד להפיג את חששות המשקיעים מפשיטת רגל תוך דגש על הקושי של ההתאמות הפיסקליות שיש לבצע תוך דירבון הארצות השונות ליישם אותן ולשפר את מאזניהן. להערכת הקרן, "ההתאמות הפיסקליות הדרושות לא יהיו נמוכות כל כך גם אם הארגון מחדש יכלול 'תספורת' למשקיעים".

חדלות הפרעון לא תועיל מאחר שתעצור את המשקים המקומיים ותאט את הצמיחה. אחד מניירות העמדה של הקרן בחן את הרעיון של מרחב פיסקלי, שהגדירה כהבדל בין רמות החוב הנוכחיות והחוב ההיסטורי בכל מדינה.

יוון, איטליה, יפן ופורטוגל אוחזות במרחב התמרון הקטן ביותר. איסלנד, ספרד, בריטניה וארה"ב מוגבלות אף הן ברמת התמרון שיש להן. הקרן מאיצה במדינות ה-G7 והחברות באיחוד האירופי לנצל את הריביות הנמוכות לשם קיצוץ בגרעונות שלהן. אלא שאנליסטים חוששים, כי מאמצי כיווץ הגרעונות יחנקו את ההתאוששות הכלכלית.

תגיות