אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרשות להגנת הצרכן: ארקיע מטעה צרכנים בפרסומיה צילום: עמית שעל

הרשות להגנת הצרכן: ארקיע מטעה צרכנים בפרסומיה

טוענת כי שער ההמרה משקל לדולר המצוין באתר ארקיע אינו על פי חוק הגנת הצרכן, וכי אין סעיף המיידע את הצרכן על זכותו לבטל העסקה

05.09.2010, 13:39 | יסמין גיל

ברשות להגנת הצרכן והסחר ההוגן במשרד התמ"ת טוענים כי פרסומי ארקיע באתר האינטרנט של החברה לגבי רכישת כרטיסי טיסה לחו"ל - מטעים. בין ההטעיות, כך על פי הודעת הרשות: שער ההמרה המצוין באתר - משקל לדולר - אינו על פי חוק הגנת הצרכן, וכן אין סעיף המיידע את הצרכן על זכותו לבטל את העסקה, גם כאן כפי שנקבע בחוק.

הרשות להגנת הצרכן לחברות התיירות: אם אזלו המוצרים במבצע, הפסיקו את הפרסום יום לאחר שהמועצה לצרכנות טענה כי הגדרות ספקי הנופש לגבי הזמנות חדרי מלון מטעות, ברשות להגנת הצרכן מלינים על הטעיה נוספת: סוכני נסיעות וחברות תעופה מפרסמים מבצעים למרות שהמוצר אזל יסמין גיל, 2 תגובותלכתבה המלאה

"ארקיע פרסמה באתר, ליד המחיר הדולרי של הטיסה, כי המחיר השקלי יהיה לפי שער הדולר ביום התשלום", נכתב בהודעת הרשות, "זאת, בניגוד לחוק הגנת הצרכן אשר קובע כי שער ההמרה יהיה שער המכירה האחרון שקדם למועד התשלום ואשר פורסם בעיתון יומי בישראל". קרי, שער ההמרה ביום התשלום הוא למעשה שער המכירה מיום לפני, שפורסם באותו בוקר בעיתונים, ולא שער המכירה של אותו יום.

עוד עולה כי בניגוד לחוק, המחייב את החברה לציין בפני הצרכן את זכותו לבטל את העסקה, מספר הימים שזכותו לעשות כן, דרך הביטול וגובה דמי הביטול - גם כאן אתר האינטרנט של ארקיע לוקה בחסר לגבי פירוט נושאים אלה, כך על פי הרשות.

הממונה על הרשות להגנת הצרכן, עו"ד תמר פינקוס, הורתה למנכ"ל ארקיע גדי טפר, "להסיר מן האתר לאלתר את התקנון המפר או לחילופין לתקן באופן מיידי את הסעיפים המפרים. כמו כן נדרש לפרסם בתקנון באתר, את זכות הצרכן לבטל את העסקה, לרבות ציון מפורש של המועדים בהם ניתן לבטל את העסקה, דרכי הביטול ועלות הביטול".

הממונה הורתה לארקיע להעביר אליה תוך שבעה ימים את עותק התקנון המתוקן, וציינה: "אי היענות להודעה מהווה עבירה נמשכת ועלולה לגרום לנקיטת הליכים".

מארקיע נמסר בתגובה: "מכתבה של הממונה טרם הגיע לארקיע.יחד עם זאת יודגש כי בהזמנת הנופש מקפידה ארקיע על קיום הוראות חוק הגנת הצרכן, מחייבת עסקאות מט"ח בשער המרה על פי החוק ומפרטת בפני הצרכנים את האפשרות לבטל הזמנות על פי החוק".

תגיות