אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוגוסט בתעודות הסל: הציבור חזר למניות בחו"ל צילום: ראובן קסטרו

אוגוסט בתעודות הסל: הציבור חזר למניות בחו"ל

תעודות הסל גייסו 237 מיליון שקל באפיק המניות בחו"ל, ומנגד פדו 87 מיליון שקל מהמניות בארץ. תעודות הסל של קסם העוקבות אחר מדד ת"א־100 פדו 100 מיליון שקל, בעוד פסגות גייסה באפיק זה וגם היחידה שהגדילה את נתח השוק שלה

15.09.2010, 13:23 | רחלי בינדמן

חודש אוגוסט לא היה חודש מוצלח במיוחד לענף תעודות הסל בהשוואה לחודש יולי שהתאפיין בגיוסים נאים. התעשיה פדתה בחודש אוגוסט 97 מיליון שקל, ונכסיה עלו ב־56 מיליון שקל רק בזכות העליות שנרשמו בשוק ההון המקומי. מי שדווקא כן הרשימה באוגוסט היתה התעשייה המתחרה - זו של הקרנות המחקות - שהצליחה לגייס בחודש זה 122 מיליון שקל.

חוזרים להשקיע בחו"ל

מניתוח הגיוסים בענף תעודות הסל שביצע בית ההשקעות מיטב עולה כי המשקיעים העדיפו לחזור ולהשקיע במניות חו"ל על פני המניות המקומיות. תעודות המניות בארץ רשמו פדיונות של 87 מיליון שקל, בעוד האפיק המנייתי בחו"ל רשם גיוסים של 237 מיליון שקל, חרף הירידות שחוו השווקים הזרים. הראל סל ממשיכה להוביל את טבלת המגייסות עם גיוסים של 148 מיליון שקל, ופסגות מיד אחריה עם גיוס של 88 מיליון שקל. לעומתן, כלל מדדים פדתה באוגוסט 66 מיליון שקל. גם קסם, חברת תעודות הסל הגדולה בענף, פדתה באוגוסט סכום משמעותי של 100 מיליון שקל, אחרי שהובילה בחודש שעבר בגיוסים. תכלית רשמה באוגוסט פדיונות כבדים יותר של 182 מיליון שקל.

אינדקס בניהולו של אורי בן דב, הקטנה מפסגות תעודות סל, גייסה באוגוסט סכום נאה של 83 מיליון שקל.

מגמת הפדיונות במניות בארץ והעדפת האפיק הזר מתבטאת בכך שקסם ת"א־100, שהיתה מובילת הגיוסים ביולי, הפכה באוגוסט למובילת הפדיונות בהיקף של 191 מיליון שקל. זאת בעוד תעודת הסל של תכלית, העוקבת אחר מדד 500 S&P, רשמה באוגוסט גיוסים נאים של 71 מיליון שקל. אלא שבכך אין להסביר כיצד הצליחה תעודת הסל של פסגות, העוקבת אחר ת"א־100, להופיע ברשימת המגייסות באוגוסט.

החודש של הקרנות המחקות

בסיכום כלל תעשיית מוצרי המדדים, הכוללת בתוכה את הקרנות המחקות המנהלות 3.3 מיליארד שקל נכסים ואת תעודות הסל המנהלות 50.6 מיליארד שקל נכסים, נראה כי היא ממשיכה לצמוח, אך קצב הגיוסים בתעודות הסל ירד משמעותית. קסם ממשיכה להוביל את נתח השוק הכולל עם 29.1%, ולאחריה תכלית עם 22.6%. אחריהן נמצאת פסגות עם נתח שוק של 15.4% שהיא גם היחידה שהגדילה את כוחה מבין הגדולות.

חודש אוגוסט האיר פנים לקרנות המחקות: מגדל גייסה 43 מיליון שקל, פסגות - 38 מיליון שקל, אקסלנס - 32 מיליון שקל, ואילו מיטב מדדים גייסה 23 מיליון שקל. הראל פיא גייסה סכום דומה של 22 מיליון שקל, ואי.בי.אי גייסה כ־4 מיליון שקל. לעומתן, דש פדתה כ־8 מיליון שקל וכלל פדתה סכום גבוה יחסית של 33 מיליון שקל. את תעשיית הקרנות המחקות מובילה בנתח השוק מגדל עם נתח של 31.3% שגדל החודש, ולאחריה כלל עם נתח שוק של 26.8%, שקטן לעומת החודש הקודם.

מניתוח הגיוסים שביצע מיטב ניתן ללמוד על יציאת המשקיעים מהאפיקים השקליים הקצרים (פדיונות של כ־38 מיליון שקל) ומעבר לאפיק אג"ח כללי (גיוסים של 48 מיליון שקל), לאפיק חברות והמרה אחר (גיוסים של 36 מיליון שקל), ולאג"ח מדינה כללי (גיוסים של 27 מיליון שקל).

תגיות