אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה במגזר הציבורי צילום : עמית שעל

ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה במגזר הציבורי

זאת בעקבות מבוי סתום במו"מ עם האוצר על הסכם השכר במגזר הציבורי. עופר עיני: "אנו מקווים שבימים הקרובים תהיה הידברות אינטנסיבית שתביא להסכם ללא שביתה"

07.10.2010, 12:17 | כתב כלכליסט

עופר עיני לא מחכה. פגישה אחת של מו"מ על התוספת למגזר הציבורי הספיקה ליו"ר ההסתדרות בשביל להנחות את אנשיו להכריז היום (ה') על סכסוך עבודה במגזר הציבורי. שבועיים לאחר ההכרזה יוכל עיני להורות על השבתה כללית של המגזר הציבורי כולו, מהלך אותו עיני מעולם לא ביצע לתומו בכהונתו הנוכחית.

מההסתדרות נמסר כי הסיבה להכרזה נובעת מהמבוי הסתום במשא ומתן על תוספת השכר לעובדי המגזר הציבורי. כזכור, במסגרת המשא ומתן שנוהל עם משרד האוצר שהתנהל בין יו"ר האגף לאיגוד מקצועי, אבי ניסנקורן והממונה על השכר באוצר, אילן לוין, דרשה ההסתדרות תוספת בעלות הכוללת של 3.5% לשנה על פני שלוש שנות ההסכם

2009-2011. האוצר מצידו הציע תוספת שכר בעלות כוללת של 0.5% בלבד.

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני אומר היום כי: "אנו מקווים שבימים הקרובים תהיה הידברות אינטנסיבית שתביא להסכם ללא שביתה".

סכסוך העבודה הוכרז בכלל משרדי הממשלה והגופים הממשלתיים, החברות הממשלתיות והרשויות המקומיות.

בשבוע הבא יתקיימו פגישות בין ניסנקורן, הממונה על השכר באוצר, אילן לוין והצוותים המקצועיים.

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "השכר במגזר הציבורי בעשור האחרון עלה נומינאלית בשיעור של 26.5%, עלייה שמשמעותה גידול ריאלי בשיעור של 4%, שהם כ-0.4% בממוצע לשנה. לשם ההשוואה, השכר במגזר העסקי עלה ריאלית בשנים אלה ב-3% בלבד. ככלל, זחילת השכר (הגידול האוטומטי בשכר גם בהיעדר הסכמי שכר) במגזר הציבורי עומדת על כ-2% בשנה. זהו גם שיעור האינפלציה הממוצעת החזויה בשנים 2011 ו-2012 בישראל. לפיכך, הצעת האוצר לתוספת שכר בגובה 0.5% לשנה היא יותר מהוגנת.

"דרישת ההסתדרות לתוספת שכר של 10.5% משמעותה הגדלת ההוצאה על שכר בתקציב המדינה בכ-10 מיליארד שקל מדי שנה, זאת כאשר כלל הגידול האפשרי השנתי בתקציב המדינה בשנים הקרובות עומד על כ-6 עד 7 מיליארד שקל לשנה. משמע, מעבר לכך שהממשלה תיאלץ להפנות את כל הגידול השנתי האפשרי בתקציב המדינה בשנים הקרובות להתמודדות עם העלאת שכר במגזר הציבורי, היא גם תיאלץ למצוא מקורות נוספים על מנת לממן את דרישת ההסדרות, וזאת על חשבון תחומי החינוך, הבריאות, הרווחה, הביטחון והתשתיות".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
אתה חיי בסרט! ראשית , עבדתי בשירות המדינה בכ 10 שנים. עובד על המדינה שאין לו חשק
לעבוד ועובד מעל 5-6 שנים עושה כרצונו ואת התפקיד שלו עושים שורה של עבדים שאתאר מטה ולמה ? כי יש לו תמיכת הסתדרות וועד הנוכלים שמטרתם של הנבחרי הועד לדאוג לאינטרס לקידום האישי שלהם בלבד נקודה ובדרכ"ל נבחר לועד אחד שנובח ולא עושה דבר בעבדותו שלשמו הוא מעוסק . מי עובד במקומם? אגב רק עבודות קשות ומלוכלכות - 1. עובדי ויסקונסין בדרכ"ל נכים או אנשים שחיים מקצבאות שבמקום לדאוג לתעסוקתם או השכלתם שולחים אותם למגזר הממשלתי והציבורי, לעבוד בחינם (כמובן שהם מקבלים קצבאות רעב סביב 2000 ש"ח). 2. עובדי שירות (שנשפטו לתת שעות עבודה למען הציבור במקום מאסר בכלא). 3. עובדי שירות הלאומי , משכורת כמשכורת חיילים סביב 300 עד 700 ש"ח לחודש. 4. כל עובד מסור, אבל חלש באופיו או שטרם קיבל מעמד קבע ועובדי הקבלן ללא זכויות קיום. כל 4 סעיפים הם שייכים לעבדים בשירות המדינה שלצערם מצד אחד חיים במדינה דמוקרטית ומצד השני חיים באפליה מתמדת. כל ח"כ וכל עובד בכיר בפרקליטות ונציבות שירות המדינה מודע לכך ונוח להם בהמשך זה.
מגיב למס' 1  |  08.10.10
1.
לוותר על כל ההטבות ובכסף שנחסך להפוך עובדי קבלן לעובדים מן המניין!
חברים, הגיע הזמן לוותר למען האחר, בתור כלכלן שמרוויח 7,000+ ש"ח ועובד קשה (יש כאלה במגזר הציבורי, ולא מעט) חשוב שהפעם ההסתדרות תטפל בבעיה הכי קשה במדינה - מאות אלפי עובדי הקבלן שמועסקים בעיקר ע"י המדינה. בואו נוותר על הכסף שלנו כדי שהם יזכו לטיפ טיפה של רווחה כלכלית וביטחון תעסוקתי. אני לא אומר קביעות, אבל כן כל התנאים שאנו זכאים להם במגזרהציבורי.
עובד מגזר ציבורי  |  07.10.10